Asbest verwijderen kosten

Asbest verwijderen kosten

Heb je last van asbest in je woning en wil je de kosten voor asbest verwijderen, ook wel asbestsanering, weten? Asbest laten verwijderen kost gemiddeld 1.400 euro voor een ruimte tot 35 vierkante meter, inclusief asbestinventarisatie. MyGo helpt je graag met het vinden van een asbestspecialist bij jou in de buurt. Maak gebruik van de 24/7 online Matchmaker of bel MyGo op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Kosten asbest verwijderen

Wat kost asbest verwijderen? Dat hangt ten eerste af van de omvang van de ruimte. Asbest saneren kosten voor een ruimte tot 35 vierkante meter ligt rond de 1.400 euro inclusief asbestinventarisatie. Een asbestspecialist dient namelijk eerst een asbestinventarisatierapport op te stellen door middel van een asbest onderzoek in de desbetreffende ruimte. In onderstaande tabel zie je de prijzen van de verschillende soorten asbest onderzoek:

Soort asbestonderzoek

Gemiddelde prijs

Type 0: Inspectie naar direct waarneembare asbest materialen.

€ 120 - € 250

Type A: Inspectie naar aanwezigheid van direct waarneembare asbesthoudende materialen.

€ 400 - € 500

Type B: Wordt gedaan tijdens Type A onderzoek als de specialist vermoedt dat er niet-waarneembaar asbest aanwezig is.

€ 700 - € 1.800

Asbest verwijderen kosten

Na de asbest inventarisatie zal het asbest worden verwijderd. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van asbestsanering:

Type asbest sanering

Gemiddelde prijs

Asbest verwijderen uit 1 ruimte (tot 35 m2)

€ 1.200

Asbest verwijderen uit 2 ruimtes (tot 40 m2)

€ 1.400

Asbest verwijderen uit 2 ruimtes (tot 70 m2)

€ 1.900

Asbest verwijderen kosten aftrekbaar

Subsidie asbest verwijderen particulier

Het is in 2021 helaas niet meer mogelijk om landelijke subsidie aan te vragen voor het verwijderen van asbest. Sommige gemeentes geven echter nog wel subsidies voor asbestsanering in het kader van energiezuiniger wonen. Vraag bij je eigen gemeente of er subsidies voor asbestsanering zijn en of de kosten van het verwijderen van asbest (deels) worden vergoed.

Asbest golfplaten dak vervangen kosten

Wil je de prijs van asbest golfplaten vervangen weten? Je betaalt voor asbest golfplaten dak verwijderen of vervangen vaak een prijs per vierkante meter.

Asbest verwijderen kosten

Kosten asbest golfplaten verwijderen

In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van asbest verwijderen uit golfplaten.

Asbest golfplaten verwijderen

Gemiddelde kosten

Tot 10 m2

€ 700

11 – 20 m2

€ 800

21 – 30 m2

€ 900

31 – 50 m2

€ 1.000

> 100m2

€ 15 - € 20 per m2

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2

Zoals je hierboven ziet betaal je dus voor asbestsanering van een golfplaten dak een prijs per vierkante meter. Voor een golfplaten dak van 200m2, uitgaande van 15 euro per vierkante meter, ben je dan gemiddeld 3.000 euro kwijt. Let er wel op dat dit exclusief de asbestinventarisatie is! Die komt hierbij nog bovenop. Nadat het asbest verwijderd is van je dak moet er vervolgens een nieuw dak komen. Kijk voor uitgebreide informatie hierover op de dak vervangen kosten pagina van MyGo.

Kosten asbest verwijderen per m2

Een asbestbedrijf hanteert meestal een prijs voor asbestsanering aan de hand van het aantal vierkante meter. In onderstaande tabel zie je een overzicht van wat asbest verwijderen kost per m2:

Asbest verwijderen per m2

Gemiddelde kosten per m2

Ruimte tot 35 m2

€ 35

Ruimte tot 40 m2

€ 32

Ruimte tot 50 m2

€ 30

Ruimte tot 70 m2

€ 28

Bovenstaande kosten zijn slechts voor het verwijderen van asbest. Hierbij komen ook nog kosten voor asbestinventarisatie en het afvoeren van asbesthoudende materialen.

Asbest verwijderen kosten

Asbest dakbeschot verwijderen kosten

Is je woning gebouwd voor 1993? Dan bestaat er een kans dat er asbest in je dakbeschot aanwezig is. Vaak gaat het om hechtgebonden asbest, het asbest zit als het ware vast in het materiaal. Dit is dus in principe niet schadelijk totdat de vezels vrijkomen. Dit kan gebeuren als je het dakbeschot verwijdert bijvoorbeeld. Het is daarom aan te randen om asbest dakbeschot te laten verwijderen door een asbestspecialist. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor asbest dakschot verwijderen:

Aantal m2 asbest dat verwijderd dient te worden uit dakbeschot

Gemiddelde prijs

> 10 m2

€ 00

11 – 20 m2

€ 900

21 – 30 m2

€ 1.000

31 – 50 m2

€ 1.100

Kosten asbest dak verwijderen

De kosten voor het verwijderen van een asbest dak worden dus bepaald door het type asbestinventarisatie dat gedaan dient te worden en hoeveel vierkante meter asbest er verwijderd moet worden. In onderstaande schema hebben we deze kosten nogmaals voor je op een rij gezet:

Soort asbestinventarisatie

Gemiddelde kosten

Type 0

€ 120 - € 250

Type A

€ 400 - € 500

Type B

€ 700 - € 1.800

 

 

Asbestsanering

 

1 – 10 m2

€ 700

11 –20 m2

€ 800

21 – 30 m2

€ 900

31 – 50 m2

€ 1.000

 

 

Totaalprijs asbestsanering

€ 920 - € 2.800

Houd er wel rekening mee dat dit slechts indicaties zijn. Wanneer je een dak hebt met veel lastige hoeken en moeilijk te bereiken plekken zullen de kosten iets hoger uitkomen.

