Terug naar prijzen
Trap schilderen kosten

Trap schilderen kosten

Wat kost het schilderen van een trap?

Het laten schilderen van een trap kost gemiddeld tussen de € 350 en € 700. Deze prijzen zijn inclusief arbeidsloon, verf en materiaal. Een schilder kost ongeveer € 40 per uur. De totale kosten zijn onder andere afhankelijk van de schilder en de huidige status van jouw trap. De totaalprijs bestaat voor ongeveer 75% uit arbeidskosten en 25% uit materiaalkosten.

In dit artikel vind je de volgende informatie over het schilderen van een trap:

 1. Prijsvoorbeelden trap schilderen
 2. Welke factoren hebben invloed op de prijs?
 3. Bespaartips van MyGo
 4. Vind een erkende schilder via MyGo

Prijsvoorbeelden trap schilderen

Ben je van plan om één of meerdere trappen in jouw woning te laten schilderen? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten hiervan. In onderstaande tabel vind je een drietal prijsindicaties die op basis van de omvang van de klus berekend zijn.  

Omvang schilderwerk

Gemiddelde prijsindicatie incl. verf en materiaal

1 trap (1-laags)

€ 350

2 trappen

€ 550

1 trap (3-laags incl. schuren & schoonmaken)

€ 700

Gemiddelde prijsindicatie trap laten schilderen

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

Er zijn drie belangrijke factoren die invloed hebben op de kosten voor het laten schilderen van een trap:

 1. Verf
 2. Schilder
 3. Huidige status trap

Verf

Voor het schilderen van een trap heb je de keuze uit verschillende soorten verf. De kosten variëren daarin tussen de € 15 en € 50 per liter incl. btw. Je hebt drie soorten verf nodig voor het verven van een trap. Je begint met een grondverf, daarna een dekkende verf en je werkt de trap netjes af met een beschermlaag van beits en lak. Het aantal lagen dat je nodig hebt om de verf er mooi op te krijgen kan variëren. Hoe meer lagen, hoe meer verf je nodig hebt en hoe hoger de kosten zullen zijn. Hieronder zie je een overzicht met de kosten van de verschillende verfsoorten:

Soort verf

Prijs per liter incl. btw

Grondverf

€ 15 - € 35

Dekkende verf

€ 20 - € 50

Beits en lak

€ 15 - € 45

Schilder

Een schilder rekent vaak een prijs per uur voor het schilderen van een trap, omdat dit een relatief kleine maar nauwkeurige klus is met veel moeilijke hoekjes. De prijs van een schilder ligt meestal tussen de € 35 en € 50 per uur inclusief verf, materiaal en btw.

Huidige status trap

Wanneer de trap goed onderhouden is, zal de schilder sneller klaar zijn dan wanneer de trap scheuren en/of gaten bevat. Dat komt doordat het herstellen van deze oneffenheden tijd kost. Hoe meer tijd de schilder nodig heeft, hoe duurder de klus. 

Bespaartips van MyGo

Wil je graag zo voordelig mogelijk één of meerdere trappen laten schilderen? Bekijk dan onderstaande bespaartips van MyGo:

 • Doe voorbereidend werk. Wanneer je zelf een deel van het werk van de schilder uit handen neemt, scheelt dit tijd en jouw geld. Denk hierbij aan het repareren van beschadigingen door zelf gaten of scheuren te plamuren. Ook kan je zelf de oude verflaag verwijderen met een verfkrabber of de trap alvast ontvetten en opschuren.
 • Koop zelf verf. Het kan voordeliger zijn om zelf verf te kopen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een mooie aanbieding. Het is wel verstandig dit eerst met de schilder te overleggen, omdat hij je advies kan geven over de juiste verfsoort voor jouw trap.
 • Laat al het schilderwerk in één keer doen. Wanneer je meerdere schilderklussen met elkaar combineert ben je vaak voordeliger uit, omdat de schilder efficiënt te werk kan gaan en je meestal wel een speciale prijs kan afspreken.
 • Kies een schilder bij jou uit de buurt. Dit kan schelen in de voorrijkosten.    

Vind een erkende schilder via MyGo

Wil je graag je trap laten schilderen door een professionele schilder? MyGo brengt je gratis en vrijblijvend in contact met de juiste vakman bij jou in de buurt. Neem hiervoor telefonisch contact op via 085 106 1600. De schilders van MyGo helpen je graag verder met het uitvoeren van jouw schilderklus. Ze beantwoorden graag al je vragen en maken vervolgens direct een afspraak met je. Wil je liever eerst offertes van verschillende schilders opvragen? Dat kan ook. Het is mogelijk om via de MyGo Matchmaker één of meerdere gratis offertes op te vragen.