Stoffeerder

Stoffeerders bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste stoffeerder

Ben je op zoek naar een stoffeerder die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct de meeste geschikte stoffeerder bij jou in de buurt. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Een stoel wordt gemaakt door stoffeerder

Veelgestelde vragen

Wat doet een stoffeerder?

Een stoffeerder verzorgt de (her)bekleding van onder meer meubels, trappen en vloeren. Doorgaans wordt er in de stoffeerwereld onderscheid gemaakt tussen verschillende expertises, waaronder meubelstoffeerders en woningstoffeerders. In tegenstelling tot wat de naam suggereert werken stoffeerders niet alleen met stoffen, maar ook met andere materialen zoals laminaat en vinyl. De volgende taken behoren tot de werkzaamheden van stoffeerders:

 • Bekleding uitmeten, op maat snijden en bevestigen op vloeren, trappen of meubelstukken
 • Bekleding van meubelstukken, vloeren of trappen restaureren
 • Meubels, vloeren of trappen herstofferen/-bekleden
 • Kussens, matrassen, gordijnen en dekbedden op maat maken
 • Bekleding op meubels, vloeren of trappen reinigen
 • Beklede meubels monteren
 • Diverse materialen verkopen, waaronder leer, verschillende stoffen en schuimrubber

Stoffeerders bespreken altijd eerst uitgebreid met hun klanten wat ze willen. Er volgt eventueel een overleg met interieurarchitecten of collega’s, waarna een offerte voor de klant wordt opgesteld en schetsen of sjablonen worden gemaakt. Nadat de stoffeerwerkzaamheden zijn uitgevoerd, kunnen klanten advies krijgen over het onderhoud en het gebruik van het gestoffeerde meubelstuk.

Naast het binnenshuis uitvoeren van stoffeerwerkzaamheden kun je stoffeerders doorgaans inschakelen voor (het herstellen of vervangen van) de bekleding in auto’s, caravans en boten. Ze kunnen werkzaam zijn bij een specialistische stoffeerderij, maar ook bij een klus- of aannemersbedrijf. In het eerste geval gaat het om maatwerk, in het tweede geval voert de stoffeerder vooral seriewerk uit.

De bank wordt gevuld

Wat kost een stoffeerder?

Stoffeerders werken met uurtarieven, die gemiddeld tussen de 40 en 55 euro liggen. Bij een aantal veelvoorkomende stoffeerderijdiensten zijn daarnaast duidelijke richtlijnen voor de prijs bekend. Die diensten en de bijbehorende prijzen hebben we hieronder voor je in een tabel gezet.

Dienst

Prijs (excl. 9% btw)

Fauteuil bekleden

€350 - €1.000

Eetkamerstoel bekleden

€70 - €320

Bank bekleden

€900 - €1.500

Auto binnenwerk bekleden

€200 - €600

Kussens boot of caravan bekleden

€150 - €800

Trap bekleden

€300 - €1400

Welke factoren bepalen de kosten van een stoffeerder?

De prijs die je voor het laten (her)bekleden van een bepaald meubelstuk betaalt, is ten eerste afhankelijk van de hoeveelheid meubels die je aanlevert en de afmetingen daarvan. Daarnaast is het van belang of het om een klassiek of een modern meubelstuk gaat: het bekleden van een klassiek meubelstuk vraagt extra aandacht en kost daarom meer. Tot slot spelen de (vierkante) meterprijs van het materiaal en eventuele reiskosten van de stoffeerder een rol bij het eindbedrag.

Stoffeerder op het werk

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van verschillende stoffeerders?

Wil je prijzen van verschillende stoffeerders vergelijken om de stoffeerder te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere stoffeerders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer kan vertellen over de tarieven van stoffeerders? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een medewerker van een stoffeerderij en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt een stoffeerder?

Het inschakelen van een stoffeerder kent verschillende voordelen, zowel voor je portemonnee als voor je inrichting. We hebben die voordelen hieronder voor je op een rij gezet en lichten ze kort toe.

Kennis en advies

Stoffeerders hebben kennis van enorm veel verschillende materialen en weten precies welk materiaal het geschiktst is voor jouw meubelstuk, trap of vloer. Ze kunnen je daar uitgebreid over adviseren, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Meubels weer als nieuw

Door meubels opnieuw te laten bekleden, verdwijnen alle eerdere ontstane oneffenheden en zien ze er weer uit als nieuw. Zo voorkom je dat je afscheid moet nemen van een geliefd meubelstuk.

Goedkoper dan aanschaf nieuwe meubels

Herbekleding van meubels is doorgaans goedkoper dan de aanschaf van nieuwe meubelstukken. Bovendien krijg je standaard garantie op de stoffering en de vulling, wat bij nieuwe meubelstukken niet altijd het geval is.

Veel verschillende opties

De meeste stoffeerders bieden een behoorlijk assortiment aan materialen en kleuren aan. Daardoor kun je het uiterlijk van een meubelstuk, vloer of trap volledig naar wens laten aanpassen.

Stof in de handen van de stoffeerder

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een stoffeerder?

Als je besluit om meubels, een trap of een vloer door een stoffeerder onder handen te laten nemen, is het handig om een aantal dingen voor jezelf op een rijtje te hebben. Zorg er daarom voor dat je jezelf de volgende vragen hebt gesteld voor je in zee gaat met een stoffeerder:

 • Heb je een klik met de stoffeerder en communiceert hij/zij op een manier die je bevalt?
 • Heeft de stoffeerder veel ervaring met het soort klus dat je hebt? Is er ergens een portfolio met voorbeelden van diens werk te vinden?
 • Verwachten jij en de stoffeerder hetzelfde van de te sluiten overeenkomst?
 • Is duidelijk hoeveel de stoffeerwerkzaamheden gaan kosten?
 • Indien je kiest voor een stoffeerder die ver bij je vandaan woont: is duidelijk hoeveel reiskosten je daarvoor moet betalen?
 • Zijn er positieve ervaringen van anderen met de stoffeerder te vinden op fora en social media?

Hoe vind je direct een stoffeerder die bij jouw wensen past?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende stoffeerder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een stoffeerder bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!