Terug naar diensten
Screens

Screens

Zonnescreens

Als je op zoek bent naar zonwering die de temperatuur beide kanten op kan reguleren, bieden screens de oplossing. Screens zijn een vorm van zonwering waarbij er een doek verticaal voor het raam gemonteerd wordt. Ze zorgen er op warme dagen voor dat je huis koel blijft en houden op koude dagen de warmte binnen.

Naast die regulerende functie zorgt een screen ervoor dat je kozijnen beschermd worden, dat insecten wegblijven, dat UV-straling geblokkeerd wordt en dat je privacy gegarandeerd is. Screens worden niet alleen gekozen voor de zonwering bij particulieren, maar zijn ook geschikt voor grotere gebouwen zoals scholen en kantoorpanden. Tevens kunnen ze de zon weren bij een terrasoverkapping of serreaanbouw.

Screens zijn voorzien van een cassette waarin een buis is verwerkt. Met die buis wordt het screendoek op- of uitgerold. Het screendoek wordt verzwaard door een onderlijst en glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette, onderlijst en geleiders zijn van aluminium; het screendoek bestaat uit glasvezeldraden die omhuld zijn met een laagje pvc.

Verschil screens en ritsscreens

Doorgaans worden er twee typen screens onderscheiden, namelijk reguliere screens en ritsscreens. Voor ritsscreens bestaan veel andere namen: ze worden ook wel zipscreens, windvaste screens of fixscreens genoemd.

Bij reguliere screens zit het screendoek alleen aan de onderkant aan de geleiders vast. De zijkanten van reguliere screens zijn dus los, waardoor ze klapperen in de wind. Bij ritsscreens is het screendoek zowel aan de onderkant als aan de zijkanten met een rits aan de geleiders bevestigd. Daardoor blijven ritsscreens strakgespannen, zijn ze bestand tegen wind en scheuren ze minder snel dan reguliere screens.

Reguliere screens kunnen zowel met handmatige bediening als met elektrische bediening geleverd worden. Ritsscreens kunnen daarentegen alleen met elektrische bediening geleverd worden. Daarbij heb je dan nog wel de keuze tussen bediening met een schakelaar, met een app op je telefoon of met een afstandsbediening.

Tussen de twee soorten screens zonwering is daarnaast sprake van een prijsverschil. Ritsscreens kosten doorgaans meer dan reguliere screens, omdat het systeem voor doekgeleiding bij ritsscreens gecompliceerder is.

Screens

Screens handmatige bediening buiten prijzen

De kosten voor screens zijn afhankelijk van onder andere de afmetingen, het bedieningssysteem en de montage- en voorrijkosten die de zonweringspecialist hanteert. Gemiddeld kost de aanschaf en montage van screens voor buiten tussen de 280 en 820 euro.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende opties bij screens. Daar hebben we ook de gemiddelde montage- en voorrijkosten, de kosten voor het opmeten van de screens ramen (inmeetservice) en de kosten voor een handmatig bedieningssysteem aan toegevoegd.

De prijzen in de tabel zijn inclusief 21% btw en worden per screen berekend. In de meeste gevallen is het zo dat de prijs per screen lager wordt wanneer je ervoor kiest meerdere screens in één keer te laten monteren. Belangrijk om te vermelden is dat je voor ritsscreens over het algemeen enkele tientallen euro’s meer betaalt dan voor reguliere screens.

Product

Prijs (per screen, incl. btw)

Screen 1 meter breed

€140 - €190

Screen 2 meter breed

€180 - €250

Screen 3 meter breed

€200 - €270

Afgeschuinde bovenkap

Standaard inbegrepen

Vierkante bovenkap

€20 - €35

Afgeronde bovenkap

€35 - €40

Inmeetservice

€30 - €45

Montagekosten

€100 - €300

Voorrijkosten

€30 - €50

Handmatig bedieningssysteem

€30 - €55

Wil je screens met een elektrisch bedieningssysteem laten monteren? Bij de alinea elektrische screens buiten prijzen vind je een tabel met de kosten van veelvoorkomende elektrische opties bij screens.

