Wandtegels plaatsen prijs per m2

Wandtegels plaatsen prijs per m2

Wat kost het plaatsen van wandtegels per m2

Voor het laten zetten van wandtegels betaal je gemiddeld tussen de 50 en 80 euro per vierkante meter, exclusief de kosten voor de tegels. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort tegels en de legkosten van de tegelzetter. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het plaatsen van wandtegels per vierkante meter

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor jouw specifieke situatie? Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om gematcht te worden met een tegelzetter die het best geschikt is voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan eventueel ook meteen doorverbinden met een tegelzetter bij jou in de buurt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gemiddelde kosten van het laten plaatsen van wandtegels

Hieronder een overzicht van de verschillende kosten die komen kijken bij het laten plaatsen van wandtegels.

Kosten omschrijving Gemiddelde prijs (per m2)
Keramische tegels €7,50 - €40
Natuurstenen tegels €20 - €75
Legkosten €25 - €40
Extra materiaal €7,50 - €20

Wat bepaalt de kosten voor het plaatsen van wandtegels? 

De totaalprijs voor het laten zetten van wandtegels hangt af van een aantal verschillende factoren. Het soort tegel, de legkosten van de tegelzetter en de kwaliteit van de extra materialen bepalen allemaal de prijs. 

Soort tegels
De belangrijkste keuze die de prijs bepaalt is het soort tegel dat je kiest. In principe zijn er twee verschillende soorten tegels waaruit je kunt kiezen. Binnen deze soorten heb je ook weer verschillende mogelijkheden.

Keramische tegels
Keramische tegels zoals terracotta, faience of cementtegels zijn vaak het goedkoopst en kunnen naar jouw specifieke wensen worden aangepast. Doordat keramische tegels vaak een glazuurlaag hebben zijn ze goed bestand tegen vocht.

Natuurstenen tegels
Natuurstenen tegels zoals graniet, marmer of leisteen kosten gemiddeld tussen de 25 en 75 euro per vierkante meter. Omdat de tegels uit de natuur komen is elke tegel uniek. Met natuurstenen tegels creëer je dus een authentieke sfeer in jouw woonkamer, keuken of badkamer.

PEI-waarde
Wandtegels hebben doorgaans een PEI-waarde 1. De PEI-waarde geeft een indicatie van hoe snel een tegel slijt. In principe kun je alle tegels op de muur laten plaatsen. Maar de goedkoopste optie zijn wandtegels met PEI-waarde 1.

Impregneren of niet?
Sommige tegels hebben een impregneerlaag nodig zodat ze beschermd worden tegen vocht als je ze bijvoorbeeld in de keuken of badkamer laat plaatsen. Voor impregneermiddel betaal je tussen de 30 en 35 euro per liter. Hiermee kun je doorgaans een oppervlakte van 20 tot 35 vierkante meter mee laten betegelen.

Kosten tegelzetter
Een tegelzetter rekent gemiddeld tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter. Afhankelijk van het soort tegel, het legverband en de moeilijkheid van de klus. Heb je bijvoorbeeld een badkamer met lastige hoekjes? Dan is een tegelzetter doorgaans meer tijd kwijt om de tegels aan te passen en te plaatsen waardoor de totaalprijs hoger ligt.

Legverband
De manier waarop de wandtegels geplaatst worden bepaalt de sfeer van je kamer. Voor wandtegels zijn dit de meest gebruikte legverbanden:

 • Halfsteensverband
  Dit tegelmotief wordt veruit het meeste toegepast. Op de eerste rij worden hele tegels geplaatst en op de tweede rij halve tegels. Hierdoor krijg je een trapsgewijs patroon op je muur.
 • Volsteensverband
  Bij dit tegelmotief worden de tegels met de zijden recht tegen elkaar aan geplaatst. Voordeel hiervan is dat het makkelijk te berekenen is hoeveel tegels je in totaal nodig hebt.
 • Diagonaal legverband
  Het diagonaal motief is iets speelser dan het volsteensverband. Door de tegels diagonaal te laten plaatsen op de wand doorbreek je de rechtlijnigheid in de kamer. Let wel op dat je bij dit legverband vaak meer tegels nodig hebt omdat bij de randen de tegels op maat gesneden moeten worden

Naast deze drie standaard legverbanden kun je ook kiezen uit meer bijzondere legverbanden zoals een Romaans verband, wildverband of een molenwiek.

Sierrand
In een keuken of badkamer wordt vaak gekozen voor een mooie sierrand. Dit geeft je wand een unieke uitstraling. Voor het laten aanbrengen van een sierrand betaal je een gemiddelde meerprijs van tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter.

Prijsvoorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van wandtegels laten plaatsen.

Klein toilet
Als je de muren van je toilet van vier vierkante meter wilt laten betegelen met goedkope keramische tegels betaal je gemiddeld tussen de 200 en 250 euro.

Gemiddelde keukenwand
Wanneer je je keukenwand van tien vierkante meter wilt laten betegelen met luxe keramische tegels betaal je gemiddeld tussen de 750 en 850 euro.

Gehele badkamer
Wanneer je alle badkamer wanden in een badkamer van twintig vierkante meter laat betegelen dan betaal je rond de 2.500 euro.

Bespaartips van MyGo

Vergelijk meerdere offertes
Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken om zo de beste vakman binnen jouw budget te vinden.

Voer zelf afval af
Ruim zelf het overgebleven puin op. Zo bespaar je de tegelzetter tijd en uiteindelijk scheelt dit in de totaalprijs.

Verwijder zelf oude tegels
Verwijder zelf de oude wandtegels.

Koop tegels bij een outlet winkel
Koop tegels bij een outlet winkel of in de aanbieding. Door tegels bij een outlet winkel te kopen kun je flink besparen op de totaalprijs.

Kies voor wandtegels
Hoewel in principe elke tegel op de wand geplaatst kan worden, zijn wandtegels goedkoper dan vloertegels omdat ze dunner zijn. Let er dus op dat je voor wandtegels kiest om zo de kosten te besparen.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!