Terug naar prijzen
Stucwerk kosten

Stucwerk kosten

Wat kost stucwerk?

De gemiddelde kosten van een stucwerk project bedragen tussen de 1.200 en de 1.700 euro. Meestal ben je minimaal 300 euro kwijt voor stucwerk en maximaal 5.500 euro. De kosten voor stucwerk variëren van zo’n 5 euro per vierkante meter tot 25 euro per vierkante meter, inclusief de materialen en de arbeidskosten. De prijzen variëren op basis van het type klus en het soort stucwerk dat je kiest. In dit artikel lees je alles over de soorten en kosten van stucwerk. Ook kun je prijsvoorbeelden vinden zodat je een beter beeld krijgt over hoeveel stucwerk voor jou gaat kosten. Wil je precies weten wat de kosten van jouw klus zullen bedragen? Neem dan contact op met een deskundige stukadoor via de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak inplannen maar ook eerst een offerte aanvragen. Bel je liever? Dat kan, via 085 106 1600.

Prijsopbouw kosten stucwerk

De prijzen van stucwerk variëren op basis van het soort stucwerk dat je kiest. Prijzen in onderstaande tabel zijn inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw en gelden voor een oppervlak van 1 vierkante meter.

Soort stucwerk

Gemiddelde kosten per m2 incl. materiaal en arbeidskosten

Spackspuitwerk

€5-12

Behangklaar stucen

€10-18

Sausklaar stucen

€12-25

Sierpleister

€13-25

Schuurwerk

€17-25

Raapwerk

€17-30

Plafond stucen

€15-30

Starttatief

€250-350

Tadelakt

€170-230

Eigenschappen soorten stucwerk

De verschillende soorten stucwerk hebben uiteraard andere eigenschappen:

 • Spackspuitwerk. Dit is het voordeligste stucwerk en kan snel aangebracht worden, omdat het op een eenvoudige manier op de muur wordt gespoten. Wit spuitwerk is meestal te verkrijgen voor zo’n 5 euro per vierkante meter, de prijs van gekleurd spuitwerk kan oplopen tot ongeveer 12 euro per vierkante meter.
 • Saus- of behangklaar stucwerk. Behangklaar stucwerk is meestal iets voordeliger dan sausklaar stucwerk, omdat de afwerking voor behangen minder egaal hoeft te zijn dan voor sausen.
 • Sierpleister. Sierpleister geeft een bijzondere uitstraling aan je muur, omdat het een wat ingewikkeldere structuur heeft. Het is goed bestand tegen het weer, zodat je het ook buiten kunt gebruiken. De drie meest gebruikte soorten sierpleister zijn als volgt:
 1. Spachtelputz. Dit is de populairste variant van sierpleister in Nederland. Het kan een grove of een fijne structuur hebben en heeft een korrelstructuur van 1 tot 2,5 millimeter.
 2. Granol. Granol is een grove soort sierpleister met groeven van 3 tot 4 millimeter.
 3. Rustiekputz. Deze sierpleistersoort geeft een rustieke uitstraling aan je woning en heeft als bijnaam “barokpleister”. De korreldike is 1,5 tot 1,8 millimeter en laat kleine groeven zien.
 • Schuurwerk. Schuurwerk wordt in een draaiende beweging aangebracht zodat het oppervlak een zanderige schaduwuitstraling krijgt.
 • Raapwerk. Met raapwerk kunnen wanden of plafonds die beschadigd of te ruw zijn weer mooi egaal worden gemaakt.
 • Plafond stucen. Een plafond stucen kost meestal meer dan een muur stucen, omdat een plafond moeilijk te bereiken is. Kies je sierpleister voor het plafond? Dan zal dit eerder 30 euro per vierkante meter kosten dan 15.
 • Starttarief. Voor kleine oppervlaktes rekent een stukadoor meestal een starttarief. Dit is een vast tarief dat niet per vierkante meter wordt berekend. Het starttarief geldt meestal voor oppervlaktes onder de 30 vierkante meter en bedraagt tussen de 250 en de 350 euro.
 • Tadelakt. Tadelakt is een bijzondere soort kalkpleister met Marokkaanse oorsprong. Het geeft de ruimte een marmeren en warm uiterlijk en een rustgevende uitstraling. Het is populair in badkamers en toiletten. Het aanbrengen van tadelakt is gecompliceerd en tijdrovend, waardoor de kosten gemiddeld zo’n 200 euro per vierkante meter bedragen.

Prijsvoorbeelden kosten stucwerk

De kosten van stucwerk hangen ook af van het soort klus dat je wilt laten doen. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten worden.

 • Voordelig stucen. Wil je graag zo voordelig mogelijk stucen? Dan kun je het beste spackspuitwerk gebruiken. Hiermee maak je een muur mooi wit zonder dat er hoge kosten aan verbonden zitten. Spackspuitwerk voor een oppervlak van 100 vierkante meter kun je al vanaf 500 euro laten aanbrengen.
 • Woonkamer stucen. Het is verstandig om je woonkamer saus- of behangklaar te stucen, zodat je een egale muur hebt die je gemakkelijk kunt behangen, verven of sausen. Dit kun je voor een oppervlak van 100 vierkante meter al vanaf 1.000 euro laten doen.
 • Luxe stucen. Wil je stucwerk met een bijzondere uitstraling? Dan is sierpleister een geschikte keuze. Hiervoor betaal je vanaf 1.300 euro voor een oppervlakte van 100 vierkante meter.

Tips van MyGo voor het beste stucwerk

MyGo heeft een aantal tips voor je voor het aanbrengen van het beste stucwerk:

 1. Uitbesteden. Stucwerk aanbrengen is een fysiek zware klus waarbij vakmanschap vereist is. Zonder de nodige kennis en ervaring zal stucwerk aanbrengen lang duren, waardoor het stucwerk te snel opdroogt en het niet egaal wordt. Voor een vlotte klus en een perfect resultaat kun je dus het beste een stukadoor inhuren. Een geschikte stukadoor in jouw regio kun je vinden via de MyGo Matchmaker.
 2. Bereikbaarheid. Een stukadoor brengt hogere kosten in rekening voor plekken die moeilijk te bereiken zijn. Je kunt dus op de arbeidskosten besparen wanneer je de ruimte zo goed mogelijk vrijmaakt.
 3. Efficiëntie. Je kunt geld besparen door meerdere ruimtes in één keer te laten stucen. Zo hoeft de stukadoor niet twee keer te komen en bespaar je op de voorrijkosten. Ook betaal je voor een groter oppervlak meestal een lager tarief per vierkante meter.

De beste specialist vind je met MyGo

Voor het aanbrengen van stucwerk kun je het beste een deskundige stukadoor inschakelen. Dit kun je doen via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kom je in contact met de beste stukadoors bij jou in de buurt. Je kunt direct één kiezen voor het maken van een afspraak, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Het is zelfs mogelijk om meerdere offertes aan te vragen, zodat je de prijzen van verschillende stukadoors kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste en de voordeligste stukadoor in jouw regio kiest. Met de MyGo Matchmaker kun je dus veel besparen én ben je verzekerd van prachtig stucwerk. Voor meer informatie over de Matchmaker kun je bellen naar 085 106 1600.