Toilet renovatie kosten

Toilet renovatie kosten

Wat kost de renovatie van een toilet?

De gemiddelde kosten voor een toiletrenovatie liggen tussen de 1800 en 2600 euro. De grootste kostenposten voor een toiletrenovatie zijn het sloopwerk, de arbeidskosten en de prijzen van het nieuwe materiaal.

Ben je van plan om je toilet te laten renoveren en zoek je meer informatie? In dit artikel vind je alle prijsinformatie die je zoekt.

Wanneer je benieuwd bent naar de kosten van een vakman bij jou in de buurt kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Met de Matchmaker krijg je een overzicht van de beste specialisten in de buurt die je kunt inschakelen om de klus te laten uitvoeren. Je hebt de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een of meerdere offertes aan te vragen. Liever telefonisch contact? Bellen kan ook. Daarvoor kun je het volgende telefoonnummer gebruiken: 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijzen werkzaamheden toiletrenovatie

De prijs van een toiletrenovatie is voor een deel afhankelijk van de werkzaamheden die hier voor nodig zijn. Hier volgt een overzicht van de kosten waar je rekening mee kunt houden wanneer je de volgende werkzaamheden wilt laten uitvoeren:

 1. Het sloopwerk
 2. Laten aanleggen van nieuwe leidingen en een nieuwe afvoer
 3. Nieuwe tegels laten zetten
 4. Plaatsen sanitair
 5. De afwerking van het toilet

De prijzen in de tabel zijn gemiddelde prijzen. Er is uitgegaan van een gemiddeld toilet van 2m2 grondoppervlakte. Hierbij is rekening gehouden met het bijbehorende aantal m3.

Werkzaamheden

Handelingen

Kosten

Het sloopwerk

Verwijderen wand- en vloertegels, toiletpot en wastafel/fontein

€ 200 - € 400

Leidingen en nieuwe afvoer laten aanleggen

Aanleggen leidingen + aansluiten op riool, inclusief materiaal

€ 100 - € 160

Tegels laten plaatsen

-Plafond en wanden uitvlakken

-Zetten wandtegels

-Egaliseren vloer

-Leggen vloertegels

-Stucwerk boven tegels

€ 180 - € 250

€ 120 - € 200

€ 50 - € 100

€ 50 - € 100

€ 40 - € 120

Sanitair plaatsen

Plaatsen volledig toilet met toilethouder + montage fontein met kraan

€ 150 - € 300

Afwerking toilet

-Kitten van de volledige toiletruimte

-Radiator monteren of hermonteren

€ 50 - € 150

 

€ 20 - € 80

Renovatie toilet: 3 prijsvoorbeelden

Om een idee te krijgen van de kosten voor het renoveren van een toilet volgen drie prijsvoorbeelden.

De voordelige variant

Je doet zelf een deel van het sloopwerk. Hierdoor vallen de arbeidskosten mee. Je laat het oude toilet, de fontein en het tegelwerk vervangen. Om kosten te besparen kies je voor een voordelige keramische tegel op de wand en op de vloer. Omdat je kiest voor een staande toiletpot met fontein, hoeven er geen leidingen te worden omgelegd. De gemiddelde kosten voor het renoveren van je toilet komen dan ongeveer uit op 1.000 euro.

De gemiddelde variant

Je kiest voor een complete verbouwing van je toilet. Het sloopwerk en het omleggen van leidingen inbegrepen. Er komt een modieuze hangende toiletpot met bijpassende fontein. Je kiest voor fraaie keramische tegels uit het duurdere segment. Zowel op de vloer als op de wand. In dit geval zijn de kosten ongeveer 2.200 euro.

De luxe variant

Omdat je kiest voor een luxe inrichting vallen de arbeidskosten wat hoger uit. Vanwege de keuze voor mooie tegels van natuursteen in het hele toilet duurt het zetten langer. Er wordt een hoogwaardig hangend design toilet met bijbehorende fontein geplaatst. De hoogwaardige kwaliteit van het sanitair geeft de ruimte echt een luxe uitstraling. De totale kosten voor deze renovatie zijn ongeveer 3.000 euro.

Prijsbepalende factoren bij het renoveren van een toilet

De totaalprijs voor het renoveren van je toilet is afhankelijk van een aantal factoren.

Welke tegels kies je?

