Terug naar diensten
Toegangscontrole

Toegangscontrole

Met toegangscontrole heb je een veilige en betrouwbare manier om bepaalde mensen wel of niet toegang te verlenen tot je woning, of als extra beveiling voor je winkel. Bijvoorbeeld door middel van een intercom, toegangspas, biometrische toegangscontrole of een slagboom.

Ben je op zoek naar een installateur om toegangscontrole in jouw bedrijf of woning te plaatsen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde installateur bij jou in de buurt.

Kosten toegangscontrolesysteem

De kosten voor toegangscontrole voor één deur kunnen uiteenlopen van 500 tot zo’n 2.000 euro. Verschillende zaken spelen een rol bij de kosten van een toegangscontrole systeem. In onderstaande tabel zie je een overzicht van verschillende kosten van een toegangscontrole systeem.

Onderdeel toegangscontrolesysteem

Gemiddelde prijs

Codepaneel met deuropener (excl. Installatiekosten)

€ 400 - € 600

Bluetooth module met elektronische meerpuntssluiting (excl. Installatiekosten)

€ 1.400 - € 2.000

Hardware voor één deur (bedrijf)

€ 600 - € 2.200

Geheel toegangscontrolesysteem voor bedrijf met 300+ medewerkers

€ 4.000 - € 12.000

Maandelijkse servicekosten (bedrijf)

€ 10 - € 100

Toegangskaart (per stuk)

€ 5

Toegangscontrole

Verschillende soorten toegangscontrolesystemen

Je hebt de keuze uit een aantal verschillende toegangscontrolesystemen. Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen automatische en standalone systemen. Een automatisch toegangssysteem kan volledig in je netwerk worden geïntegreerd. Een standalone toegangssysteem wordt individueel op bijvoorbeeld één poort of deur toegepast. Ook zijn er toegangscontrolesystemen die semiautomatisch werken. Je kunt op de volgende manieren toegangscontrole toepassen in je woning of bedrijfspand.

 • Biometrische toegangscontrole. Deze toegang wordt verleend door middel van een vingerafdruk, een irisscan of bijvoorbeeld een gezichtsscan en zelf een oorafdruk is mogelijk. Biometrie is de meeste veilige manier van toegangsverlening omdat het gebeurt op basis van lichaamskenmerken en/of gedragskenmerken welke uniek zijn per persoon.
 • Codeklavier. Deze toegangscontrole wordt verleend door een beveiligingscode in te voeren in een codeklavier.
 • Kaartlezer/badgelezer. De kaartlezer scant je kaart, badge of tag waardoor je toegang krijgt tot een privéterrein. Met deze elektronische toegangscontrole heeft een persoon slechts één digitale pas of tag nodig om toegang te krijgen tot meerdere ruimtes. Denk hierbij aan de deur van een appartement of kantoor plus openbare ruimten zoals kelder, fietsenstalling, of bijvoorbeeld een lokaal of parkeergarage.
 • Slagbomen. De fysieke slagbomen worden doorgaans in combinatie met digitale vormen van toegangscontrole gebruikt. Slagbomen worden veelal gebruikt om te voorkomen dat auto’s of andere voertuigen het bedrijfsterrein betreden. Vaak is er een kaartlezer of intercom bij de slagboom aanwezig waardoor alleen bevoegde personen toegang hebben tot het privéterrein.
 • Combinatie toegangscontrolesystemen. Ook kun je ervoor kiezen om bovenstaande toegangscontrolesystemen te combineren voor extra veiligheid.

Toegangscontrole

Voordelen toegangscontrole

Een goed digitaal toegangscontrolesysteem brengt vele voordelen met zich mee:

 • Vermindert kans op inbraak. Alleen medewerkers of bewoners zullen toegang hebben tot het pand. Dit zorgt voor een hoger beveiligingsniveau zal de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen.
 • Kan eenvoudig worden gekoppeld aan alarmsysteem. Bijvoorbeeld het brandalarm wanneer er brand ontstaat. Ook kan de politie automatisch worden gebeld wanneer er sprake is van inbraak.
 • Geen extra kosten voor verlies sleutels. Als een gezinslid of medewerker zijn sleutels gestolen of kwijt zijn hoef je slechts de desbetreffende sleutel te verwijderen uit de software in plaats van nieuwe sloten laten installeren en nieuwe sleutels laten maken.
 • Gebruiksvriendelijke toegangscontrole. Deuren kunnen door middel van een pasje of druppel zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk worden geopend. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de deuren van gemeenschappelijke ruimtes binnenin het kantoor tijdens kantooruren vrij toegankelijk zijn en dat de deuren na sluitingstijd automatisch op slot gaan. Dit zal zorgen voor een hogere gebruiksvriendelijkheid.

Bespaartips toegangscontrole systeem

Er zijn een aantal manieren waarmee je kunt besparen op de kosten van het laten installeren van een toegangscontrolesysteem in je bedrijfspand, woning of voor de beveiliging in je winkel.

 • Vergelijk meerdere offertes. Vraag bij meerdere installateurs offertes op en vergelijk deze met elkaar. Zo kun je het meest geschikte installatiebedrijf vinden voor jouw specifieke situatie en binnen jouw budget.
 • Kies voor een lokale specialist. Kies een installateur uit de regio. Deze zal minder voorrijkosten in rekening brengen waardoor je zult besparen op de totaalkosten. Binnen een bepaald aantal kilometers rekenen sommige installateurs zelfs helemaal geen voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de beste passende installateur bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Niet meer zoeken naar bedrijven
 • Niet meer wachten op offertes
 • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Alleen geverifieerde bedrijven
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!