Terug naar prijzen
Wat kost een tegelzetter

Wat kost een tegelzetter

Wat kost een tegelzetter

Wat kost een tegelzetter gemiddeld per m2?

Een tegelzetter kost gemiddeld tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter, exclusief de prijzen voor tegels. Hierbij komen ook nog overige kosten voor bijvoorbeeld lijm, cement of kit. Het verschilt per tegelzetter of dit bij het legloon in zit. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van een tegelzetter.
 
Benieuwd naar de kosten voor een tegelzetter in jouw specifieke situatie? Maak gebruik van de
MyGo Matchmaker om gematcht te worden met een tegelzetter die het beste past bij jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan eventueel ook meteen doorverbinden met een tegelzetter bij jou in de buurt.

Gemiddelde kosten van een tegelzetter

In onderstaand tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor een tegelzetter en alle prijsbepalende factoren. Het is verstandig om van tevoren een vaste prijs af te spreken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Of je nu kiest voor een totaalprijs voor het gehele project of per vierkante meter. Doorgaans is dit verstandiger dan een uurloon, bij een uurloon moet je er namelijk maar vanuit gaan dat de tegelzetter goed doorwerkt. Let op dat onderstaande prijzen gemiddelde prijzen zijn en dus kunnen afwijken van jouw specifieke offerte.

Kosten beschrijving

Gemiddelde kosten per m2

Legloon

€ 25 - € 50

Keramische tegels

€ 10 - € 80

Natuurstenen tegels

€ 20 - € 160

Extra materiaal

€ 7,50 - € 15

Totaalprijs

€ 47,50 - € 125

 

Wat bepaalt de prijs voor een tegelzetter?

Afhankelijk van de situatie berekent een tegelzetter ofwel een prijs per uur of een prijs per vierkante of een totaalprijs voor het gehele project. De prijzen variëren per tegelzetter omdat sommige wel de kosten voor het cement, voegmiddel en lijm bij de prijs in rekenen. Ook het soort tegel en de arbeidsintensiviteit van de legwijze bepalen de prijs. De volgende factoren bepalen de totale prijs voor een tegelzetter.

Oude tegels verwijderen?

Soms is het nodig dat de oude tegels verwijdert moeten worden. Echter kan een tegelzetter vaak over de oude tegels heen leggen. Hierdoor is hij sneller klaar en ben je dus goedkoper uit. Voor het verwijderen van oude tegels rekent een tegelzetter doorgaans tussen de 20 en 30 euro per uur.

Materiaal van de tegel

De uiteindelijke prijs hangt af van het materiaal van de tegels. De twee meest populaire tegels zijn natuurstenen tegels of keramische tegels. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld makkelijker te plaatsen dan natuursteen. Daarbij komt dat natuursteen een stuk duurder is dan keramische tegels. Natuurstenen tegels zijn altijd uniek en geven een authentieke  uitstraling aan je woning. Bij keramische tegels kun je de structuur, kleur en formaat aanpassen aan jouw specifieke wensen. Voor keramische tegels betaal je gemiddeld tussen de 10 en 80 euro per vierkante meter. Voor natuurstenen tegels betaal je gemiddeld tussen de 20 en 160 euro per vierkante meter.

Legloon

Een aantal factoren beïnvloeden de uiteindelijke hoogte van het legloon. Het materiaal van de tegels, het legmotief, en de grootte van de tegels bepalen allemaal de uiteindelijke prijs die een tegelzetter in rekening brengt. Keramische tegels laten plaatsen is duurder dan natuurstenen tegels. Wanneer je je tegels in een legmotief laat plaatsen is dit ook duurder dan standaard laten leggen. Ook de grootte van de tegel bepaalt de uiteindelijke prijs; hoe groter de tegel hoe hoger het legloon.

Overige kosten

Om goed tegels te kunnen plaatsen heeft een tegelzetter materialen zoals voegmateriaal, kit, cement en lijm nodig. De omvang van de tegels en de kwaliteit van de ondergrond bepalen welke precieze materialen gebruikt moeten worden. Voor zwaardere tegels is bijvoorbeeld sterkere en duurdere lijm nodig dan voor lichtere tegels.

Voordelen van tegels laten zetten of leggen

Het laten plaatsen van tegels brengt vele voordelen met zich mee. Tegels zijn ten eerste erg duurzaam. Ze gaan je hele leven lang mee. Ten tweede zijn tegels gemakkelijk te onderhouden, ze zijn hygiënisch en nemen geen stof op. Daarnaast heb je keuze uit heel veel verschillende soorten, kleuren, maten en structuren en zijn tegels uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Bespaartips van MyGo

De volgende tips kunnen je helpen te besparen op de totaalprijs.

Sloop zelf oude vloer eruit
Als je oude vloer verwijdert moet worden kun je ervoor kiezen dit zelf te doen om kosten te besparen.

Voer zelf het puin af
Vaak brengt de tegelzetter aparte kosten in rekening voor het afvoeren van puin. Doe dit zelf en bespaar zo op de totaalprijs.

Tegelzetter uit de buurt
Kies een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.

Tweedehands of aanbieding tegels
Koop tegels in de aanbieding of op een tweedehandswebsite.

Waarmee rekening houden? 

Vloerverwarming?
Je kunt er voor kiezen om tegelijk met een tegelvloer een vloerverwarming te laten plaatsen. Voordeel hiervan is dat je ruimte bespaart omdat je geen radiatoren meer nodig hebt. Daarnaast zorgt vloerverwarming ervoor dat de ruimte gelijkmatig opgewarmd wordt en dat je warme voeten hebt in de winter.

PEI-waarde tegels
Of een specifieke tegel geschikt is voor een specifieke ruimte hangt af van de PEI-waarde van een tegel. Deze waarde geeft aan hoe sterk een tegel is en hoe snel een tegel slijt. Tegels met een PEI-waarde van 1 zijn alleen geschikt voor de wanden. 2 is geschikt voor vloeren die licht (doorgaans zonder schoeisel) worden gebruikt. Bij waarde 3 kun je laten leggen in bijvoorbeeld een hal of woonkamer. Als een tegel een PEI-waarde van 4 of hoger heeft kan deze bijvoorbeeld ook in een restaurant of winkel gelegd worden.

MyGo helpt je graag

MyGo matcht… wanneer je dus een tegelzetter zoekt die geknipt is voor jouw klus en ook jouw situatie, brengt MyGo je graag in contact met een lokale vakman die exact matcht met jouw wensen. Via de MyGo Matchmaker kun je naast offertes opvragen, ook in contact komen met een lokale tegelzetter, of direct een afspraak maken. De mogelijkheden van de MyGo matchmaker zijn ook telefonisch beschikbaar; gratis en vrijblijvend natuurlijk. Bel in dat geval 085 106 1600.