Opslagruimte huren

Vind eenvoudig een opslagruimte bij jou in de buurt

Wil je graag een opslagruimte huren of garagebox huren voor spullen die je tijdelijk niet nodig hebt? Bijvoorbeeld voor meubelopslag of inboedelopslag? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een betrouwbare en voordelige opslagruimte bij jou in de buurt.

Man met spullen voor de opslag

Veel gestelde vragen over opslagruimtes

Welke soorten opslagruimtes zijn er?

Het opslaan van je inboedel kun je op verschillende manieren doen.  Je kunt kiezen voor een inboedelhotel of bijvoorbeeld het huren van een garagebox. Je hebt verschillende soorten opslagruimtes waaruit je kunt kiezen:

 • Selfstorage bij een inboedelopslagbedrijf. Wanneer je kiest voor selfstorage dan huur je een box of een ruimte waar je zelf de spullen naar brengt. Tussendoor kun je erbij wanneer je maar wilt, om dingen toe te voegen of eruit te halen.
 • Mobiele opslag. Bij mobiele opslag bezorgt een inboedelopslagbedrijf een opslagcontainer of opslag box bij je huis die je vervolgens zelf thuis vollaadt. Wanneer de container vol is haalt het bedrijf de container weer op en slaat de container op. Vaak doen ze dit door containers op te stapelen. Als je er dan weer bij wilt moet het bedrijf de container eerst weer klaarzetten voor je. Vaak heb je ook de mogelijkheid om zelf spullen te brengen en in een box op te laten slaan.
 • Zeecontainer huren. Ga je verhuizen overzee? Dan kun je een zeecontainer huren om je spullen in op te slaan. Deze wordt vervolgens op een boot geladen en gevaren naar jouw bestemming. Afhankelijk van je bestemming duurt dit vaak een paar weken.
 • Particuliere opslag in schuur of loods. Ook bieden soms particulieren zoals een boer met een grote schuur of loods opslagruimtes aan. Omdat dit vaak geen professionele verhuurders zijn moet je wel van tevoren duidelijke afspraken maken.
 • Opslag bij verhuisbedrijven. Soms kun je bij verhuisbedrijven ook tijdelijk je inboedel opslaan als het desbetreffende verhuisbedrijf ook je verhuizing verzorgd. Veelal kun je tussendoor dan niet bij je spullen.
 • Garagebox huren. Ook kun je een garagebox huren, of soms ook kopen. Soms verhuren woningcorporaties ook leegstaande garages.

Lange gang met opslagplaatsen

Wat kost een opslagruimte?

De kosten van een opslagruimte hangen af van een aantal verschillende zaken. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de kosten van verschillende opslagruimtes.

Omvang opslagruimte

Gemiddelde kosten per maand

25m2

€ 130 - € 150

30m2

€ 150 - € 200

40m2

€ 200 - € 250

60m2

€ 300 - € 400

Daarnaast moet je doorgaans ook nog extra kosten betalen, denk hierbij aan borg, administratiekosten en toegangskosten.

Welke factoren bepalen de kosten van een opslagruimte?

De prijs van een opslagruimte wordt bepaald door de volgende factoren:

 • Vorm en omvang van de opslagruimte
 • Locatie in het opslagpand (begane grond of eerste verdieping)
 • Locatie (bijvoorbeeld vlakbij het centrum)
 • Lengte van huurperiode (opzegtermijn)
 • Hoeveel opslagruimtes zijn er? (concurrentie)

Opslag vullen

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van opslagruimtes?

Je kunt doorgaans eenvoudig prijsopgaven of offertes opvragen bij verschillende inboedelopslagbedrijven om zo de beste opslagruimte te vinden voor jou. Met de Matchmaker van MyGo kun je gemakkelijk meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever direct contact met het desbetreffende inboedelopslagbedrijf? Bel MyGo dan op 085 106 1600, we brengen je dan graag in direct contact met het opslagbedrijf. Ook kun je een terugbelverzoek indienen om op een later tijdstip te worden teruggebeld.

Welke voordelen biedt het huren van een opslagruimte?

Het huren van een opslagruimte, opslagbox is dat je spullen veilig, hoog en droog achter slot en grendel staan. De ruimte kan eventueel verwarmd of gekoeld worden. Ook kun je vaak snel tussendoor bij je spullen en kun je snel je spullen weer uit een box laten transporteren met transportwagens. Vaak biedt het opslagbedrijf busjes of aanhangers te huur aan en soms ook mensen die je helpen met inladen en uitladen. Echter kan dit soms wel prijziger zijn dan wanneer je dit zelf huurt bij een ander bedrijf. Vergelijk daarom altijd eerst prijzen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een opslagruimte?

Als je een opslagruimte wilt huren is het verstandig te letten op de volgende zaken:

 • Inboedelverzekering. Vaak sluit het inboedelopslagbedrijf automatisch een inboedelverzekering voor je af wat dan bij de huur inbegrepen zit. Echter niet alle bedrijven bieden inboedelverzekering aan. In dat geval moet je dit zelf afsluiten.
 • De eisen aan de opslagruimte. Welke eisen stel je aan een opslagruimte? Wil je elektriciteit, altijd toegang kunnen hebben, beveiliging, gekoeld of juist verwarmd? Wil je er daarnaast ook met een auto bij kunnen en overdekt laden en lossen? Overleg met het opslagbedrijf wat je wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn.
 • Extra kosten. Houd er rekening mee dat je vaak eenmalige toegangskosten en administratiekosten betaalt bij een opslagruimte. Ook moet je doorgaans een borg betalen ter waarde van één maand huur.
 • Speciaal slot voor opslagruimte. Doorgaans heb je voor een opslagruimte een speciaal slot nodig, deze moet je meestal zelf aanschaffen.
 • Controleer van tevoren de opslagruimte. Ga van tevoren langs bij het opslagbedrijf en kijk of de ruimte werkt voor jouw inboedel en, indien gewenst, of de ruimte beschikt over elektriciteit of bijvoorbeeld verwarming.
 • Controleer je inboedelverzekering. Vraag je inboedelverzekeraar of de opslagruimte onder jouw dekking valt en wat de eventuele voorwaarden daarvoor zijn.

Hoe vind je direct een opslagruimte die bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je makkelijk en snel een betrouwbare en professionele opslagruimte die het beste is voor jou. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons dan tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.