Terug naar prijzen
Vloer egaliseren kosten

Vloer egaliseren kosten

Kosten vloer laten egaliseren

De vloer laten egaliseren kost gemiddeld tussen de 10 en 80 euro per vierkante meter inclusief arbeidskosten en materiaal. De gemiddelde kosten voor het egaliseren van je vloer per m2 zijn voor een betonvloer tussen de 10 en 25 euro. Een houten vloer egaliseren kost gemiddeld tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter.

Wil je weten wat de kosten zijn voor het laten egaliseren van je vloer? Dan vind je op deze pagina alle informatie omtrent de kosten daarvoor.

Direct een vloerenspecialist inschakelen?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Inhoudsopgave

Vloer egaliseren kosten per m2

Het leggen van een nieuwe vloer moet gebeuren op een glad en recht, waterpas oppervlak. Wanneer de ondergrond scheef is en allemaal oneffenheden heeft dan ziet de nieuwe vloer er niet mooi uit en kan deze niet netjes worden gelegd. De kosten van het egaliseren van de vloer hangt af van welke laagdikte je kiest. In onderstaande tabel zie je een duidelijk overzicht van de kosten voor het laten egaliseren van je vloer per vierkante meter:

Vloerdikte

Gemiddelde kosten per m2

Tot 1 mm

€ 5 - € 6

Tussen 1 - 2 mm

€ 10 - € 12

Boven 2 mm

€ 15 - € 18

Extra kosten oude vloer verwijderen

De kosten voor het verwijderen hangt af van het soort vloer. Het goedkoopst is het laten verwijderen van laminaat, daarvoor betaal je ongeveer tussen de 2 en 4 euro per vierkante meter. Voor het laten verwijderen van tapijt betaal je al gauw wat meer;  een gemiddelde prijs van tussen de 10 en 55 euro per uur. Dit is omdat het tapijt vaak vastgelijmd zit waardoor de klus arbeidsintensiever is en meer tijd kost. Ook rekent de vakman vaak extra kosten voor het afvoeren van het overgebleven puin.

Kosten vloer isoleren

Als je de vloer laat egaliseren is het mogelijk om ook meteen de vloer te laten isoleren. Het isoleren van de vloer zorgt voor extra comfort en daarmee bespaar je op de energierekening. Een goed geïsoleerde vloer houdt beter warmte vast waardoor je minder hoeft te stoken.

Welke factoren bepalen de kosten van een vloer egaliseren?

De kosten die een vakman rekent voor het egaliseren van je vloer hangt af van verschillende factoren:

 • Welk type vloer laat je egaliseren
 • Wil je de oude vloer laten verwijderen?
 • Op welke etage laat je de vloer egaliseren?
 • Wat is de vorm en omvang van de vloer?
 • Wat is de staat van de vloer?

Type vloer egaliseren

Als je je vloer laat egaliseren is het meestal een houten of een betonnen vloeren. Ook kun je ervoor kiezen om je oude tegelvloer te laten egaliseren in plaats van te slopen. Voor deze vloeren worden verschillende egalisatie-technieken gebruikt. Daarom is het egaliseren van een houten vloer vaak wat duurder dan het egaliseren van een betonnen- of tegelvloer.

Betonvloer laten egaliseren

Het egaliseren van de betonnen ondervloer wordt gedaan door middel van egaline. Egaline is een combinatie van vloeibaar cement en kunsthars. De vakman spreidt dit uit over de betonnen vloer. De hoeveelheid egaline die gebruikt moet worden is afhankelijk van de omvang en de hoeveelheid oneffenheden die jouw vloer heeft. De egaline wordt waterpas aangebracht door de vakman en zorgt ervoor dat de vloer sterk en flexibel wordt.

Houten vloer laten egaliseren

Bij het egaliseren van een houten vloer schuurt de vakman de vloer weer recht. Hij gebruikt hierbij een fijne korrel zodat de vloer niet beschadigt raakt. Je houten vloer kan kromtrekken door vocht of er kunnen slijtageplekken ontstaan door intensief gebruik. Als de vloer weer netjes egaal en waterpas is dan werkt de vakman met lak de vloer mooi af.

