Terug naar prijzen
Prijs schilderen deur en kozijn

Prijs schilderen deur en kozijn

Prijs schilderen deur en kozijn

Een mooi geverfde deur zorgt ervoor dat je interieur er netter en strakker uitziet. Het schilderen van je kozijnen en deuren vergt enige techniek en ervaring. De deuren moeten worden geschuurd, in de grondverf gezet en vervolgens worden geschilderd met dekkend verf. In dit artikel vind je alle informatie over de kosten van het laten schilderen van je deuren en kozijnen.

Benieuwd naar de kosten voor het schilderen van je deuren en kozijnen? Maar gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen. Deze kun je dan vergelijken om zo de beste vakman te vinden voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact met een schilder? Bel dan gratis 085 106 1600, MyGo brengt je dan in contact met een schilder die geknipt is voor jouw klus.

Inhoud

  • Wat zijn de kosten voor het schilderen van deur en kozijn?
  • Waarom deuren en kozijnen laten schilderen?
  • Prijsopbouw deuren en kozijnen schilderen
  • Gemiddelde kosten voor het laten schilderen van je deuren
  • MyGo Bespaartips

Wat zijn de kosten voor het schilderen van deur en kozijn?

Voor het laten schilderen van een deur en kozijn betaal je gemiddeld tussen de 75 en 125 euro, inclusief materiaal. De kosten verschillen echter per klus. Zoek daarom goed uit wat er allemaal geschilderd moet worden In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor het laten schilderen van deuren en kozijnen. Let wel op dat dit gemiddelde kosten zijn, de kosten kunnen erg verschillen per schilder. Vergelijk daarom meerdere offertes.

Soort klus Gemiddelde prijs
Lakken (1 deur) €75 - €125
Meerprijs kozijn €40 - €60

Waarom deuren en kozijnen laten schilderen?

Mooi geschilderde deuren en kozijnen zal je huis er netjes en verzorgd doen uitzien. Daarnaast is het schilderen van de deuren en kozijnen eens in de zoveel jaren nodig om het hout goed te onderhouden. Dit zal de levensduur van het hout verlengen. Vakkundig schilderwerk beschermt de deur tegen vocht en kromming. Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer of kelder kan schilderwerk schimmel voorkomen.

Prijsopbouw deuren en kozijnen schilderen

De prijs voor deuren en kozijn laten schilderen hangen af van de volgende factoren:

Type deur
De kosten voor het schilderen van deuren en kozijnen hangt af van de kwaliteit van de deur en het type deur. Het schilderen van een simpele, platte deur is namelijk eenvoudiger dan een stijldeur met een apart motief of een raam. Wanneer je meerdere deuren wilt laten schilderen betaal je vaak minder per deur.

Kwaliteit
Als je deur van slechte kwaliteit is kan het zijn dat de schilder meerdere lagen moet aanbrengen of extra moet schuren. Daarnaast moet een schilder ook extra lagen verf aanbrengen als een donkere deur in een lichte kleur geschilderd moet worden.

Deurkozijn
Als je deur van slechte kwaliteit is kan het zijn dat de schilder meerdere lagen moet aanbrengen of extra moet schuren. Daarnaast moet een schilder ook extra lagen verf aanbrengen als een donkere deur in een lichte kleur geschilderd moet worden.

Soort verf
Als je kiest voor een standaard effen kleur voor je deur, dan is het goedkoper om de schilder te vragen om de verf mee te nemen. Wanneer je een speciale kleur in gedachten hebt kan je deze het beste zelf kopen zodat je zeker weet dat je de juiste kleur hebt. Ook kun je kiezen voor speciale magneet of krijtbord verf om je deur een praktische functie te geven. Voor buitendeuren zal je meer verf nodig hebben dan binnendeuren. In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde prijzen voor verschillende verfsoorten.

Verfsoort Gemiddelde prijs per liter (incl. btw)
Grondverf €20 - €40
Dekkende verf €20 -€50
Lak en beits €20 - €55
Krijtbordverf €35 - €60
Magneetverf €35 - €50
Glitter / Metallic verf €20 - €35

Gemiddelde kosten voor het laten schilderen van je deuren

Zoals al eerder genoemd zal je goedkoper uit zijn wanneer je meerdere deuren tegelijk laat schilderen. Wanneer je alle deuren tegelijk laat schilderen zorgt dat ervoor dat je hele huis een mooie eenheid is. Als je er ook over nadenkt je buitendeuren te laten schilderen dan kan het de moeite waard zijn om de hele buitenkant van je huis te laten schilderen. Kijk voor meer informatie over op de pagina buitenkant huis schilderen kosten. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijs van het laten schilderen van deuren en kozijnen.

Aantal deuren Gemiddelde prijs
1 deur €120
1 deur en kozijn €150
10 deuren €100 per deur
10 deuren en kozijnen €125 per deur

MyGo Bespaartips

Winterschilder
Laat je deuren en kozijnen schilderen in de wintermaanden (november tot en met maart). Schilders bieden dan vaak kortingen. Vooral bij deuren en kozijnen kan dit prima in de winter gedaan worden. Dit kan je soms wel 30 procent van de totaalprijs schelen.

Zelf voorbereidend werk doen
Bespaar in de kosten door de ruimte alvast voor te bereiden; zet meubels aan de kant en plak de ruimte af zodat de schilder genoeg ruimte heeft en meteen kan beginnen.

9% BTW
Als je huis ouder dan twee jaar is en het geschilderd moet worden voor onderhoud dan betaal je slechts 9% btw voor al het schilderwerk.

Vergelijk meerdere offertes
Ben je benieuwd geworden naar de kosten van schilders bij jou in de buurt? Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes opvragen en meteen vergelijken om de beste vakman voor de beste prijs te vinden. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan met 085 106 1600.