Screens

Screens laten plaatsen

Je kunt ervoor kiezen om screens zelf te plaatsen, maar daarvoor is de nodige hoeveelheid technische kennis en praktische vaardigheden nodig. In de meeste gevallen worden screens daarom gemonteerd door een zonweringspecialist. Daarvoor worden montagekosten berekend, die je in de tabel bij de vorige alinea kunt bekijken.

Wil je contact met de meest geschikte zonweringspecialist bij jou in de buurt? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Screens buiten elektrisch

Je kunt kiezen voor screens die je zelf in- en uit moet rollen, maar het is ook mogelijk om screens met een elektrisch bedieningssysteem te laten plaatsen. Daarbij kun je onder andere kiezen tussen een systeem met een wandschakelaar, afstandsbediening of app. Ook kun je het elektrische systeem uitbreiden met een zon- en windautomaat, die ervoor zorgt dat screens buiten bij slecht weer automatisch in worden gerold. 

Elektrische screens buiten prijzen

Het kan zijn dat screens met een elektrisch bedieningssysteem je voorkeur genieten boven screens met een handmatig bedieningssysteem. In dat geval zijn er meerdere elektrisch opties waar je uit kunt kiezen. In de tabel hieronder hebben we die opties met bijbehorende prijzen voor je op een rij gezet.

De prijzen in de tabel worden per screen berekend en zijn inclusief 21% btw. Als je ervoor kiest om meerdere screens in één keer te laten monteren, wordt de totaalprijs in de meeste gevallen omlaag afgerond. Voor ritsscreens betaal je doorgaans enkele tientallen euro’s meer dan voor reguliere screens.

Product

Prijs (per screen, incl. btw)

Wandschakelaar

€50 - €210

Tijdsgestuurde bediening

€45 - €200

Domoticasysteem

€125 - €350

Draadloze systeem met afstandsbediening

€190 - €250

Draadloze systeem met app

€260 - €400

Zon- en windautomaat

€130 - €250

 Wil je inzicht in de prijzen van verschillende afmetingen bij screens of wil je weten hoeveel de gemiddelde montage- en voorrijkosten bedragen? Die prijzen vind je in de tabel bij de alinea screens handmatige bediening buiten prijzen.

Screens kopen

Als je hebt besloten dat je screens wilt laten monteren, kan de zoektocht naar de juiste screens voor jouw klus beginnen. Hoewel het materiaal van screens altijd hetzelfde is, heb je de keuze uit een variatie aan kleuren. Als je een screen bij een slaapkamerraam wilt laten monteren, kun je bovendien kiezen voor de verduisterende variant. Daardoor word je ’s ochtend niet wakker van fel zonlicht.

Wil je contact met een zonweringspecialist die je kan adviseren over de beste screens voor je ramen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Dit kan online door op de Matchmakerknop te klikken, maar ook telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.

MyGo bespaartips screens

Als je zo voordelig mogelijk screens in huis wilt halen, kun je rekening houden met meerdere factoren. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet in de vorm van bespaartips.

Bestel meerdere screens tegelijk

Als iemand in je omgeving ook van plan is screens in huis te halen, kun je ervoor kiezen die screens tegelijk te bestellen. In veel gevallen kun je dan profiteren van kwantumkorting, die kan oplopen tot wel tien procent.

Overigens kun je in veel gevallen ook korting krijgen als je zelf meerdere screens tegelijk bestelt. Hoe meer screens je bestelt, hoe lager de montagekosten per screen worden.

Kies een vakman in je buurt

Door een zonweringspecialist bij jou in de buurt in te schakelen, kun je vaak besparen op voorrijkosten. Veel zonweringspecialisten brengen die kosten pas vanaf een bepaald aantal gereisde kilometers in rekening. MyGo kan je hierbij helpen: met de Matchmaker vind je direct de meest geschikt zonweringspecialist in jouw buurt.

Bespaar op bezorgkosten

Veel screenleveranciers brengen bezorgkosten per screen in rekening. Je kunt er echter ook voor kiezen om de screens op te halen bij de leverancier, zodat je de bezorgkosten uitspaart.

Vergelijk offertes

Zoals de tabel aan het begin van deze pagina laat zien, liggen de prijzen bij screens doorgaans behoorlijk uiteen. Het is daarom aan te raden om offertes van verschillende zonweringspecialisten op te vragen voor je screens bestelt. Daarvoor kun je terecht bij onze MyGo Matchmaker.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!