Terug naar prijzen
Prijs nieuw dak met isolatie

Prijs nieuw dak met isolatie

Een nieuw dak kost gemiddeld tussen de 70 en 160 euro per vierkante meter. Inclusief isolatie betaal je gemiddeld tussen de 35 en 120 euro meerprijs per vierkante meter. Wil je weten wat de kosten zijn voor het laten vervangen en isoleren van je dak? De prijzen zijn uiteraard sterk afhankelijk van de omvang en het soort dak en het soort isolatie. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het vervangen van je oude dak inclusief isolatie.

Benieuwd naar de kosten voor een nieuw dak met isolatie in jouw specifieke situatie? Via de MyGo matchmaker kun je direct meerdere offertes opvragen en met elkaar vergelijken. Wil je liever telefonisch contact. Ook dat kan. Bel dan gratis met 085 106 1600.

Prijsopbouw nieuw dak met isolatie

De prijs voor een nieuw dak met isolatie hangt af van het soort dakbedekking dat je kiest, het type isolatie en de conditie van je dak. Voor nieuwe dakbedekking betaal je gemiddeld tussen de 70 en 160 euro per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief materiaal, het verwijderen van de oude dakbedekking en de btw.

Als je oude dak in een zeer slechte conditie is en bijvoorbeeld een nieuwe fundering nodig heeft, dan kan dat oplopen in de kosten. De vakman moet de dakconstructie vervangen. Hij kan daarbij kiezen uit een prefab dak, een dak dat van tevoren op maat is gemaakt, of hij kan de constructie op het dak zelf bouwen. Het voordeel van een prefab dak is dat je dak veel sneller dicht is dan wanneer de vakman de constructie op het dak zelf moet bouwen. Voor een prefab dak betaal je gemiddeld tussen de 12.500 en 25.000 euro. De uiteindelijke prijs hangt af van de oppervlakte en vorm van je dak.

Wat kost een nieuw dak met isolatie?

Wat zijn de kosten van een nieuw dak?

De kosten voor een nieuw dak hangen dus af van de isolatie en de conditie en de dakbedekking, maar ook de hoogte en de bereikbaarheid zullen de totaalprijs beïnvloeden. Ook het soort dakbedekking dat je kiest bepaalt de prijs. Wil je bijvoorbeeld een mooie luxe schuin dak, dan kun je ervoor kiezen om een rieten dak te laten installeren. Let er wel op dat niet elk materiaal geschikt zal zijn voor jouw dak. Overleg met de dakdekker welke soorten dakbedekking mogelijk zijn op jouw dak. In onderstaand schema zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een nieuwe dakbedekking per vierkante meter, exclusief isolatie.

Soort dak

Gemiddelde prijs per m2 (incl. arbeid)

Dakpanplaten

€ 10 - € 80

Bitumen

€ 20 - € 55

PVC

€ 30 - € 75

EPDM

€ 35 - € 75

Groen dak

€ 30 - € 120

Dakpannen

€ 80 - € 155

Rieten dak

€ 80 - € 120

Wat kost een nieuw dak met isolatie?

Wat zijn de kosten voor isolatie nieuw dak?

Wanneer je kiest voor een nieuw dak met isolatie dan bespaar je hiermee op de energiekosten. De gemiddelde kosten voor isolatiemateriaal liggen rond de 50 euro per vierkante meter. Een goed geïsoleerd dak houdt de warmte en koelte beter vast, hierdoor kun je flink besparen op de stookkosten.

Het isoleren van je dak kan ideaal tegelijk met het plaatsen van een nieuw dak gedaan worden. Wanneer je een schuin dak hebt kun je ervoor kiezen om de binnenkant of de buitenkant te laten isoleren. Het is doorgaans goedkoper om de binnenkant te laten isoleren. Echter kan dit wel zorgen voor ruimteverlies in je woning. Houd er ook rekening mee dat wanneer je kiest voor isolatie aan de buitenkant je dak groter wordt. Het kan daarom nodig zijn om hiervoor een vergunning aan te vragen. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van dakisolatie.

Werkzaamheid

Gemiddelde prijs

Isolatie zoldervloer

€ 700 - € 1.600

Plat dak isoleren

€ 1.750 - € 3.250

Binnenkant schuin dak isoleren

€ 1.100 - € 1.900

Buitenkant schuin dak isoleren

€ 2.750 - € 4.500

Wat kost een nieuw dak met isolatie?

Bespaartips van MyGo

  1. Kies voor een dakdekker uit de regio. Kies voor een lokale dakdekker om op de voorrijkosten te besparen. Een landelijk dakdekkersbedrijf rekent vaak een hoger uurloon dan een lokaal bedrijf. Voor een lokale dakdekker betaal je een gemiddeld uurloon van 20 tot 45 euro. Voor een landelijke dakdekker betaal je gemiddeld tussen de 30 en 50 euro.
  2. Samen met de buren. Wellicht zitten je buren er ook aan te denken om hun dak te laten vernieuwen. Hierdoor kun je de voorrijkosten en het huur van materialen delen en kunnen jullie een kwantumkorting ontvangen.
  3. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo matchmaker om meerdere offertes op te vragen. Zo kun je deze direct met elkaar vergelijken en zo meest geschikte vakman vinden binnen jouw budget.

Waarmee rekening houden

Vergunning

Houd er rekening mee dat een nieuw dak groter kan worden door isolatiemateriaal. Hierdoor kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Ook wanneer je ervoor kiest om een dakkapel te laten plaatsen heb je hiervoor een vergunning nodig. Je kunt namelijk niet zomaar de constructie van je dak aanpassen.

Subsidies dakisolatie

Vaak zijn er ook subsidies beschikbaar voor wanneer je je nieuwe dak laat isoleren. Vooral wanneer je een ouder huis hebt geven gemeenten vaak een subsidie voor het isoleren van je nieuwe dak. Kijk ook of je aanspraak kunt maken op een subsidie die de overheid beschikbaar stelt.

Extra dakpannen

Bestel altijd meer dakpannen dan je nodig hebt voor het geval er dakpannen beschadigt raken. Ook krijg je een kwantumkorting wanneer je grote hoeveelheden tegelijk inkoopt.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om meerdere offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Via de MyGo matchmaker wordt je meteen gematcht met de meest geknipte vakman voor jouw klus. Wil je liever telefonisch iemand te woord staan? Ook dat is mogelijk. Je kunt dan geheel vrijblijvend en gratis bellen met 085 106 1600.