Direct hulp
Terug naar prijzen
Perilex aansluiting kosten

Perilex aansluiting kosten

Wat kost een perilex aansluiting?

De totale kosten voor een perilex aansluiting zijn afhankelijk van een aantal zaken, waaronder:

  • Beschik je over een aparte fornuisgroep in je meterkast of moet deze nog aangelegd worden?
  • Installeer je de perilex zelf of laat je dit door een specialist doen?
  • Heb je een 1 fase of een 3 fase groepenkast nodig?
  • Wil je een stopcontact of een wandcontactdoos?

In onderstaande tabel vind je de kosten waar je ongeveer rekening mee dient te houden bij het (laten) aansluiten van een perilex stopcontact:

Type klus

Prijsindicatie

Perilex stekker

€ 10 - € 20

Perilex stopcontact

€ 7

Perilex wandcontactdoos

€ 14 - € 25

Perilex stopcontact laten aansluiten

€ 85

Verzwaring aansluiting stroomnet (van 1 naar 3 fase)

€ 225

Fornuisgroep aanleggen (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

€ 125

Draden trekken per meter

€ 2 - € 6

Wil je graag snel en persoonlijk contact met een vakman, probeer dan eens de MyGo Matchmaker of neem dan vrijblijvend contact op via 085 106 1600. Via de MyGo Matchmaker krijg je een overzicht van de beste vakspecialisten bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder met het aansluiten van jouw perilex stopcontact!

Wat is een perilex aansluiting?

Een perilex stopcontact is allereerst te herkennen aan vier gaten i.p.v. twee, die je veelal bij de gebruikelijke stopcontacten ziet.  Daarnaast zorgt een perilex aansluiting ervoor dat er twee keer zoveel vermogen vrijkomt in vergelijking tot een standaard stopcontact. De meeste normale stopcontacten leveren 230V en een perilex levert daarentegen 460V. Dit komt doordat er twee extra draden (twee nul- en twee fasedraden) op aangesloten kunnen worden, waardoor je twee keer zoveel stroom kunt geleiden.

Wanneer heb je een perilex aansluiting nodig?

Een perilex aansluiting is nodig indien je apparaten gebruikt die meer dan 230V nodig hebben. Denk hierbij aan het koken op inductie, een centraal ventilatiesysteem of bijvoorbeeld een sauna. Bij deze voorbeelden volstaat een normaal stopcontact van 230V niet. Indien je deze wel op 230V zou aansluiten, krijg je problemen in de meterkast en kan er onder andere flinke kortsluiting ontstaan. Het is daarom altijd van belang om de juiste aansluiting in huis te hebben voor een optimale werking van jouw apparatuur. In tegenstelling tot oudere woningen, vind je in een nieuwbouw woning vaak wel een perilex aansluiting.

Bespaartips van MyGo

Wil je graag zo goedkoop mogelijk je aansluiting voor een perilex stopcontact regelen? Denk dan om de volgende tips :

  • Bespaar op de kosten voor het materiaal
  • Zorg voor een vakman bij jou uit de buurt. Deze rekenen vaak geen voorrijkosten en dat kan je zo tientallen euro’s schelen.
  • Laat alles in een keer doen. Dit scheelt eventuele extra voorrijkosten en arbeidsloon, omdat de elektricien sneller en efficiënter kan doorwerken. 
  • Kijk nog eens goed naar de levering en kosten bij jouw huidige energieleverancier en stap over op een andere aanbieder, indien mogelijk. Dit kan schelen in de algemene energiekosten en eventuele kosten voor een verzwaring van jouw aansluiting.

Perilex aansluiting laten doen door een specialist van MyGo

Voor het aansluiten van een perilex stopcontact is het belangrijk dat je verstand hebt van het werken met elektra. Indien je dit niet hebt, kun je dit het beste laten doen door iemand die beschikt over de nodig vakkennis. Hiermee voorkom je eventuele gevaarlijke situaties en je weet zeker dat de klus goed uitgevoerd wordt. De MyGo Matchmaker zorgt ervoor dat je rechtstreeks in contact kan komen met een vakman uit jouw buurt. Dit kan door te bellen, mailen of gratis offertes op te vragen. Daarnaast kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met MyGo via 085 106 1600.