Plafond stucen kosten

Plafond stucen kosten

Wat kost een plafond stucen?

De kosten van een plafond stucen kunnen variëren van 7 tot 26 euro per vierkante meter, afhankelijk van het soort stucwerk dat je kiest. Deze kosten zijn al inclusief de materialen en de arbeidskosten. Gemiddeld kost een stucwerk project voor het plafond zo’n 400 tot 900 euro voor een plafond van 35 vierkante meter. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van plafond stucwerk. Wil je precies weten hoeveel deze klus voor jou gaat kosten? Vraag dan één of meerdere offertes aan via de MyGo Matchmaker. Zo kom je in contact met de beste stukadoors bij jou in de buurt. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw plafond stucen

De prijs van een plafond stucen is afhankelijk van het soort stucwerk dat je kiest en de oppervlakte van het plafond. In tabel 1 vind je de gemiddelde prijzen van plafond stucwerk per vierkante meter, inclusief de materialen en de arbeidskosten.

Tabel 1. Prijzen plafond stucwerk.

Soort plafond stucwerk

Gemiddelde kosten per m2

Spackspuitwerk

€7-12

Behangklaar stucwerk

€12-18

Saus/schilderklaar stucwerk

€12-22

Sierpleister

€18-24

Schuurwerk

€18-26

Raapwerk

€22-35

Tadelakt

€175-235

Starttarief

€250-350 totaal

Meer weten over soorten stucwerk?

In tabel 1 zie je uit welke soorten stucwerk je kunt kiezen. Deze soorten stucwerk hebben verschillende eigenschappen.

 • Spackspuitwerk plafond. Spuitwerk wordt op eenvoudige wijze op de muur gespoten, waardoor het aanbrengen snel klaar is. Dit maakt het de voordeligste vorm van stucwerk. Je betaalt meestal zo’n 7 euro per vierkante meter voor wit spackspuitwerk en tot 12 euro per vierkante meter voor gekleurd spuitwerk.
 • Saus/schilder- of behangklaar stucwerk plafond. Dit gebruik je wanneer je het plafond na het stucen nog wilt sausen, schilderen of behangen. Behangkaar stucwerk is vaak iets voordeliger, omdat voor behangen het plafond minder egaal gestuct hoeft te worden. Deze soort stucwerk kost tussen de 12 en de 22 euro per vierkante meter.
 • Sierpleister plafond. Met sierpleister kun je je plafond een bijzondere uitstraling geven, omdat het een complexe structuur heeft. Je kunt sierpleister ook buiten gebruiken, omdat het goed tegen alle weersomstandigheden kan. Sierpleister kost meestal tussen de 18 en de 24 euro per vierkante meter, maar de prijzen kunnen oplopen wanneer je voor een bijzondere soort kiest. De meest gekozen soorten sierpleister zijn:
  • Spachtelputz. Deze populaire vorm van sierpleister heeft een korreldikte van 1 tot 2,5 millimeter. Je kunt het krijgen in een fijne of een grove structuur.
  • Rustiekputz. Rustiekputz heeft een korreldikte van 1,5 tot 1,8 millimeter en toont kleine groefjes. Het geeft je woning een rustiek uiterlijk en wordt daarom ook wel barokpleister genoemd.
  • Granol. Granol is de grofste soort sierpleister. Het heeft groeven van 3 tot 4 millimeter en kan je woning een originele uitstraling geven.
 • Schuurwerk. Ook schuurwerk geeft je woning een andere uitstraling. Dat komt omdat het in een draaiende beweging wordt aangebracht, waardoor het het plafond een schaduwachtig uiterlijk geeft. Van schuurwerk wordt ook wel gezegd dat het resultaat er ‘zanderig’ uit gaat zien.
 • Raapwerk. Is je plafond niet meer egaal of zijn er beschadigingen te zien? Dit kan worden opgelost met raapwerk. Er wordt dan een dikke pleisterlaag op het plafond aangebracht die alle beschadigingen en oneffenheden laat verdwijnen.
 • Tadelakt. Tadelakt komt oorspronkelijk uit Marokko en is een bijzondere soort kalkpleister. Het heeft een rustgevende uitstraling en een warm, marmeren uiterlijk. Vooral in toiletten of badkamers is tadelakt populair. Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus, waardoor het gemiddeld zo’n 200 euro per vierkante meter kost.
 • Starttarief. Wil je slechts een klein plafond laten stucen? Dan berekent de stukadoor de kosten meestal niet per vierkante meter, maar hanteert hij of zij een starttarief. Meestal geldt dit voor oppervlaktes onder de 30 vierkante meter. Het starttarief ligt meestal tussen de 250 en de 350 euro.

Prijsscenario’s plafond stucen

De kosten van een plafond stucen hangen vaak af van het soort klus dat de stukadoor moet uitvoeren. Het kan dus afhankelijk zijn van de ruimte. MyGo heeft wat prijsvoorbeelden van plafond stucwerk voor je gecalculeerd, zodat je een beter beeld krijgt van de prijzen van plafond stucwerk.

 • Voordelig plafond stucen. Voordelig een plafond stucen kun je doen met spackspuitwerk. Spackspuitwerk zorgt voor een simpel, wit plafond voor een lage prijs. Spackspuitwerk voor een plafond van 35 vierkante meter kost zo’n 350 euro.
 • Gemiddeld plafond stucen. Wil je een plafond stucen van een kamer waar veel in geleefd wordt, en wil je het plafond nog een mooi laagje verf aanbrengen na het stucen? Dan kun je kiezen voor sausklaar stucwerk. Voor een plafond van 35 vierkante meter kost sausklaar stucwerk zo’n 560 euro.
 • Luxe plafond stucen. Wil je jouw plafond een bijzondere uitstraling geven met plafond stucwerk? Dit kun je doen met sierpleister. Sierpleister voor een plafond van 35 vierkante meter kost ongeveer 750 euro.

Bespaartips van MyGo voor het beste plafond stucwerk

MyGo heeft de volgende tips voor je verzameld waarmee je kunt besparen op je plafond stucwerk.

 1. Bereikbaarheid. Bij het plafond stucen komt vaak voor dat sommige plekken lastig te bereiken zijn. Dan brengt de stukadoor extra kosten in rekening, omdat de klus langer duurt. Je kunt er zelf al voor zorgen dat de ruimte leeg is en dat de stukadoor overal zo gemakkelijk mogelijk bij kan. Hiermee bespaar je op de kosten van plafond stucwerk.
 2. Efficiëntie. Wil je meerdere plafonds laten stucen? Laat dit dan tegelijk door dezelfde stukadoor doen. Dan hoeft de stukadoor niet twee keer te komen en bespaar je op de voorrijkosten.
 3. Offertes vergelijken. Om de voordeligste specialist bij jou in de buurt te vinden, kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. Via de Matchmaker vergelijk je op eenvoudige wijze offertes van meerdere stukadoors en kies je de goedkoopste uit.

De beste stukadoor vind je met MyGo

Het is verstandig om een professionele stukadoor in te schakelen voor het stucwerk aan jouw plafond. Dit is namelijk een arbeidsintensieve klus waarbij precisiewerk te pas komt. Met een professional weet je zeker dat jouw plafond er perfect uit komt te zien. Een geschikte stukadoor in jouw regio vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kom je in contact met de beste stukadoors bij jou in de buurt, waarna je er direct één uit kunt kiezen. Ook kun je eerst één of meerdere offertes aanvragen, zodat je de prijzen van stukadoors kunt vergelijken. Zo vind je met de Matchmaker niet alleen de beste, maar ook de voordeligste stukadoor bij jou in de buurt. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!