Terug naar prijzen
Plafond schilderen prijs per m2

Plafond schilderen prijs per m2

Wil je je plafond laten schilderen door een vakkundig schilder zodat je huis er weer mooi en fris uit ziet? Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van het schilderen van je plafond.

Wil je weten wat de kosten zijn voor het schilderen van jouw plafond? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker! MyGo matcht je met de beste vakman voor jouw specifieke klus. Wil je liever telefonisch een schilder te woord staan? Bel dan gratis 085 106 1600, MyGo verbindt je dan meteen door met de schilder die het beste geknipt is voor jouw klus.

Inhoud

Wat kosten een plafond schilderen?

Een plafond laten schilderen of spuiten kost gemiddeld tussen de 200 en 1500 euro. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het plafond. Je kunt zelf de kosten voor jouw plafond berekenen door 10 tot 15 euro (gemiddelde prijs per vierkante meter) x het aantal m2 te doen. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten schilderen en laten spuiten van je plafond. Let er wel op dat dit gemiddelde prijzen zijn. De werkelijke prijzen kunnen verschillen. Vergelijk daarom meerdere offertes om te kijken welke schilder het beste binnen jouw budget past.

Aantal lagen

Gemiddelde prijs per m2

1 laag schilderen

€ 10 - € 15

2 lagen schilderen

€ 11 - € 18

1 laag spuiten

€ 7 - € 15

2 lagen spuiten

€ 9 - € 17

Prijsvoorbeelden plafond schilderen

Hieronder drie voorbeelden van de totaalprijs van een aantal verschillende projecten.

Klein plafond

Voor het laten schilderen van een klein plafond van 30 vierkante meter betaal je gemiddeld 220 euro. Deze prijs is inclusief materiaal en verf kosten.

Gemiddeld plafond

Voor het schilderen van een plafond van gemiddelde grootte van 70m2 betaal je gemiddeld 400 euro inclusief kosten voor verf en materiaal.

Speciale klus

Wanneer je een plafond hebt van 35 vierkante meter met bijvoorbeeld steunbalken, dan betaal je gemiddeld 780 euro, inclusief materiaal en verf kosten.

Wat bepaalt de kosten voor het schilderen van je plafond?

De totaalprijs van jouw klus hangt af van een aantal verschillende factoren. Het soort verf, het aantal vierkante meters plafond en eventuele bijkomende kosten zoals steigerhuur spelen allemaal een rol bij het vaststellen van de uiteindelijke prijs voor het schilderen van je plafond.

Omvang van het plafond

Hoe groter de oppervlakte van je plafond. Hoe meer geld je kwijt bent. Ook wanneer er moeilijk te bereiken plekken zijn zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Echter, als je een grotere klus hebt gaat de gemiddelde prijs per vierkante meter wel omlaag.

Kwaliteit van je plafond

Als je plafond in een slechte staat is, zal de vakman er langer over doen om de klus te klaren. Wanneer er bijvoorbeeld veel gerookt is, zorgt dit voor gele vlekken in het plafond. De schilder moet dan meerdere lagen aanbrengen om deze vlekken goed te dekken.

Schilderen of spuiten van je plafond?

Laat je je plafond schilderen of spuiten? Airless spuiten is wat duurder dan schilderen maar is sneller en geeft vaak een netter en egaler resultaat. Niet iedere schilder biedt overigens deze optie.

Extra opties

Wil je een bepaalde kleur of heb je ornamenten of lampen in het plafond? Dit zal allemaal bijdragen aan de uiteindelijke prijs.

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat het schilderen van plafonds vaak duurder is dan schilderen van muren. Ten eerste omdat de vloer, en alle meubels, goed afgedekt en afgeplakt moeten worden. Ten tweede omdat de schilder continu boven zijn hoofd aan het werk is, dit kost meer moeite en daarom meer tijd.

MyGo bespaartips

  • Combineer schilderwerk. Combineer het schilderen van je plafond met meerdere schilderwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld het schilderen van je trap, deuren en kozijnen. Zo bespaar je op de voorrijkosten en heb je maar één keer last van schilders in je woning.
  • Doe zelf voorbereidend werk. Probeer zoveel mogelijk meubels uit de ruimte te halen. Lukt dit niet, schuif ze aan de kant en dek ze goed af. De vakman heeft namelijk ruimte nodig om zijn ladder of steiger te verplaatsen zodat hij overal goed bij kan. Als je zelf het voorbereidende werk doet, zoals meubels afdekken en lampen weghalen zul je uiteindelijk goedkoper uit zijn.
  • Kies een vakman uit de buurt. Vaak rekenen schilders ook voorrijkosten. Bespaar op de voorrijkosten door een schilder uit de buurt te kiezen.
  • Winterschilder. Laat je plafond schilderen in de wintermaanden (november tot en met maart) om een korting te krijgen op het schilderwerk. In de winter hebben schilders vaak minder werk, daarom geven ze een korting die al snel 30 procent van de totaalprijs kan schelen
  • Voordelig btw-tarief. Is je huis ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 9 procent btw op schilderwerk dat is gericht op onderhoud.
  • Vergelijk meerdere offertes. Schilders rekenen verschillende tarieven. Door meerdere offertes aan te vragen kun je onderlinge prijzen vergelijken. 

Vind een schilder met MyGo

Ben je op zoek naar een schilder om je plafond te schilderen? MyGo kan je daarbij helpen. Via de MyGo Matchmaker koppelen we jou aan de vakman die het beste aansluit bij jouw klus. Voor meer informatie over de schilders uit de regio kun je op onze website profielen en reviews bekijken. Direct een of meerdre offertes aanvragen kan gratis en vrijblijvend. Bel gratis 085 106 1600 wanneer je liever direct iemand aan de lijn hebt. Onze collega's van de klantenservice helpen je graag verder.