Asbest verwijderen

Asbest verwijderen bij jou in de buurt

Vind eenvoudig asbest sanering die het beste bij jouw wensen past

Ben je op zoek naar professionele en betrouwbare asbestsanering? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct een ervaren asbestspecialist bij jou in de buurt. Wil je liever direct telefonisch contact? Dat is ook mogelijk! Bel dan geheel vrijblijvend en gratis naar 085 432 00 32.

Asbest verwijderen van het dak

Veel gestelde vragen over asbest verwijderen

Hoe herken je asbest?

Asbest kun je op twee manier aantreffen:

Hechtgebonden asbest

Hechtgebonden asbest is asbest wat zich gehecht heeft aan bijvoorbeeld dakleien, golfplaten, rioleringen en golfplaten. In dit geval zitten de asbestvezels vast in het materiaal.

Niet-hechtgebonden asbest

Niet-hechtgebonden asbest, ook wel losgebonden asbest genoemd, kun je vinden in oude huishoudelijke apparaten, kachelplaten, afdichtkoord en spuitasbest. Bij niet-hechtgebonden asbest risico groter omdat de vezels eenvoudiger vrij kunnen komen.

Wat kost asbest verwijdering?

Heb je last van asbest in je huis? Het verwijderen van asbest is een gevaarlijke en specialistische klus. Hiervoor is het aan te raden een specialist in te schakelen. De gemiddelde kosten voor asbestsanering voor een ruimte van 35 m2 ligt rond de 1.400 euro. Dit is inclusief asbestinventarisatie. Ook kan asbest in agrarische sector worden verwijderd, hierbij kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Asbestsanering boerderij
 • Asbestverwijdering van gevel en dak van schuur
 • Asbest renovatie schuur of stal

Soort asbestinventarisatie

Als je denkt dat je asbest in je woning hebt kan een gecertificeerde asbestspecialist een asbestinventarisatierapport opstellen. Er zijn drie verschillende soorten onderzoek:

Soort onderzoek

Gemiddelde kosten

Type 0: controle of er direct waarneembare asbest materialen aanwezig zijn

€ 120 - € 250

Type A: inspectie naar aanwezigheid van ‘direct’ waarneembare  asbesthoudende materialen

€ 400 - € 500

Type B: wordt tijdens Type A onderzoek gedaan wanneer er vermoed wordt dat niet-waarneembaar asbest aanwezig is.

€ 700 - € 1.800

Na de asbestinventarisatie zul je asbest advies krijgen over welke werkzaamheden moeten worden verricht om de asbest veilig te verwijderen. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de kosten van verschillende werkzaamheden omtrent asbestsanering:

Soort asbest sanering

Gemiddelde kosten

Asbest verwijderen 1 ruimte tot 35 m2

€ 1.200

Asbest verwijderen 2 ruimtes tot 40 m2

€ 1.400

Asbest verwijderen 2 ruimtes tot 70 m2

€ 1.900

Golfplaten met asbest verwijderen 1 – 20 m2

€ 700 - € 900

Golfplaten met asbest verwijderen 20 – 50 m2

€ 900 - € 1.100

Verpakking voor asbesthoudend materiaal

€ 40 (tot 1.500 kg)

Storten asbesthoudend materiaal

€ 30 per 100 kg

Ook doen de meeste asbestbedrijven dakdekker, houtbouw en aannemer werkzaamheden. Zo kun je eenvoudig asbestsanering combineren met bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe isolatie of een dak.

Asbest veiligstellen

Welke factoren bepalen de kosten van asbest verwijderen?

De kosten voor asbestsanering kunnen zoals je hierboven ziet nogal uiteenlopen. De totaalprijs hangt af van de volgende factoren:

 • Type asbestinventarisatie. Type 0, Type A of Type B.
 • Verwerking van het asbesthoudend materiaal. Het asbestsaneringsbedrijf kan het materiaal met het asbest direct voor je afvoeren. Hiervoor betaal je wel extra kosten. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf af te voeren.
 • Oppervlakte van de ruimte. Wanneer je veel asbest hebt in een grote ruimte ben je meer kwijt dan voor een kleinere ruimte.
 • Asbest in isolatiemateriaal? Als het asbest in bijvoorbeeld isolatiemateriaal zit dan moet dit allemaal verwijderd worden. Hiervoor betaal je een meerprijs omdat het meer werk is. Zit het asbest in golfplaten dan ben je doorgaans voordeliger uit omdat het verwijderen van asbesthoudende golfplaten vaak een eenvoudigere klus is.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van asbestsaneringsbedrijven?

Je kunt prijzen van asbestsaneringsbedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken door meerdere prijsopgaven of offertes op te vragen. Controleer goed of alle werkzaamheden vermeld staan op de prijsopgaven. Zo kun je eenvoudig prijzen vergelijken van verschillende asbestspecialisten en zo de beste te vinden voor jouw situatie. Wil je liever direct telefonisch contact? Dat kan! Bel dan gratis naar 085 432 00 32, wij verbinden je dan direct door met een asbestbedrijf dat jij wilt. Ook kun je een terugbelverzoek indienen om op een later tijdstip te worden teruggebeld.

Dakbedekking van het dak halen

Welke voordelen biedt professionele asbestsanering?

Het professioneel laten verwijderen van asbest brengt veel voordelen met zich mee:

 • Geen gezondheidsrisico’s. Een professioneel asbestsaneringsbedrijf zorgt ervoor dat gezondheidsrisico’s uitgesloten worden tijdens het verwijderen van het asbest.
 • Gezondere leefomgeving. Je woning asbest vrij laten maken zorgt ervoor dat je weer een gezond binnenklimaat creëert in je woning.
 • Woning meer waard. Asbest laten verwijderen uit je woning zorgt ervoor dat de waarde van je woning stijgt.
 • Beter voor het milieu. Het asbest wordt veilig verwijdert uit je woning en tevens veilig verwerkt en afgevoerd.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een asbestsaneringsbedrijf?

Bij het inschakelen van professionele asbestsanering kun je rekening houden met de volgende factoren:

 • Kies een lokaal bedrijf. Kies een asbestspecialist uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten
 • Vergelijk meerdere offertes of prijsopgaven. Door offertes van verschillende asbestbedrijven te vergelijken kun je eenvoudig het beste bedrijf binnen jouw budget vinden.
 • Subsidie. Als de ruimte waar asbest verwijderd moet worden groter is dan 35 m2 kun je bij je gemeente een subsidie aanvragen. Je krijgt dan 4,50 euro per vierkante meter met een maximumbedrag van 25.000 euro.
 • Voer zelf het asbesthoudend materiaal af. Je kunt ervoor kiezen om zelf het asbesthoudende materiaal af te voeren. Dit is echter niet zonder risico. Het is daarom aan te raden om het afval meteen mee te laten nemen door het asbestsaneringsbedrijf.

Hoe vind je direct een asbestsaneringsbedrijf dat bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct een betrouwbare en ervaren asbestspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 432 00 32.