Stucwerk kosten

Stucwerk kosten

Wat kost stucwerk?

De gemiddelde kosten van een stucwerk project bedragen tussen de 1.200 en de 1.700 euro. Meestal ben je minimaal 300 euro kwijt voor stucwerk en maximaal 5.500 euro. De kosten voor stucwerk variëren van zo’n 5 tot 25 euro per vierkante meter, inclusief de materialen en de arbeidskosten. De prijzen variëren op basis van het type klus en het soort stucwerk dat je kiest. In dit artikel lees je alles over de soorten en kosten van stucwerk. Ook kun je prijsvoorbeelden vinden zodat je een beter beeld krijgt over hoeveel stucwerk voor jou gaat kosten. Wil je precies weten wat de kosten van jouw klus zullen bedragen? Neem dan contact op met een deskundige stukadoor via de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak inplannen maar ook eerst een offerte aanvragen. Bel je liever? Dat kan, via 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw kosten stucwerk

De prijzen van stucwerk variëren op basis van het soort stucwerk dat je kiest. Prijzen in onderstaande tabel zijn inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw en gelden voor een oppervlak van 1 vierkante meter.

Soort stucwerk

Gemiddelde kosten per m2 incl. materiaal en arbeidskosten

Spackspuitwerk

€ 5-12

Behangklaar stucen

€ 10-18

Sausklaar stucen

€ 12-25

Sierpleister

€ 13-25

Schuurwerk

€ 17-25

Raapwerk

€ 17-30

Plafond stucen

€ 15-30

Starttatief

€ 250-350

Tadelakt

€ 170-230

Eigenschappen soorten stucwerk

De verschillende soorten stucwerk hebben uiteraard andere eigenschappen:

 • Spackspuitwerk. Dit is het voordeligste stucwerk en kan snel aangebracht worden, omdat het op een eenvoudige manier op de muur wordt gespoten. Wit spuitwerk is meestal te verkrijgen voor zo’n 5 euro per vierkante meter, de prijs van gekleurd spuitwerk kan oplopen tot ongeveer 12 euro per vierkante meter.
 • Saus- of behangklaar stucwerk. Behangklaar stucwerk is meestal iets voordeliger dan sausklaar stucwerk, omdat de afwerking voor behangen minder egaal hoeft te zijn dan voor sausen.
 • Sierpleister. Sierpleister geeft een bijzondere uitstraling aan je muur, omdat het een wat ingewikkeldere structuur heeft. Het is goed bestand tegen het weer, zodat je het ook buiten kunt gebruiken. De drie meest gebruikte soorten sierpleister zijn als volgt:
 1. Spachtelputz. Dit is de populairste variant van sierpleister in Nederland. Het kan een grove of een fijne structuur hebben en heeft een korrelstructuur van 1 tot 2,5 millimeter.
 2. Granol. Granol is een grove soort sierpleister met groeven van 3 tot 4 millimeter.
 3. Rustiekputz. Deze sierpleistersoort geeft een rustieke uitstraling aan je woning en heeft als bijnaam “barokpleister”. De korreldike is 1,5 tot 1,8 millimeter en laat kleine groeven zien.
 • Schuurwerk. Schuurwerk wordt in een draaiende beweging aangebracht zodat het oppervlak een zanderige schaduwuitstraling krijgt.
 • Raapwerk. Met raapwerk kunnen wanden of plafonds die beschadigd of te ruw zijn weer mooi egaal worden gemaakt.
 • Plafond stucen. Een plafond stucen kost meestal meer dan een muur stucen, omdat een plafond moeilijk te bereiken is. Kies je sierpleister voor het plafond? Dan zal dit eerder 30 euro per vierkante meter kosten dan 15.
 • Starttarief. Voor kleine oppervlaktes rekent een stukadoor meestal een starttarief. Dit is een vast tarief dat niet per vierkante meter wordt berekend. Het starttarief geldt meestal voor oppervlaktes onder de 30 vierkante meter en bedraagt tussen de 250 en de 350 euro.
 • Tadelakt. Tadelakt is een bijzondere soort kalkpleister met Marokkaanse oorsprong. Het geeft de ruimte een marmeren en warm uiterlijk en een rustgevende uitstraling. Het is populair in badkamers en toiletten. Het aanbrengen van tadelakt is gecompliceerd en tijdrovend, waardoor de kosten gemiddeld zo’n 200 euro per vierkante meter bedragen.

Prijsvoorbeelden kosten stucwerk

De kosten van stucwerk hangen ook af van het soort klus dat je wilt laten doen. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten worden.

 • Voordelig stucen. Wil je graag zo voordelig mogelijk stucen? Dan kun je het beste spackspuitwerk gebruiken. Hiermee maak je een muur mooi wit zonder dat er hoge kosten aan verbonden zitten. Spackspuitwerk voor een oppervlak van 100 vierkante meter kun je al vanaf 500 euro laten aanbrengen.
 • Woonkamer stucen. Het is verstandig om je woonkamer saus- of behangklaar te stucen, zodat je een egale muur hebt die je gemakkelijk kunt behangen, verven of sausen. Dit kun je voor een oppervlak van 100 vierkante meter al vanaf 1.000 euro laten doen.
 • Luxe stucen. Wil je stucwerk met een bijzondere uitstraling? Dan is sierpleister een geschikte keuze. Hiervoor betaal je vanaf 1.300 euro voor een oppervlakte van 100 vierkante meter.

Bespaartips van MyGo

Wil je graag zo voordelig mogelijk je woning laten stucen? Denk dan eens aan onderstaande bespaartips om de kosten zo laag mogelijk te houden:

 • Soms kan je een aantal voorbereidende taken uitvoeren voor de schilder, zodat hij sneller kan beginnen. Dit scheelt hem tijd en jou geld. Denk hierbij aan het zeil klaarleggen of de muur bestrijken met een voorstrijkmiddel. Bespreek dit vooraf met jouw stukadoor.
 • Indien je budget het toelaat, kies er dan voor om alles in één keer te laten doen. Dit scheelt je in eventuele dubbele kosten qua starttarief en voorrijkosten. Daarnaast is het zo dat hoe groter het oppervlak, hoe voordeliger de prijs per m2 wordt. Ook kan je weleens een speciale prijs afspreken bij een grote klus.  
 • Indien je woning 2 jaar of ouder is geldt het voordelige btw tarief van 9% voor stukadoors.
 • Kies voor een stukadoor bij jou uit de buurt. Die rekenen meestal geen voorrijkosten.
 • Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes met elkaar te vergelijken en de voordeligste optie te kiezen.

De beste specialist vind je met MyGo

Voor het aanbrengen van stucwerk kun je het beste een deskundige stukadoor inschakelen. Dit kun je doen via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kom je in contact met de beste stukadoors bij jou in de buurt. Je kunt direct één kiezen voor het maken van een afspraak, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Het is zelfs mogelijk om meerdere offertes aan te vragen, zodat je de prijzen van verschillende stukadoors kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste en de voordeligste stukadoor in jouw regio kiest. Met de MyGo Matchmaker kun je dus veel besparen én ben je verzekerd van prachtig stucwerk. Voor meer informatie over de Matchmaker kun je bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!