Terug naar prijzen
Schelpen isolatie prijs

Schelpen isolatie prijs

Wat kost isoleren met schelpen?

Isoleren met schelpen kost tussen de 25 en 30 euro per m2. Als je de schelpen laat plaatsen door een specialist komt hier nog 30 tot 40 euro per uur aan arbeidskosten bij.

Schelpen zijn als restproduct uit de zee een milieubewuste keuze. Schelpen zijn erg geschikt als kruipruimte isolatie. Vooral bij een lage, ontoegankelijke of vochtige kruipruimte zijn schelpen het ideale isolatiemateriaal.

Schelpen laten plaatsen? Gebruik onze MyGo Matchmaker om de meest geschikte vakman voor deze klus te vinden. Om direct inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel gratis 085 106 1600.

Waarom zijn schelpen zo geschikt als kruipruimte isolatie?

De bodem van de kruipruimte onder je woning bestaat meestal uit een laag zand. Door de aanzuigende werking van zand komt vocht sneller naar boven. Isolatie op de bodem van je kruipruimte voorkomt dat het vocht via de vloer je woning in kan trekken. Dat zou vochtvlekken en schimmelvorming tot gevolg kunnen hebben.

Schelpen kunnen vocht opnemen en vasthouden. Een laag van 25 tot 30 centimeter schelpen op de bodem van je kruipruimte houdt de vochtige lucht gemakkelijk tegen zodat het geen schade kan aanrichten.

Wat kost isoleren met schelpen?

Voor welk type kruipruimte zijn schelpen geschikt?

Schelpen zijn ideaal voor een lage, ontoegankelijke kruipruimte. Je verplaatst ze niet gemakkelijk wanneer ze eenmaal liggen. Daarom zijn ze minder geschikt voor hoge kruipruimtes (vanaf 80 cm.) en kruipruimtes waar veel kabels liggen. In hogere kruipruimtes verliest bodemisolatie bovendien al snel zijn isolerende werking. Een dergelijke kruipruimte kun je het beste aan de bovenkant isoleren met PUR schuim.

Voordelen schelpenisolatie

  • Schelpen zijn onkwetsbaar. De schelpen scheuren niet, komen niet los, rotten niet en zijn brandwerend.
  • Schelpen zijn milieuvriendelijk. Ze zijn niet schadelijk voor het milieu bij de afbraak van de woning en er ontstaat geen milieuschade bij het ontginnen van de schelpen.
  • Schelpen hebben geen onderhoud nodig. Omdat de schelpen onkwetsbaar zijn heb je er na de plaatsing geen omkijken meer naar.
  • Met schelpen hoef je de kruipruimte niet te ventileren. De schelpen zorgen ervoor dat er geen koude luchtstromen ontstaan die de vloer kunnen aantasten.
  • Schelpen zijn geschikt voor elke bodem. Bij elk bodemtype kunnen de schelpen het opkomende vocht tegenhouden.

Bespaartips MyGo

Kies voor voordeligere bodemisolatie

Schelpen als bodemisolatie is niet de meest voordelige keuze. Bij een kleiner budget zou je kunnen kiezen voor isolatiechips, EPS parels of isolatiematrassen als bodemisolatie voor je kruipruimte.

Tabel 1: Gemiddelde m2 prijzen van verschillende isolatiematerialen voor bodemisolatie

Isolatiemateriaal

Gem. prijzen per m2

Schelpen

€ 27

Isolatiechips

€ 24

EPS parels

€ 22

Isolatiematrassen

€ 22

Profiteer van een verlaagd btw-tarief voor de plaatsing van schelpen

Wanneer je kiest voor schelpen als bodemisolatie kunnen de schelpen tegen een verlaagd btw-tarief van 9% worden geplaatst. Dat verlaagde btw-tarief geldt overigens niet voor de schelpen zelf.

Breng zelf de schelpen aan

De schelpen plaatsen is niet erg moeilijk. Je zou het zelf kunnen doen. Houd er wel rekening mee dat een vakman een pomp gebruikt om de schelpen de kruipruimte in te pompen. Als je zelf zo’n pomp gaat huren ben je al weer een deel van je besparing kwijt.

Wat kost isoleren met schelpen?

Vind een vakman met MyGo

Ben je op zoek naar een vakman om jouw kruipruimte te voorzien van schelpen als bodemisolatie? Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan de meest geschikte vakman voor deze klus. Om meer te weten te komen over de vakmensen uit de regio kun je profielen en reviews bekijken op onze website.

Om direct inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen naar MyGo kan ook. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice brengen je graag in contact met een vakman uit de buurt.