Riolering aanleggen kosten

Riolering aanleggen kosten

Wat kost riolering aanleggen?

Riolering aanleggen kost ongeveer 930 tot 1.130 euro per tien meter riolering. Het is belangrijk om de riolering direct goed te laten aanleggen, omdat de kosten anders later hoog op kunnen lopen. In dit artikel lees je alles over de kosten van riolering aanleggen. Riolering aanleggen kun je laten doen door de loodgieters van MyGo. Via de MyGo Matchmaker kun je direct een afspraak maken met een loodgieter of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo kies je niet alleen de beste, maar ook de voordeligste loodgieter uit voor jouw klus. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw riolering aanleggen

In tabel 1 vind je de gemiddelde prijzen van riolering aanleggen. Deze prijzen zijn al inclusief btw. De prijzen gelden voor het aanleggen van tien meter riolering. Zoals je ziet betaal je slechts voor de materialen en de arbeidskosten. Een riolering van rond de tien meter is gebruikelijk nodig voor een gemiddelde woning in Nederland. Uiteraard geldt dat hoe langer de riolering moet zijn, hoe meer je betaalt.

Tabel 1. Kosten riolering aanleggen

Onderdeel riolering aanleggen

Prijs

Materialen per 10 meter

€230-330

Arbeidskosten per 10 meter

€700-800

Arbeidskosten per uur

€50-60

Vanaf 10 meter

€150-200 per meter

Mogelijkheden riolering aanleggen

Bij het aanleggen van riolering kunnen veel andere werkzaamheden komen kijken. Is er al ruimte voor de riolering? Dan hoeven de buizen slechts geplaatst te worden. Soms ga je echter wat veranderen in de woning, zodat de riolering anders moet gaan lopen. Dan moet er weleens gehakt worden in muren om de buizen er door te laten gaan. Moet de vakspecialist veel veranderen in de woning om de riolering aan te leggen? Dan kunnen de kosten oplopen. Wil je de badkamer opnieuw inrichten? De kosten voor het verplaatsen en aanleggen van riolering bedragen ongeveer 600 euro. Moet de riolering langs buiten en is er een graafmachine nodig om deze de plaatsen? Voor de huur van de graafmachine betaal je ongeveer 100 tot 150 euro per dag.

Meer weten over riolering?

In Nederland zitten alle woningen en bedrijfspanden aangesloten op het rioleringsnet. De Nederlandse riolering bestaat uit meer dan 100.000 kilometer uit rioleringsbuizen. Elke riolering beschikt over een stankslot zodat je geen last krijgt van stankoverlast. De buizen van de riolering lopen schuin of recht naar beneden, zodat het afvalwater gemakkelijk weg kan stromen. Het is namelijk van groot belang dat het water nooit blijft stilstaan, want dan kan het vuil gaan aankoeken. Je kunt meer lezen over de riolering op de website van het rioleringsnet.

Bespaartips van MyGo: riolering aanleggen

MyGo heeft wat handige bespaartips samengesteld zodat je voordelig riolering kunt aanleggen:

  1. Loodgieter, geen aannemer. Heb je een aannemer ingeschakeld voor jouw woning? Vaak kan een aannemer ook de riolering aanleggen. Hiervoor betaal je vaak echter meer dan voor een loodgieter. Het kan dus voordeliger zijn om zelf een loodgieter in te huren voor de aanleg van de riolering in plaats van deze klus over te laten aan de aannemer.
  2. Locale loodgieter. Met een locale loodgieter via de MyGo Matchmaker kun je besparen op de voorrijkosten.
  3. Meerdere offertes. Door meerdere offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker kun je gemakkelijk de prijzen van loodgieters vergelijken. Zo vind je al snel de goedkoopste loodgieter.
  4. Bereikbaarheid. Wordt je riolering aangelegd door een specialist? Zorg dan dat hij of zij overal goed bij kan en dat er dus geen meubels of andere spullen in de weg staan. Zo kan de loodgieter meteen aan de slag en bespaar je op de arbeidskosten.
  5. Samen met buren. Is je riolering oud en wil je deze vervangen, of heb je andere rioolproblemen? Misschien zitten je buren met hetzelfde. Laat je deze klus samen met de buren oplossen, dan kun je vaak gebruik maken van een speciale korting.

MyGo helpt je aan de beste loodgieter

Het aanleggen van riolering kun je het beste laten doen door een deskundige loodgieter. De beste loodgieters bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht van geschikte specialisten in jouw regio. Je kunt in dit overzicht direct zien welke loodgieters het beste bij jouw klus passen. Je kunt er meteen één kiezen voor het maken van een afspraak of voor een situatieopname. Ook kun je eerst een offerte aanvragen zodat je precies weet hoeveel de klus gaat kosten. Je kunt zelfs meerdere offertes aanvragen zodat je de prijzen van meerdere loodgieters kunt vergelijken. Als je liever belt, kun je ons bereiken op 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!