Je hebt de keuze uit tegels van natuursteen of keramische tegels. Tussen beide soorten bestaat een verschil in uitstraling, onderhoud en prijs. Natuursteen heeft een luxere uitstraling maar vergt ook meer onderhoud en is duurder dan keramiek. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor natuursteen.

Keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden, gaan langer mee dan tegels van natuursteen en zijn verkrijgbaar in meer varianten. Je hebt dus minder beperkingen wanneer je kiest voor keramische tegels.

Soort tegels

Gemiddelde prijs per m2

Natuurstenen wandtegels

€ 30 - € 70

Keramische wandtegels

€ 10 - € 40

Natuurstenen vloertegels

€ 40 - € 80

Keramische vloertegels

€ 15 - € 60

Wat is de oppervlakte van het toilet?

De grootte van je toilet is van invloed op de kosten van de renovatie. Bij een standaard toilet wordt meestal uitgegaan van een grondoppervlakte van 2m2. Is je toilet nu veel groter, houd dan rekening met extra kosten. Er is meer sloopwerk en bij het zetten van nieuwe tegels zijn meer tegels nodig voor een grotere oppervlakte.

Welk stucwerk kies je?

Als je er voor kiest om een gedeelte van het toilet te laten stucen hangt de prijs af van het type stucwerk dat je kiest en van de te stucen oppervlakte.

Type stucwerk

Effect

Prijs per m2

Spackspuitwerk

Harde korrel van 2mm aangebracht met spackspuit

€ 7 - € 11

Muren glad laten stucen

Verschillende opties voor een glad oppervlak

€ 8 - € 23

Spachtelputz

Gestructureerde afwerking met harde korrel 0.5-2mm

€ 14 - € 23

Plafond stucen

Verschillende typen stucwerk voor het plafond

€ 13 - € 23

Voor welk sanitair kies je?

Het sanitair zelf heeft ook invloed op de prijs. Kies je voor design, hoge kwaliteit en specifiek materiaal dan liggen de prijzen hoger dan wanneer je kiest voor een budget toilet.

Toilet

Gemiddelde prijs

Toelichting

Budget toilet

€ 100 - € 300

Basic toilet zonder veel luxe

Luxe toilet

€ 300 - € 500

Toilet met luxe extra’s als dubbele spoeltechniek, een vuilwerende afwerking en een softclose sluiting voor de bril

Fontein

€ 100 - € 150

 

Tips van MyGo bij een toiletrenovatie

Zorg voor een vervangend toilet

Wanneer de plaatsing van een nieuw toilet meerdere dagen in beslag neemt is het handig om een vervangend toilet te huren. Zo hoef je niet steeds ergens anders naar het toilet.

Voordelen van een staande en een hangende toiletpot

Kies je voor een staande of een hangende toiletpot? Het voordeel van een staande toiletpot is dat het leidingwerk meestal niet verlegd hoeft te worden. Hierdoor bespaar je extra op de aanleg.

Een hangende toiletpot is echter een stuk hygiënischer. Doordat de pot is weggewerkt is het geheel veel makkelijker schoon te houden dan een staande pot.  Je hebt dan niet te maken met allerlei lastig bereikbare plekjes.

Meerdere offertes aanvragen

Door bij verschillende vakmensen een offerte aan te vragen kun je ze met elkaar vergelijken. Daardoor kun je het aanbod goed tegen elkaar afwegen.

Besparen op het sloopwerk

Je kunt besparen op het sloopwerk door het sloopwerk (deels) zelf uit te voeren. Het is wel verstandig om dit van te voren even door te nemen met een vakman. De specialist kan tips geven hoe je het beste te werk kunt gaan. Dit voorkomt beschadigingen aan de wand of de vloer die later weer door de vakman tegen een meerprijs moeten worden hersteld.

Een geschikte vakman in de buurt vinden

Wanneer je besluit om je toilet te laten renoveren is het raadzaam om een specialist in te schakelen. Een vakman kan je helpen met advies over de werkzaamheden, adviseren over het ontwerp en kan de klus voor je uitvoeren.

Wil jij meer informatie over de meest geschikte experts bij jou in de buurt, dan kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker krijg je een overzicht van de goedkoopste vakmensen bij jou in de buurt. Je kunt profielen en reviews vergelijken. Wil je meer informatie over de kosten? Je kunt geheel vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Zo vind je snel de ideale vakman voor jouw klus. Liever direct iemand aan de lijn? Dat kan ook. Bel 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag om een geschikte vakman te vinden.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!