Terug naar prijzen
Stukadoor prijzen

Stukadoor prijzen

Wat kost een stukadoor?

De gemiddelde prijzen van een stukadoor verschillen o.a. per oppervlakte en type wand. Het stuken van een muur kost gemiddeld tussen de € 8 en € 20 per m2. Voor het stuken van een plafond betaal je gemiddeld tussen de € 12 en € 25 per m2. Deze prijzen zijn inclusief loonkosten van de stukadoor. In dit artikel vind je alle informatie over de prijzen van een stukadoor en meer:

 • Welke factoren bepalen de prijs van een stukadoor?
 • Locatie stucwerk
 • Soort stucwerk
 • Soort materiaal
 • Waarmee rekening houden bij het laten stuken van jouw muren en/of plafond?
 • Bespaartips van MyGo
 • In contact komen met een stukadoor via MyGo

Wil je graag snel, persoonlijk en vakkundig geholpen worden? Maak dan eens gebruik van de MyGo Matchmaker. Daar krijg je een overzicht van de beste vakspecialisten bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens gratis offertes opvragen en/of telefonisch contact opnemen via 085 106 1600.

Welke factoren bepalen de prijs van een stukadoor?

Er zijn drie belangrijke factoren die de prijs van een stukadoor bepalen.

 1. Locatie stucwerk
 2. Soort stucwerk
 3. Soort materiaal

Daarnaast is de prijs voor een stukadoor verdeeld in materiaal en arbeidskosten. Dit verhoudt zich gemiddeld tussen de 65% materiaal- en 35% arbeidskosten.

Locatie stucwerk

De locatie van het stucwerk bepaalt voor een deel de totaalprijs van de klus. Wil je een groot en egaal oppervlak laten stuken zoals bijvoorbeeld een muur in de woonkamer? Dan ben je vaak voordeliger uit dan een kleiner oppervlak waar veel hoekjes in zitten, zoals bijvoorbeeld een badkamermuur. Dit komt doordat de stukadoor hier meer tijd aan kwijt is.

Soort stucwerk

Je hebt twee verschillende soorten stucwerk, namelijk: spuitwerk en stucwerk. Bij spuitwerk gebruikt de stukadoor een spuitmachine en is daardoor vaak sneller klaar. Stucwerk wordt handmatig gedaan, waardoor de kwaliteit vaak beter is. De gemiddelde prijzen voor spuitwerk liggen tussen de € 6 en €12 per m2. Voor stucwerk betaal je gemiddeld tussen de € 10 en € 25 per m2.

Verschillen tussen spuit- en stucwerk

Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen spuit- en stucwerk vind je hieronder een duidelijk overzicht tussen beide werkzaamheden:

Spuitwerk

Stucwerk

Spuitwerk is alleen geschikt voor egale muren. Bij een oneffen muur zal je eerst moeten stuken.

Stucwerk kan gedaan worden op alle soorten muren, zelfs muren met scheuren. Je hebt soorten voor de onderlaag en soorten stucwerk voor de afwerking.

Spuitwerk kan alleen binnenshuis.

Stucwerk kan binnen- en buitenshuis gedaan worden.

Spuitwerk bestrijkt slechts enkele millimeters dikte, de onderlaag biedt hierbij de bescherming.   

Stucwerk bestrijkt een stevige laag die, afhankelijk van de staat van de muur, voldoende tot goede bescherming kan bieden.

Spuitwerk is beschikbaar in verschillende korrelstructuren. Ook is het mogelijk om kleuren aan te brengen.

Stucwerk is beschikbaar in verschillende korrelstructuren. Ook is het mogelijk om kleuren en patronen aan te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soort materiaal

Voor het bepalen van het soort materiaal is het allereerst belangrijk om te weten of jouw muur eerst egaal gemaakt moet worden of dat deze alleen afgewerkt dient te worden. Daarnaast is het van belang om jezelf af te vragen waarom je de muur laat stuken. Wil je de muur daarna behangen of verven? Wil je dat de muur mooi glad is of wil je graag zichtbare korrelpatronen?

Om beter inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden vind je hieronder twee verschillende prijsoverzichten; één voor het egaliseren en één voor het afwerken van de muur en/of het plafond.

