Terug naar prijzen
Scooter rijbewijs kosten

Scooter rijbewijs kosten

Ga je binnenkort je scooter rijbewijs halen en ben je benieuw wat dit kost? Op deze pagina vind je alle informatie over de gemiddelde kosten voor een bromfietsrijbewijs.

Ben je op zoek naar een rijschool om je brommer rijbewijs te halen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde rijschool bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Hoe duur is een scooter rijbewijs

Een praktijkexamen voor een scooter kost gemiddeld zo’n 200 euro als je het via een rijschool boekt. Voordat je een praktijkexamen kunt doen moet je eerst slagen voor je theorie-examen. De kosten kunnen per rijschool verschillen, let ook goed op de lengte van een rijles; is dit 50 minuten, een uur of anderhalf uur? In onderstaande tabel zie je een handig overzicht van de gemiddelde kosten van een scooterrijbewijs. Let wel dat dit de kosten zijn van het CBR, boek je via een rijschool dan komen hier vaak nog administratiekosten en servicekosten overheen.

Onderdeel scooterrijbewijs

Gemiddelde kosten

Theorie-examen scooter

€ 34.50

Theorie-examen scooter met extra tijd (dyslexie)

€ 45,50

Theorieboek

€ 20

Thoerieboek met online oefenexamens

€ 40

Scooter rijles

€ 47

Praktijkexamen bromfiets

€ 116

Kosten bromfietsrijbewijs gemeente

€ 40

Kosten bromfietsrijbewijs spoed

€ 70

Scooter rijbewijs kosten

Scooter rijbewijs prijs

Gemiddeld heb je dus rond de vier rijlessen nodig. Echter verschilt dit aantal natuurlijk per persoon. Ervan uitgaande dat je vier rijlessen nodig hebt komen we uit op het volgende prijsvoorbeeld wanneer je rijlessen en theorie-examen boek via een rijschool, wat dus verschilt met bovenstaande tabel.

Onderdeel scooterrijbewijs

Gemiddelde prijs

Voorbereiden theorie-examen AM (lesboek, online oefenexamens)

€ 35

Theorie-examen AM

€ 50

Praktijkexamen

€ 200

Vier rijlessen

€ 184

Totaal

€ 469

Kosten bromfiets rijbewijs pakket

Vaak bieden rijscholen ook een compleet pakket aan inclusief theorie-examen, theoriecursus, 5 lesuren en praktijkexamen voor gemiddeld rond de 440 euro. Let er wel op dat de prijzen kunnen verschillen met de prijzen van jouw rijschool.

Scooter rijbewijs kosten

Voordelen van een scooterrijbewijs

Het behalen van je scooterrijbewijs brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Stuk voordeliger dan autorijbewijs. Het scooterrijbewijs of bromfietsrijbewijs kost slechts een paar honderd euro terwijl je voor een auto rijbewijs al gauw rond de 2.600 euro betaalt.
  • Scooter is goedkoop in onderhoud en benzine. Een scooter is qua benzine en onderhoud erg goedkoop.
  • Gratis parkeren. Met een scooter of brommer kun je vrijwel overal gratis parkeren waarmee je flink wat parkeerkosten kunt besparen.
  • Geen wegenbelasting. Je hebt voor de scooter, in tegenstelling tot een auto, geen wegenbelasting nodig. Je moet wel een WA-verzekering afsluiten als je een scooter hebt.
  • Meer vrijheid. Vanaf 16 jaar kun je met de scooter of brommer al de weg op! Je bent minder afhankelijk van openbaar vervoer en sneller van A naar B dan met de fiets.
  • Goede oefening voor je autorijbewijs. Op de scooter neem je deel in het verkeer en krijg je te maken met allerlei verschillende verkeerssituaties. Hierdoor zul je beter voorbereid zijn en gemakkelijker je autorijbewijs halen. Je hebt de belangrijkste verkeersregels en verkeersinzicht namelijk al onder de knie.

Bespaartips van MyGo

Je kunt een aantal dingen doen om de kosten te drukken voor je bromfietsrijbewijs:

  • Doe voorbereidend werk. Voordat je begint met theorielessen of praktijkexamen kun je alvast zelf voorbereidend werk doen. Kijk online instructiefilmpjes en de leer de verkeersregels alvast. Hierdoor zul je beter verkeersinzicht hebben en zelfverzekerder op de bromfiets zitten.
  • Vergelijk rijscholen. Vergelijk verschillende rijscholen met elkaar. Zo kun je de beste rijschool vinden binnen jouw budget. Let ook op wat de rijschool hanteert als lesuur; is dit 50 minuten, één uur of anderhalf uur?
  • Kies een scooter rijbewijs pakket. Kies voor een compleet pakket met theorie en praktijkexamen in één. Vaak ben je dan voordeliger uit.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende rijschool bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.