Asbest verwijderen kosten

Prijsopbouw asbest verwijderen

De kosten voor het verwijderen van asbest hangt af van de volgende factoren:

 • Het type asbestinventarisatie. Type 0, Type A en Type B waarbij Type 0 het voordeligst is en Type B het duurs. De asbestspecialist bepaald welk type onderzoek gedaan moet worden.
 • Asbest verwijderen uit ruimte of golfplaten. Het verwijderen van asbest in vloeren of muren is een stuk lastiger en duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten.
 • Afvoeren en storten asbesthoudend materiaal. Je kunt ervoor kiezen om het asbesthoudend materiaal zelf naar de stort te brengen of dit overlaten aan een asbestsaneringspecialist. Deze varieert per gemeente van 0 tot 30 euro per 100 kilogram.

Types asbest inventarisatie: uitgebreide uitleg

Een asbestinventarisatie wordt ook wel genoemd: asbest analyse, asbest test of asbest onderzoek. Als je asbest in je woning hebt kan een asbestspecialist een asbestinventarisatierapport opstellen. Er zijn drie verschillende soorten asbestinventarisatie: Type 0, Type A en Type B.

Type 0. Dit is een beperkte inventarisatie. Type 0 is meer een visuele beoordeling of er daadwerkelijk asbest gerelateerde materialen aanwezig zijn. Dit betreft dus asbest materialen die direct waarneembaar zijn zonder dat er slopingswerkzaamheden uitgevoerd dienen te worden.

Type A. Inspectie naar direct waarneembare asbesthoudende materialen. Dit wordt veelal gedaan door middel van handgereedschap. Ook kunnen bij dit onderzoek materiaalmonsters genomen worden om te bepalen of het materiaal asbesthoudend is of niet. Dit onderzoek vindt alleen plaats wanneer na type 0 onderzoek blijkt dat er mogelijk asbest aanwezig is. Ook is het asbestinventarisatierapport van type A onderzoek noodzakelijk voor het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Type B. Dit type onderzoek wordt gedaan wanneer tijdens onderzoek type A blijkt dat er nog asbesthoudende materialen aanwezig kunnen zijn in de onderliggende constructie. Voor dit type onderzoek dienen zware slopingswerkzaamheden te worden uitgevoerd.

Asbest verwijderen verplicht

Asbest verwijderen uit je woning is op dit moment nog niet verplicht. Echter, wanneer je asbest laat verwijderen, loop je geen gezondheidsrisico meer in je woning. Er is wel een Asbestplanning 2024 waarin de overheid een tijdsplan heeft vastgesteld voor wanneer asbest compleet verdwenen moet zijn. Hoewel het niet zeker is of deze datum op 2024 blijft staan, kun je wel alvast een offerte opvragen bij een asbestsaneringsbedrijf zodat je alvast weet waar je aan toe bent.

Voordelen professionele asbestsanering

Het laten verwijderen van asbest door een asbestspecialist brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Woningwaarde stijgt. Het laten verwijderen van asbest uit je woning zorgt ervoor dat de waarde van je woning stijgt.
 • Geen gezondheidsrisico’s. Het professioneel laten verwijderen van asbest zorgt ervoor dat er geen gezondheidsrisico’s ontstaat tijdens de asbestsanering.
 • Je creëert een gezonde leefomgeving. Een asbestvrije woning betekent een gezonder binnenklimaat.
 • Beter voor het milieu. Het asbest wordt zorgvuldig en professioneel verwijdert en veilig en netjes afgevoerd en verwerkt.

Waarmee rekening houden bij asbest verwijderen?

Bij het inschakelen van een professioneel asbestsaneringsbedrijf kun je letten op een aantal zaken:

 • Samen met de buren doen. Heeft iemand anders in je buurt ook last van asbest. Dan kan het voordeliger zijn dit tegelijk met je buren te laten doen. Het asbestsaneringsbedrijf hoeft dan immers eenmaal langs te komen, waardoor je kosten zult besparen.
 • Subsidies? Hoewel er geen landelijke subsidies voor asbestsanering meer zijn kun je wellicht bij je eigen gemeente een subsidie aanvragen. Vraag aan je gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Bespaartips van MyGo bij asbest verwijderen

Je kunt op een aantal manieren geld besparen bij het laten verwijderen van asbest:

 • Kies een lokaal asbestsaneringsbedrijf. Kies voor een lokaal bedrijf om te besparen op de voorrijkosten.
 • Voer zelf asbesthoudend materiaal af. Hoewel het niet aan te raden is, kun je ervoor kiezen om zelf het asbesthoudend materiaal naar de vuilstort te brengen.
 • Vergelijk offertes. Je kunt geld besparen door bij meerdere asbestsaneringsbedrijven prijsopgaven of offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Dit kan eenvoudig via onze MyGo Matchmaker.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

MyGo helpt je graag

Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken de beste asbestspecialist in jouw regio. De Matchmaker is online 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel ons dan tijdens kantooruren, geheel vrijblijvend en gratis, op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!