Wat kost airco inbouwen in huis?

Wat kost airco inbouwen in huis?

De kosten voor het laten inbouwen van een vaste airco in je huis bedragen gemiddeld tussen de 1.250 en 3.000 euro, exclusief buitenunit. Een airco laten inbouwen in je huis geeft koelte in de zomer en warmte in de winter. Als je kiest voor een airco met buitenunit dan is deze meestal duurder dan een airco zonder buitenunit. De totale prijs voor een airco inbouwen in je huis hangt af van meerdere factoren. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten die komen kijken bij het laten plaatsen van een airco in je huis.

Benieuwd naar de kosten voor een airco in jouw huis? Via de MyGo matchmaker wordt je meteen gematcht met de meest geschikte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Ook kun je verschillende offertes opvragen en meteen met elkaar vergelijken. Als je liever telefonisch contact wil opnemen dan is dit ook mogelijk. Bel dan gratis en geheel vrijblijvend met 085 106 1600. We kunnen dan meteen een afspraak voor je inplannen of je doorverbinden met een lokale vakman.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw airco installeren in huis

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor een airco in huis inclusief montagekosten.

Type airco

Gemiddelde kW

Gemiddelde kosten

Mobiele airco

1 kW

€ 300 - € 700

Vast airco zonder buitenunit

2.5 kW

€ 1.250 - € 2.250

Split airco (met buitenunit)

2.1 kW

€ 1.100 - € 2.100

Multi Split airco (met buitenunit)

2.1 kW per unit

€ 1.800 - € 3.000

Thuis airco inbouwen | Kosten | Soorten & Tips [2022]

Wat bepaalt de prijs inbouw airco systeem in huis?

De totaalprijs hangt af van de omvang van de ruimte die je wilt koelen. Het type airco bepaalt ook de prijs. Je kunt ervoor kiezen om een wand- of plafondmodel airco te installeren. Een plafondmodel airco is doorgaans duurder dan een wandmodel airco. Ook kun je ervoor kiezen om een inbouw airconditioning systeem te laten plaatsen. Dit ziet er doorgaans netter en strakker uit omdat het systeem dan ingebouwd wordt in de wanden. Een ander voordeel van een inbouw airco systeem is dat je nauwelijks last hebt van het geluid dat het systeem maakt. Een inbouw airco kan zowel in een muur als in het plafond ingebouwd worden. In onderstaand schema vind je een overzicht van inbouw airco systemen en de bijkomende kosten.

Soort airco

Omvang ruimte (m3)

Vermogen in kW

Gemiddelde prijs (incl. arbeidskosten)

Inbouw airco systeem

tot 75 m3

2 - 3 kW

€ 700 - € 800

Inbouw airco systeem

tot 175 m3

5.0 kW

€ 1.300 - € 1.500

Inbouw airco systeem

tot 250 m3

7.0 kW

€ 1.600 - € 1.800

Wand- of plafondmodel airco

Naast een inbouw airco systeem kun je ook kiezen voor een wand- of plafondmodel airco. Een wand- of plafondmodel airco is vooral handig wanneer je één specifieke ruimte wilt koelen of verwarmen. Er bestaan veel verschillende design modellen voor airco units. Zo kun je het juiste design vinden voor in jouw interieur.

Thuis airco inbouwen | Kosten | Soorten & Tips [2022]

Extra opties airco inbouwen

Je kunt ook kiezen voor een aantal extra opties met betrekking tot het inbouwen van airco in je huis. Opties zoals airco bediening via WiFi, hiermee kan je je huis alvast afkoelen of opwarmen als je onderweg naar huis bent. Ook kun je kiezen voor een design airco die het beste past binnen jouw huis. Voor meer informatie over de installatiekosten van extra opties zie de pagina airco installeren prijs.

Airco met of zonder buitenunit?

Airco zonder buitenunit

Wanneer je een airco laat inbouwen in je huis kun je kiezen voor een airco zonder buitenunit of een airco met buitenunit. Een voordeel van een airco zonder buitenunit is dat je buiten geen plaats hoeft te hebben voor een airco unit. De vakman zal slechts roosters plaatsen zodat de lucht aan- en afgevoerd kan worden. Doorgaans is de installatie van een airco zonder buitenunit goedkoper dan een airco met buitenunit.

Airco met buitenunit

Kies je voor een airco met buitenunit? Het voordeel hiervan is dat de lawaaierige onderdelen in de buitenunit worden geplaatst. Hierdoor hebben je binnen niet of nauwelijks geluidsoverlast van je aircosysteem. Een airco met buitenunit is vaak duurder dan een airco zonder buitenunit.

Thuis airco inbouwen | Kosten | Soorten & Tips [2022]

Voordelen airco inbouwen in huis

Het grote voordeel van een airco laten inbouwen in je huis is dat deze niet meer zichtbaar is. Er zullen alleen een aantal roosters zichtbaar zijn in het plafond of in de wand. Daarnaast is een inbouw airconditioning systeem veel stiller dan een wand- of plafondmodel airco.

MyGo Bespaartips

  1. Vergelijk meerdere offertes. Maak online gebruik van de MyGo matchmaker. Hiermee kun je direct meerdere offertes opvragen en met elkaar vergelijken om zo de vakman te vinden voor de beste prijs binnen jouw budget.
  2. Kies een specialist uit je buurt. Ga voor een lokale vakman. Een vakman rekent namelijk vaak voorrijkosten. Wanneer je kiest voor een vakman uit de regio zul je op de voorrijkosten besparen.

Waarmee rekening houden?

Omvang ruimte

Houd er rekening mee dat hoe groter de kamer is, hoe meer vermogen de airco nodig heeft. Een airco met meer vermogen maakt doorgaans ook meer geluid. Let hier op als je bijvoorbeeld een airco in je slaapkamer laat installeren. Overleg daarom met de vakman wat de beste airco is voor jouw specifieke situatie.

Onderhoudscontract

Wanneer je een airco laat inbouwen dan is het verstandig deze jaarlijks te laten controleren. Spreek een onderhoudscontract af met de vakman om een korting te krijgen op de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Door jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bespaar je ook op groter onderhouds- of vervangingskosten.

Buitenplaats voor airco

Een airco met buitenunit heeft ook een plaats nodig aan de buitenkant van je huis. Hoe verder weg de buitenunit geplaatst kan worden, hoe minder last je zult hebben van het geluid.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

MyGo helpt je graag

Via de MyGo matchmaker kun je online in contact komen met een lokale specialist, meteen een afspraak inplannen of meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch gebruik maken van alle mogelijkheden van de MyGo matchmaker? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.