Terug naar diensten

Scootmobiel huren

Wie slecht te been is, kan dankzij de scootmobiel weer veel vrijheid terugkrijgen. Nu kan alleen niet iedereen het zich veroorloven om (direct) een scootmobiel aan te schaffen. In dat geval kun je er gelukkig ook voor kiezen om een scootmobiel te huren, en daar komt MyGo in beeld.

Wij van MyGo helpen je graag bij deze stap. Bel naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden met een verhuurder van scootmobielen, of maak gebruik van onze online Matchmaker om offertes op te vragen bij een of meerdere verhuurders in jouw regio. Zo huur je een scootmobiel zonder zoeken tegen de beste prijs.

Waarom scootmobiel huren?

Voor wie chronisch slecht te been is, zal het kopen van een scootmobiel vaak meer voor de hand liggen. Toch heeft een scootmobiel huren ook enkele voordelen, vooral als je niet van plan bent om op de lange termijn te blijven huren.

Huur bijvoorbeeld een scootmobiel…

  • ... omdat je hem wilt uitproberen vóór je er een aanschaft. Een scootmobiel kan een prijzige aankoop zijn, dus wil je zeker weten dat je er gebruik van gaat maken en dat je hem ook prettig in het gebruik vindt. Dan kun je eerst een scootmobiel huren en bijvoorbeeld een maandje uitproberen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken wanneer je overgaat tot aankoop.
  • … omdat je enige tijd moet revalideren, maar je wel vrij wilt voelen. Ook voor wie slechts tijdelijk slecht te been is, kan een scootmobiel huren een uitkomst bieden. In dat geval zal een aankoop niet uitkunnen, zeker als je beseft dat de meeste degelijke scootmobielen enkele duizenden euro’s kosten en je die prijs bij doorverkoop niet terugkrijgt. Door een scootmobiel te huren, behoud je zo toch je vrijheid én bespaar je op de kosten.
  • … omdat je normaal weinig op pad gaat, maar nu eens wilt gaan toeren. Niet iedereen die slecht te been is, zal altijd een scootmobiel nodig hebben. Als je veel thuis doorbrengt, kan de aankoop ervan in veel gevallen simpelweg niet uit. Maar stel nu dat je toch een keer een reis wilt gaan maken en veel van de omgeving wilt zien, dan zou je dus tijdelijk een scootmobiel kunnen huren.

Scootmobiel huren, leasen of kopen?

Om je te helpen bepalen of je je scootmobiel het beste kunt huren, leasen of kopen, hebben we de voordelen van deze drie opties hieronder voor je op een rijtje gezet.

Een scootmobiel huren is voornamelijk verstandig als je zeker weet dat je de scootmobiel maar tijdelijk nodig hebt, en zeker niet langer dan een paar maanden. Hoewel de huurprijzen op termijn vaak redelijk hoog liggen, heb je de scootmobiel in dit geval na een bepaalde tijd ook niet meer nodig. In dat geval kan een scootmobiel leasen of kopen niet uit.

Een scootmobiel leasen kun je het beste doen als je momenteel geen geld hebt om een scootmobiel te kopen, maar je er wel een nodig hebt. In dit geval betaal je een huurprijs voor de scootmobiel, maar betaal je hem daarmee af. Op termijn kun je een geleasete scootmobiel zo overkopen.

Een scootmobiel kopen heeft de voorkeur als je weet dat je de scootmobiel nog jaren nodig gaat hebben en je er nu al het geld voor hebt liggen. In dat geval is kopen voordeliger dan leasen, aangezien je over een geleasete scootmobiel rente betaalt en over een gekochte scootmobiel niet.

Kosten scootmobiel huren

Een scootmobiel huren doe je meestal per dag of per maand, hoewel veel verhuurders wel een minimale huurperiode hanteren. Daardoor betaal je over het algemeen niet de dagprijs, maar de dagprijs keer het (minimale) aantal dagen dat je de scootmobiel wilt huren.

Voor de huur van een scootmobiel betaal je gemiddeld genomen tussen de 2 en 12 euro per dag. Daarbij gelden de laagste prijzen vooral voor de langetermijnhuur; stel dat je een maand lang een scootmobiel wilt huren, dan kun je beter uitgaan van 180 à 360 euro per maand.

Scootmobiel huren: waarmee rekening houden?

Nu hebben we je al op enkele voor- en nadelen van de scootmobiel gewezen, maar voordat je er één huurt, is het toch verstandig om extra rekening te houden met het volgende:

  • Een scootmobiel huren is op de lange termijn altijd duurder dan er een kopen. Zoals je hebt kunnen zien, is een maand of zelfs enkele maanden lang een scootmobiel huren voordeliger dan kopen. Echter, dit gaat alleen op als je de scootmobiel daadwerkelijk niet langer huurt dan dat. Anders kun je je toch beter aan een aankoop wagen, en potentieel achteraf proberen je scootmobiel weer door te verkopen. Anders kan huren erg prijzig worden, zeker als je niet weet voor welke termijn je je scootmobiel echt nodig hebt.
  • Kijk of je mogelijk een leasecontract kunt aangaan wanneer je je scootmobiel huurt. Wil je je scootmobiel wel voor de langere termijn huren, dan kan het verstandig zijn om toch voor leasen te kiezen. Zo betaal je nog steeds een maandbedrag, maar koop je de scootmobiel aan het eind van de leaseperiode over en is hij van jou. Het geld dat je er tijdens de leaseperiode in hebt gestoken, ben je dan niet kwijt, in tegenstelling tot bij huren.
  • Vraag je af wat voor afstanden je met de scootmobiel wilt afleggen. Een scootmobiel met een volle accu kan tussen de 30 en 60 kilometer afleggen, afhankelijk van het model en de accu. Breng je dus graag veel tijd buiten door, dan kan het het waard zijn om een wat duurdere scootmobiel te huren, waarmee je grotere afstanden kunt afleggen zonder dat je hem tussendoor hoeft op te laden. Zeker als je dit vergeet, zou dat namelijk problemen kunnen opleveren.
  • Vergelijk verschillende scootmobielen én verhuurders met elkaar. Zo voordelig mogelijk een scootmobiel huren kan alleen als je je bewust bent van de opties. Verschillende verhuurders bieden verschillende modellen tegen verschillende prijzen aan; vergelijk daarom zeker meerdere verhuurders met elkaar en kijk welke scootmobielen zij in hun assortiment hebben. Zo huur je de scootmobiel die bij jou past tegen de beste prijs. Offertes opvragen? Dat doe je eenvoudig via onze online MyGo Matchmaker.

Scootmobiel huren? MyGo helpt!

Wil jij nu een scootmobiel huren? Wij van MyGo helpen je daar graag bij! Bel naar 085 106 1600 om direct doorverbonden te worden met een verhuurder, of check onze online Matchmaker om te zien bij welke verhuurder in jouw regio jij het voordeligst uit zou zijn, een offerte op te vragen of direct een scootmobiel te huren.