Spachtelputz prijzen

Spachtelputz prijzen

Wat zijn de prijzen van spachtelputz?

De kosten voor spachtelputz liggen gemiddeld tussen de € 10 en € 20 per m2 voor de muren en € 15 - € 25 per m2 voor een plafond. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. De verhouding van de kosten is verdeeld over ongeveer 65% arbeidsloon en 35% materiaalkosten. Spachtelputz is de meest bekende soort sierpleister en is te herkennen aan een lichte korrelstructuur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Locatie

Gemiddelde kosten per m2

Muren

€ 10 - € 20

Plafond

€ 15 - € 25

Gemiddelde prijzen per m2 spachtelputz incl. materiaal, arbeidskosten en btw.

Het is ook mogelijk om een stukadoor in te huren die een prijs per uur hanteert. Dit wordt vaker gedaan bij kleine klussen, omdat de benodigde tijd hiervan meestal wel goed ingeschat kan worden. Een stukadoor kost gemiddeld tussen de € 20 en € 55 per uur. Bij grotere klussen kiest men vaker voor een prijs per m2.

Prijsvoorbeelden

Klein stucwerk:

Het laten stuken van muren is voordeliger dan het stuken van een plafond. Dit komt doordat de stukadoor hier moeilijker bij kan en daardoor langer bezig is met het stuken van een plafond. Voor een wandoppervlak van 20m2 betaal je gemiddeld € 300.

Gemiddeld stucwerk:

Je kan natuurlijk ook een wand en het plafond willen laten stuken. Stel dat je een muur hebt van 30m2 en een plafond van 20 m2, dan kom je uit op een gemiddelde prijs van € 850.

Groot stucwerk:

Indien je een groot oppervlakte wilt laten stuken, zoals bijvoorbeeld de gehele woonkamer inclusief plafond ben je uiteraard duurder uit. Voor vier wanden met een totaaloppervlakte van 100 m2 en een plafond van 30 m2 betaal je gemiddeld € 2.100.

Welke factoren bepalen de prijs?

Er zijn drie belangrijk factoren die een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke kosten voor jouw stucwerk, namelijk:

 1. De totaaloppervlakte
 2. De locatie
 3. Huidige status oppervlak

De totaaloppervlakte

De totaaloppervlakte van het stucwerk bepaalt voor een groot deel de prijs, indien je kiest voor een prijs per m2. Hoe groter het oppervlak, hoe voordeliger de prijs per m2. Heb je bijvoorbeeld een muur van 20m2, dan betaal je eerder rond de € 20 per m2. Bij een muuroppervlakte van 100m2 betaal je gemiddeld € 10 per m2. De reden hiervan is dat de stukadoor efficiënter te werk kan gaan bij een groter oppervlak.

De locatie

Het stuken van muren is voordeliger dan het stuken van een plafond. Dit geldt ook voor andere plekken die lastiger te stuken zijn. Hoe moeilijker de klus uit te voeren is, hoe hoger de prijs per m2 zal zijn.

Huidige status oppervlak

Een egale muur is makkelijker te stuken dan een muur die vol zit met gaten en oneffenheden. Indien dit laatste het geval is, wordt er vaak eerst een dunne laag gips aangebracht. De muur is dan mooi egaal voordat de spachtelputz erop gestukt wordt.

Voor- en nadelen spachtelputz

Spachtelputz is een kunsthars en de meest gekozen soort sierpleister. Dit komt doordat het een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt:

 • Spachtelputz is geschikt voor binnen- en buitenmuren en plafonds.
 • Het is snel aan te brengen (het hele huis is binnen 2 dagen te doen)
 • Het materiaal heeft een relatief hoge kwaliteit en scheurt niet snel.
 • Het is gemakkelijk schoon te maken.
 • Je kan spachtelputz in elke gewenste kleur aanbrengen, waardoor je niet meer hoeft te verven.

Er zitten ook enkele nadelen aan spachtelputz, namelijk:

 • Door de lichte korrelstructuur is het mogelijk dat kinderen zich bezeren aan de muur
 • Spachtelputz is lastig te repareren.
 • Het aanbrengen en glad maken van spachtelputz wordt gedaan met gebruik van een spaan. Als dit niet goed gedaan wordt, kan je die fout niet herstellen. Daarnaast laat spachtelputz eerder los indien dit niet goed aangebracht wordt. Daarom kan deze klus het beste uitgevoerd worden door een ervaren stukadoor.

Bespaartips aanbrengen spachtelputz

Wil je graag zo voordelig mogelijk spachtelputz laten aanbrengen? Hou dan rekening met onderstaande bespaartips:

 • Doe alvast voorbereidend werk. Alles wat de stukadoor tijd scheelt, scheelt jouw geld. Denk hierbij aan het verplaatsen van de meubels, het zeil klaarleggen, indien nodig de randen afplakken etc. Ook kan je na het stucwerk meehelpen met opruimen.
 • Laat alles in één keer doen. In de regel geldt dat hoe meer m2’s , hoe voordeliger de prijs per m2. Daardoor zal je relatief gezien minder geld kwijt zijn.
 • Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan kan je gebruik maken van het verlaagde btw-tarief van 9% i.p.v. de reguliere 21%. Dit scheelt je 12% in de kosten.
 • Vergelijk meerdere stukadoors om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten voor jouw klus.

MyGo helpt je graag verder

Voor het beste resultaat bij het aanbrengen van spachtelputz is het belangrijk dat je ervaring hebt met stuken. MyGo brengt je graag gratis en vrijblijvend in contact met de juiste stukadoor bij jou in de buurt. Neem hiervoor telefonisch contact op via 085 106 1600. Je kan dan vragen stellen en/of direct een afspraak maken. Wil je liever eerst offertes van verschillende stukadoors opvragen? Dat kan ook. Het is mogelijk om via de MyGo Matchmaker één of meerdere gratis offertes op te vragen.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!