Terug naar diensten
Social media marketing bureau

Social media marketing bureau

Social media marketing uitbesteden

Als bedrijf kan het bijhouden van je social media platformen zeer tijdrovend zijn, zeker als je nog weinig volgers hebt weten te werven en je ooit zo goed uitgedachte social media strategie niet blijkt te werken. Hierdoor verlies je voornamelijk geld, in plaats van dat je winst maakt aan wat een investering zou moeten zijn. In dat geval kan het uitbesteden van je social media marketing een uitkomst bieden.

Als jij nu een social media marketing bureau zoekt waaraan jij het onderhouden van je social media platformen uit handen kunt geven, dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Check bijvoorbeeld onze online Matchmaker om te zien welke marketing bureaus in jouw regio deze dienst aanbieden of bel naar 085 106 1600 om direct verbonden met iemand die jou zou kunnen helpen met jouw vraag.

Direct een marketingbureau nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat doet een social media marketing bureau?

Zoals de naam suggereert, helpt een social media marketing bureau cliënten bij het optimaliseren van hun social media met als doel om meer leads te werven en de conversie te verhogen. Hiervoor wordt in samenwerking met de cliënt een social media strategie opgesteld en zal het social media marketing bureau een bepaald aantal berichten plaatsen op de verschillende online platformen.

Waarom social media marketing uitbesteden?

Investeren in een social media strategie kan zeer winstgevend zijn, zolang je precies weet wat je doet. Social media is namelijk dé manier om potentiële klanten te bereiken; van de 12- tot 45-jarigen in Nederland zit zelfs 95% wel op één of meer platformen.. (bron: CBS)! Een social media marketing bureau is gespecialiseerd in het hoe als het aankomt op het bereiken van die klanten. Hierdoor heeft het uitbesteden van je social media marketing onder andere de volgende voordelen:

 • Een social media marketing bureau kan je tips geven over de huidige staat van je social media. Je kunt je social media vanaf de grond laten opbouwen door een social media marketing bureau, maar je kunt ook tips krijgen over hoe je het beter zou kunnen doen. Aan de hand van je statistieken krijgt het bureau een inkijkje in hoe goed je social media platformen het doen en wat beter zou kunnen, bijvoorbeeld door je meer te gaan focussen op een lokaler publiek.
 • Een social media marketing bureau weet exact hoe je de juiste resultaten behaalt. Een social media marketing bureau creëert content die past bij de gekozen doelgroep en zet advertenties zo op dat deze enkel getoond worden aan publiek dat er mogelijk in geïnteresseerd zou zijn. Vervolgens wordt data-analyse ingezet om te kijken of het gewenste doel is behaald en of er bijgestuurd moet worden, zo mogelijk door voor een andere doelgroep te kiezen. Door gericht te adverteren, hou je de advertentiekosten laag en genereer je toch een relatief hoog percentage leads.
 • Door je social media marketing uit te besteden, kun je je focussen op je werkelijke doel. Een goed werkende social media strategie opzetten kost tijd en geld, vooral als je zelf moet uitvogelen wat wel en niet werkt. Een social media marketing bureau beheerst de kneepjes van het vak al en gaat doelgericht aan de slag met jouw social media, terwijl jij je bezig kunt houden met andere winstgevendere inspanningen. Zo is je social media marketing uitbesteden op termijn vaak voordeliger.

Social media marketing bureau

 

Kosten uitbesteding social media marketing

Sommige social media marketing bureaus stellen dat je al vanaf 80 euro met hen in zee kunt gaan. Vergis je niet: voor deze prijs zullen ze zeker niet je volledige social media marketing van je overnemen, maar gaat het om een paar berichten per maand. Daarom kunnen dergelijke prijzen een scheef beeld opleveren van hoeveel het uitbesteden van je social media je nu echt zou kosten.

Social media marketing uitbesteden is nu eenmaal maatwerk, compleet afgestemd op jouw wensen en doelstellingen. Daarom kunnen de prijzen tussen de 80 en 1000 euro per maand uitvallen.

Redelijkerwijs zouden we echter stellen dat circa 200 à 250 euro per maand het gemiddelde is. Voor deze prijs kun je om de drie dagen een professioneel ontworpen bericht laten plaatsen op al je social media kanalen, wat het succes van je bedrijf al een flinke boost zou moeten opleveren.

Wil jij weten wat het exact zou kosten om jouw social media marketing uit te besteden aan een professioneel marketing bureau? In dat geval kun je het beste een uitgebreide offerte opvragen via onze Matchmaker of direct contact met ons opnemen door te bellen naar 085 106 1600, zodat wij je kunnen doorverbinden met een social media marketing specialist die je meer kan vertellen over de opties.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste marketingbureau in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Tips social media marketing uitbesteden

Je social media marketing uitbesteden is een investering, die je op termijn meer leads en daarmee meer geld zou moeten opleveren. Twijfel je alleen nog of vraag je je af op welke vlakken je kunt besparen, dan kun je de volgende tips opvolgen:

   • Beperk je tot een aantal social media platformen. Voor ieder extra social media platform waarop berichten moeten worden geplaatst betaal je over het algemeen extra, aangezien elk platform een eigen strategie behoeft en er simpelweg extra content voor moet worden gecreëerd. Je zou dus klein kunnen beginnen door het social media marketing bureau zich bijvoorbeeld in eerste instantie op alleen Facebook en Instagram te laten richten.
   • Zorg ervoor dat je ook zelf een helder beeld van de vernieuwde strategie krijgt. Mocht je op termijn toch een eigen social media afdeling willen opzetten, dan wil je natuurlijk weten welke (succesvolle) strategie het social media marketing bureau in de tussentijd heeft gehanteerd. Anders zul je namelijk die strategie opnieuw moeten uitvinden, wat een kostbare inspanning is. Ga je je social media marketing uitbesteden, zorg er dan wel voor dat je enigszins betrokken blijft.
   • Kies voor een social media marketing bureau dat goed staat aangeschreven. Nu het internet aan onze voeten ligt, heb je alle mogelijkheid om testimonials te lezen en reviewsites te raadplegen. Je social media marketing uitbesteden is namelijk een investering die zichzelf wel moet uitbetalen, en als men niet positief is over een bepaald marketing bureau, dan is het misschien verstandig om verder te zoeken.
   • Vraag een uitgebreide offerte op om het kostenplaatje te begrijpen. Veel social media marketing bureaus noemen wel prijzen op hun websites, maar welke diensten daar exact onder vallen en hoe die er in de praktijk uit zouden zien is niet altijd even duidelijk. Door een uitgebreide offerte op te vragen waarin de kosten op heldere wijze uitgesplitst staan, kom je te weten hoeveel het uitbesteden van je social media marketing je exact zou kosten. Maak daarvoor bijvoorbeeld gebruik van onze online Matchmaker.
Snel een marketingbureau in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Hulp van een social media marketing bureau nodig? MyGo helpt!

Zoek jij nu een social media marketing bureau waaraan jij je social media strategie kunt uitbesteden? Bel dan naar 085 106 1600 zodat wij je kunnen doorverbinden met de social media expert voor jouw bedrijf, of gebruik onze online MyGo Matchmaker om vrijblijvend een uitgebreide offerte op te vragen.