Pensioenadviseur

Pensioenadviseurs bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste pensioenadviseur

Zoek je een pensioenadviseur die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd pensioenadviseur bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Adviseur helpt met pensioen

Veelgestelde vragen

Wat doet een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur, ook wel een pensioendeskundige genoemd, maakt een profiel van je pensioenopbouw en geeft vervolgens advies over de toekomstige mogelijkheden. Voorbeelden van die mogelijkheden zijn sparen, een hypotheek oversluiten of een schenking doen. Door tijdig inzicht in je pensioen te verkrijgen, wordt een pensioengat voorkomen.

Het opstellen van een pensioenprofiel is echter niet de enige taak waarvoor je bij een pensioenadviseur terechtkunt. De volgende taken vallen ook onder de werkzaamheden van pensioenadviseurs:

 • Pensioenberekeningen
 • Informatie over pensioenpolissen en lijfrente
 • Hulp bij pensioenbreuk
 • Advies over verzekeringen en pensioenregelingen
 • Antwoord op diverse pensioenvragen

Pensioenadviseurs hebben verstand van de drie pensioenpijlers: het basispensioen, het aanvullende pensioen (AOW) en zelfstandig opgebouwde kredieten zoals lijfrente. Ze geven cliënten gepersonaliseerd en onafhankelijk pensioenadvies over die drie pijlers, zodat ze in de toekomst optimaal van hun opgebouwde reserves kunnen genieten. Dat advies kan betrekking hebben op onder andere de volgende pensioensvormen:

 • Ouderdomspensioen
 • Nabestaandenpensioen
 • Voorwaardelijk pensioen
 • Vervroegd pensioen
 • Deeltijdpensioen

Je kunt pensioenadviseurs niet alleen inschakelen voor particulier pensioen, maar ook voor pensioen DGA of een pensioenregeling werkgever. In dat geval informeren ze je bedrijf over een passende pensioenregeling en verzorgen ze de communicatie van die regeling naar je werknemers en de ondernemingsraad.

Pensioen opbouw

Wat kost een pensioenadviseur?

Bij pensioenadviseur kosten wordt gerekend met uurtarieven. Gemiddeld betaal je tussen de 125 en 185 euro per uur voor pensioenadvies. Voor alleen het maken van een pensioenberekening worden andere tarieven gerekend: daarbij liggen de prijzen tussen de 130 en 145 euro per uur. Alle tarieven van pensioenadviseurs zijn exclusief 21% btw.

Schakel je een pensioenadviseur in voor een volledig pensioenadviestraject, dan ben je gemiddeld tussen de 1000 en 3000 euro kwijt. Voor een bedrijf kun je in veel gevallen ook een pakket inkopen of een abonnement afsluiten, waarvoor je op maand- of jaarbasis een vaste prijs per medewerker betaalt. Wil je meer informatie over die abonnementskosten? Raadpleeg dan onze MyGo Matchmaker.

Prijzen van pensioenadviseurs vergelijken?

Wil je tarieven van verschillende pensioenadviseurs met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere pensioenadviseurs.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over pensioenadviestarieven kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een pensioenadviseur en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat je past.

Welke voordelen biedt een pensioenadviseur?

Hulp van een pensioenadviseur inschakelen biedt meerdere voordelen, onder andere voor je gemoedsrust en je portemonnee. Hieronder hebben we enkele van die voordelen voor je op een rij gezet, inclusief korte toelichting.

Advies op maat, gebaseerd op vakkennis

Pensioenadviseurs hebben uitgebreide kennis van de pensioenmarkt. Op basis van die kennis en je algehele pensioensituatie kunnen ze een zo helder mogelijk advies geven. Je krijgt altijd advies op maat en je pensioen kan volledig aan je wensen en doelen worden aangepast.

Minder zorgen om pensioen

Naast het geven van advies kan een pensioenadviseur je geruststellen. De keuzes in het kader van pensioenen kunnen overweldigend zijn, maar een pensioenadviseur weet precies waarop gelet moet worden om de ideale pensioensituatie te creëren.

Pensioen volgens de regels

Pensioenadviseurs zijn op de hoogte van de (continu veranderende) wet- en regelgeving in hun vakgebied. Door advies in te winnen bij een pensioenadviseur, weet je daarom zeker dat er op een wettelijk correcte manier naar je pensioenplan gekeken wordt.

Meer tijd en geld over

Door de hulp van een pensioenadviseur in te schakelen, ben je zelf een stuk minder tijd kwijt aan het bekijken van het pensioenreglement en het opstellen van een pensioenprofiel. Die tijd kun je bijvoorbeeld weer in je de groei van je bedrijf steken.

Papier op de tafel

Waarop letten bij het inschakelen van een pensioenadviseur?

Als je besluit om een pensioenadviseur te raadplegen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een pensioenadviseur in zee gaat:

 • Voldoet de pensioenadviseur aan de eisen van de Wet op Financieel Toezicht?
 • Heeft de pensioenadviseur een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten?
 • Is de pensioenadviseur lid van het Register Pensioenadviseur, de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen of de Kring van Pensioenspecialisten?
 • Zijn de voorwaarden van de samenwerking helder voor beide partijen?
 • Communiceert de pensioenadviseur op een manier die je prettig vindt?
 • Houdt de pensioenadviseur duidelijk rekening met je wensen?
 • Is de pensioenadviseur te allen tijde bereikbaar voor vragen?
 • Heeft de pensioenadviseur aantoonbare ervaring met advisering van mensen in je branche?
 • Krijg je inzicht in wat de pensioenadviseur allemaal voor je doet via een app of een ander (online) systeem?
 • Hanteert de pensioenadviseur heldere tarieven?
 • Zijn er veel positieve ervaring met de pensioenadviseur te vinden op internet?

Hoe vind je direct de meest geschikte pensioenadviseur?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende pensioenadviseur voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een pensioenadviseur bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!