Soorten materiaal (egaliseren)

Gemiddelde prijzen per m2 incl. loonkosten

Behangklaar stucen

€ 7 - € 15

Pleisterwerk (dun stucwerk)

€ 8 - € 12

Raapwerk (dik stucwerk)

€ 15 - € 25

Sausklaar stucen (glad stucwerk)

€ 8 - € 21

Plafond glad stucen

€ 14 - € 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soorten materiaal (afwerken)

Gemiddelde prijzen per m2 incl. loonkosten

Spackspuitwerk

€ 7 – € 14

Sierpleister (spachtelputz)

€ 13 - € 21

Schuurwerk

€ 14 - € 20

Leemstuc (vochtregulerend stucwerk)

€ 30 - € 60

Beton Ciré (steenachtig stucwerk)

€ 99 - € 150

Tadelakt (waterafstotend stucwerk)

€ 149 - € 175

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De meest voordelige keuze is het spackspuitwerk. Doordat de stukadoor relatief weinig tijd kwijt is met spuitwerk kan hij hiervoor lagere tarieven hanteren. Voor 50m2 aan wanden in de woonkamer betaal je gemiddeld € 465.

De meest gekozen optie is spachtelputz. Deze variant van sierpleister heeft een licht korrelpatroon en wordt met de hand aangebracht. Voor 50m2 betaal je gemiddeld € 845.

De meest luxe variant is Tadelakt. Dit materiaal heeft een zeer hoge kwaliteit doordat het erg sterk is. Daarnaast wordt het aangebracht op een traditionele manier; het polijsten met edelstenen. Voor 50m2 betaal je gemiddeld € 6.500.

Waarmee rekening houden bij het laten stuken van jouw muren en/of plafond?

Het laten stuken van jouw woning is een belangrijke klus waarbij het goed is om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heb je een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan wordt er voor stukadoors slechts 9% BTW berekend i.p.v. 21%. Dit scheelt je dus 12% in de kosten.
 • Is de oppervlakte die je wilt laten stuken kleiner dan 30m2? Dan berekenen de meeste stukadoors een starttarief van gemiddeld € 265. Het is daarom verstandig om verschillende offertes op te vragen, zodat je eventuele starttarieven kunt vergelijken.
 • Wil je verzekerd zijn van garantie en kwaliteit? Kies dan voor een bedrijf dat aangesloten is bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor afbouwbedrijven (NOA) of de stichting Afbouwkeur. Dit zijn beide keurmerken die staan voor goede consumentenvoorwaarden en bedrijfsprocedures.

Bespaartips van MyGo

 • Vaak moet er voorbereidend werk gedaan worden, zoals de kamer bedekken met zeil of de muur bestrijken met een voorstrijkmiddel. Dit zou je eventueel zelf kunnen doen om kosten te besparen. Het handigste is om met de stukadoor te bespreken wat je daarin zelf kan doen en wat de stukadoor behoort te doen.
 • Indien je budget het toelaat, kies er dan voor om alles in één keer te laten doen. Dit scheelt je in eventuele dubbele kosten qua starttarief en voorrijkosten. Daarnaast is het zo dat hoe groter het oppervlak, hoe voordeliger de prijs per m2 wordt. Ook kan je weleens een speciale prijs afspreken bij een grote klus.
 • Kies voor een vakman bij jou uit de buurt. Dit scheelt je vaak in voorrijkosten.

In contact komen met een stukadoor via MyGo

Voor het beste resultaat van het stuken van een muur en/of plafond is het belangrijk dat je ervaring hebt met stuken. Dit moet namelijk heel precies en met de juiste materialen gebeuren. Wil je alleen egaliseren? Wil je een bepaald patroon? In welke ruimte wil je laten stuken? Welk materiaal is het beste voor jouw muur? Op al deze vragen en meer kan een ervaren stukadoor je alles vertellen. MyGo brengt je graag gratis en vrijblijvend in contact met de juiste specialist bij jou in de buurt. Je kan vervolgens jouw vragen stellen en/of direct een afspraak maken! Wil je liever eerst offertes van verschillende stukadoors opvragen? Dat kan! Het is mogelijk om via MyGo één of meerdere gratis offertes op te vragen. Daarnaast kan je ook altijd telefonisch contact opnemen met MyGo via 085 106 1600.