Terug naar diensten
Schoonmaak na overlijden

Schoonmaak na overlijden

Het schoonmaken van een woning na het overlijden van een familielid of dierbare is voor veel nabestaanden een onmogelijke taak. Daarnaast is het schoonmaken na het overlijden een specialistische klus en hiervoor zijn specialistische methodes nodig.

Ben je op zoek naar een schoonmaker na het overlijden van een familielid? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde schoonmaker bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.
Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmaker knop

Kosten schoonmaak na overlijden

De kosten voor het schoonmaken nadat iemand is overleden verschillen enorm. Doorgaans kunnen deze kosten alleen voor jouw specifieke situatie op maat worden gemaakt. De prijs voor het schoonmaken na overlijden hangt af van de volgende factoren:

 • De omvang van de aangetaste ruimtes
 • De staat van ontbinding van de overleden persoon
 • Het soort vloer (tapijt, vinyl, tegels, hout)
 • De sterkte van de lijkgeur en de specifieke bronnen
 • Lijkgeur en lijkvocht in meubels, vloeren en muren
 • Het aantal meubels dat specialistisch schoongemaakt en opgeruimd moeten worden

Grondige schoonmaak na overlijden

Een schoonmaak na het overlijden kan erg vervelend zijn. Vaak is het ook erg hardnekkig werk. Vooral wanneer je het huis van de overledene wil verkopen of weer bewoonbaar wil maken wordt specialistische schoonmaak aangeraden. Vaak ontstaat er een vervelende lijkgeur door het hele huis. Wanneer de overledene voor langere tijd gelegen kan er ook lijkvocht ontstaan. De specialistische schoonmaakbedrijven zullen op een professionele, respectvolle en veilige manier de aangedane woning of ruimtes weer schoon en bewoonbaar maken.

Schoonmaak na overlijden

Spoed schoonmaak na overlijden

Ben je met spoed op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor schoonmaak na overlijden? Door ons uitgebreid aanbod van specialistische schoonmaakbedrijven kunnen wij jou helpen met het snel vinden van een schoonmaakbedrijf bij jou in de buurt. Onze online Matchmaker is 24/7 beschikbaar.

Waarom professionele schoonmaak na overlijden?

Zoals hierboven al vermeld komt er veel kijken bij het schoonmaken na overlijden. Voor je eigen gezondheid is het van belang (Vooral als de overledene voor langere tijd gelegen heeft) om de aangedane ruimtes specialistisch te laten reinigen. Bij het schoonmaken na een overlijden horen de volgende werkzaamheden.

 • Lijkgeur neutraliseren. Er kan een vrij intense lijkgeur ontstaan in de woning van de overledene. Om het huis weer schoon en fris te laten ruiken worden specialistische methoden toegepast. Ten eerste moeten de bronnen van de geuren worden bepaald. Vervolgens zal de specialist de geuren neutraliseren.
 • Aangedane meubels ontruimen. Het is verstandig om aangetaste meubels op een hygiënische en professionele wijze te laten reinigen en vernietigen. Vanwege gezondheidsrisico’s wordt het niet aangeraden om meubels die bijvoorbeeld lijkvocht hebben te hergebruiken
 • Muren en vloeren schoonmaken/verwijderen. De ontbinding van de overledene kan tevens muren, vloeren en andere objecten aantasten. Wanneer deze niet meer schoongemaakt kunnen worden zal het schoonmaakbedrijf deze veilig verwijderen en opruimen.
 • Biomedisch afval afvoeren. Tijdens het schoonmaakproces zal er biomedisch afval ontstaan. Het schoonmaakbedrijf zal dit afval veilig en voorzichtig afvoeren.

Bespaartips van MyGo

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen op schoonmaakkosten na het overlijden.

 • Vergelijk offertes. Vraag bij verschillende specialistische schoonmaakbedrijven offertes op. Zo kun je het beste schoonmaakbedrijf binnen jouw specifieke budget vinden.
 • Kies een lokaal schoonmaakbedrijf. Kies voor een schoonmaakbedrijf uit jouw regio, deze zullen minder voorrijkosten rekenen. Sommige bedrijven rekenen onder een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende schoonmaakspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!