Terug naar diensten
Snel rijbewijs halen

Snel rijbewijs halen

Wil je met een spoedcursus rijbewijs snel je rijbewijs halen? Veel rijscholen bieden deze mogelijkheid aan. Op deze pagina vind je alle informatie over het snel behalen van je rijbewijs.

Ben je op zoek naar een rijschool voor een spoedcursus rijbewijs? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde rijschool bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Snel je rijbewijs halen

Wil je snel je rijbewijs halen? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Leer en oefen alvast goed voor je theorie-examen en het praktijkexamen. Als je goed voorbereid bent kan dat heel veel schelen. Daarnaast is het verstandig te kiezen voor een goede rijschool met een hoog slagingspercentage. Rijscholen bieden al een spoedcursus rijbewijs aan in 5, 8 of 10 dagen. Houd er wel rekening mee dat je dan meerdere uren per dag zult lessen. Hieronder een uitgebreide list met tips voor het snel halen van je rijbewijs.

Snel rijbewijs halen

Kosten spoedcursus rijbewijs

De kosten voor een spoedcursus rijbewijs lopen nogal uiteen en kan vaak pas worden bepaald door de rijschool nadat je de proefles hebt gedaan. De gemiddelde prijs voor een rijles ligt rond de 42 euro. Kijk voor uitgebreide informatie over de kosten voor een spoedcursus rijbewijs op mygo.nl/

Tips om snel je rijbewijs te halen

Met de volgende handige tips kun je snel je rijbewijs halen:

  • Kies een goede rijschool. Vergelijk verschillende rijscholen met elkaar. Kies voor een rijschool met een hoog slagingspercentage. Het gemiddelde slaginspercentage is 50%.
  • Bereid het theorie-examen goed voor. Het theorie-examen is de basis voor het rijexamen en je verkeersdeelname. Als je alle verkeersregels en verkeersborden goed kent voordat je gaat beginnen met rijlessen zul je zien dat je zelfverzekerder en rustiger rijdt. Tevens kun je een goede theoriecursus volgen zodat je goed voorbereid het theorie-examen aflegt.
  • Regel direct je gezondheidsverklaring. Stuur direct je gezondheidsverklaring naar het CBR.
  • Vraag DigiD aan. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan. Je hebt deze namelijk nodig om een theorie-examen te reserveren bij het CBR.
  • Doe een tussentijdse toets. Met de tussentijdse toets heb je dat alvast gedaan en ben je nog beter voorbereid op je rijexamen.

Waarmee rekening houden?

Wil je snel je rijbewijs halen? Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Je rijdt maximaal 3 tot 4 uur per dag. Na 3 of 4 uur is je concentratie vaak weg en is rijles niet meer effectief.
  • Rij zoveel mogelijk overdag. Volg je rijlessen zoveel mogelijk overdag. Overdag is er namelijk het meeste verkeer en zullen er meer leermomenten voordoen. Daarnaast wordt het praktijkexamen ook vaak overdag gereden.
  • Theorie-examen en gezondheidsverklaring. Wil je snel je rijbewijs, dan is het zaak dat de gezondheidsverklaring in orde is en het theorie-examen al behaald is voordat je een spoedcursus aanvraagt.

Snel rijbewijs halen

Bespaartips van MyGo

  • Vergelijk meerdere rijscholen. Vraag bij meerdere rijscholen offertes op zodat je de prijzen kunt vergelijken.
  • Bereid jezelf goed voor. Hoe beter je voorbereid bent en de verkeersregels kent, hoe sneller je je rijbewijs zult halen.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende rijschool bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook!  Je kunt ons tijdens openingstijden bereiken op 085 106 1600.