Tegelvloer laten egaliseren

Wil je je oude tegelvloer niet verwijderen of laten slopen? Je kunt er dan ook voor kiezen om de tegelvloer met egaline te laten uitvlakken. Let er hierbij wel op dat je een vakkundige vloerenlegger gebruikt. Vooral bij een oude tegelvloer met veel gaten en scheurtjes is het belangrijk dat de nieuwe egaline laag goed hecht.

Oude vloer verwijderen?

Ben je van plan de vloer te vervangen in je woning en is de vloer eronder niet goed egaal? Dan kan een vakman deze oude vloer voor je verwijderen en de ondervloer egaliseren. Wanneer bijvoorbeeld een tapijt verlijmd gelegd is kan het een behoorlijke klus zijn om deze zelf te verwijderen. Een vakman weet precies hoe hij je oude tapijt moet verwijderen, zonder de ondervloer te beschadigen. Ook kan je op deze manier de hele klus uitbesteden aan een vakman zodat je er geen zorgen meer aan hebt.

Welke etage?

De vakman heeft voor het egaliseren van je vloer vaak zwaar gereedschap nodig en zwaar materiaal (egaline) nodig om dit werk goed te kunnen doen. Als de vloer op de derde etage ligt moet alles meerdere trappen omhoog verplaatst worden. Daarom is het vaak makkelijker voor de vakman om een vloer te egaliseren op de begane grond. Als de vloer dus niet op de begane grond zit kun je rekenen op een meerprijs.

Vorm en omvang van de vloer

Logischerwijs hangt de totaalprijs af van de omvang van de ruimte. Is de ruimte waarin je de vloer wilt laten egaliseren rechthoekig? Dan is het eenvoudiger voor de vakman om de vloer te egaliseren. Wanneer je vloer veel hoeken en nisjes heeft is het lastiger voor de vakman om de vloer te egaliseren. Houd hierbij dan rekening met een meerprijs van ongeveer 20 tot 30 euro per vierkante meter. Dit geldt voor zowel houten vloeren als voor betonnen vloeren.

Voordelen vloer laten egaliseren

Aan de ondervloer worden vaak hoge eisen gesteld. Een egale vloer is namelijk de basis voor het leggen van je nieuwe vloer. Daarom is het verstandig om het egaliseren van je vloer te laten doen door een vakman. Als dit namelijk niet correct gedaan wordt, moet de ondervloer opnieuw egaal gemaakt worden voordat de nieuwe vloer erin moet. Een vakkundige specialist inschakelen kan je dus veel tijd en moeite schelen. In de volgende gevallen moet je je vloer laten egaliseren.

 • Slechte kwaliteit
 • Te ruwe ondervloer
 • Oneffenheden
 • Geen rechte / ongelijke ondervloer
 • Ongelijkheden

Bespaartips van MyGo

 1. Zelf vloer verwijderen. Verwijder zelf de oude vloer om in de totale kosten te besparen.
 2. Ruim zelf puin op. Vaak wordt het afvoeren van het overgebleven afval apart in rekening gebracht. Doe dit zelf door eventuele extra kosten te besparen.
 3. Vakman uit de buurt. Kies voor een vloerenspecialist bij jou in de buurt om op de voorrijkosten te besparen.
 4. Vergelijk meerdere offertes. Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes opvragen en vergelijken. Zo kun je de vakman vinden die het beste binnen jouw budget past.

Waarmee rekening houden?

Als jouw vloer beschadigt is door een lekkage of ongeluk wat niet jouw eigen schuld is, dan kan je vaak gebruik maken van je inboedelverzekering. Als je zelf voor de schade verantwoordelijk bent dan is dit helaas niet mogelijk.

MyGo helpt je graag

Vloerenspecialist in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.