Terug naar diensten
Bakwagen huren

Bakwagen huren

Ga je binnenkort verhuizen, maar vind je een volledige verhuisservice overbodig of te duur? In dat geval kun je een bakwagen huren! Met een bakwagen verplaats je ook grote meubels eenvoudig van de ene naar de andere plek, zodat je verhuizing in een mum van tijd gepiept is.

Wil jij een bakwagen huren? Met de MyGo Matchmaker vind je snel autoverhuurbedrijven bij jou in de buurt waar je dat kunt doen. Of bel naar 085 106 1600 en dan zoeken wij voor je uit waar in jouw regio een bakwagen huren het goedkoopst is.

Direct een bakwagen nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat kost een bakwagen huren?

Een bakwagen huur je voor tussen de 75 en 150 euro per dag. Wel kun je ze vaak voor bijvoorbeeld een uur of een dagdeel huren, hoewel dit verschilt per verhuurder.

Om te weten wat een bakwagen huren je exact gaat kosten, kun je het beste offertes opvragen bij verschillende autoverhuurbedrijven. Daarvoor kun je gebruikmaken van de MyGo Matchmaker.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een bakwagen in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen van een bakwagen huren

Een bakwagen huren heeft enkele voordelen ten opzichte van een verhuisservice of een aanhangwagen. Hieronder hebben we die voordelen voor je op een rijtje gezet.

 • Een bakwagen huren stelt je in staat om zelfstandig te verhuizen. Aan een verhuisservice ben je toch al snel 750 à 1000 euro kwijt voor één dag. Een bakwagen huur je voor een tiende van die prijs. Zo kun je je spullen goedkoop zelfstandig verhuizen zonder dat je daarvoor een dure dienst hoeft in te schakelen.
 • In een bakwagen blijven je spullen veilig en droog. Een open aanhangwagen huren is ook een optie, maar mocht het gaan regenen, dan kan het zijn dat er opeens kringen in je antieke houten kast zitten die je er nooit weer uit krijgt. Door daarentegen een bakwagen te huren, bescherm je je dierbare spullen tegen de elementen, zoals wind en regen, zodat ze veilig en onbeschadigd op hun bestemming aankomen.
 • Een bakwagen beschikt standaard over een laadklep. In tegenstelling tot verhuisbusjes en aanhangwagens zijn bakwagens kleine vrachtwagens met ingebouwde laadkleppen, die je handmatig óf elektronisch kunt bedienen. Heeft je bakwagen een liftsysteem, dan hoef je maar amper te tillen. Zeker als je zware meubels wilt verhuizen is dit erg prettig, aangezien je die niet te vaak van de grond wilt liften. Door een bakwagen met laadklap te huren, bespaar je dus je lichaam én voorkom je beschadigingen die kunnen ontstaan wanneer je meubels te hardhandig weer neerzet.
 • Met een bakwagen hoef je minder vaak heen en weer te rijden. Misschien heb je weinig spullen en denk je: maar ik kan toch ook gewoon een paar keer heen en weer rijden met de auto? Zeker als je een grote auto en relatief kleine dozen hebt, is dat natuurlijk een optie. Maar zodra je toch iets meer spullen hebt, ontdek je al gauw dat er in een auto minder plek is dan je had gedacht en dat je toch een stuk vaker moet rijden. Een bakwagen huren verhelpt dit probleem, vooral omdat je je dozen daarin flink kunt opstapelen. Zo kun je het aantal ritjes beperken.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een bakwagen in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Een bakwagen huren: waar je rekening mee moet houden

Ga je een bakwagen huren voor je verhuizing, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Waarschijnlijk heb je hier al over nagedacht, maar mocht dat nog niet zo zijn, dan heb je hier een checklist die je bij langs kunt lopen.

 • Is de bakwagen groot genoeg voor je langste/breedste te vervoeren spullen? De meeste bakwagens hebben een bak van circa 420 cm diep, met een hoogte en breedte van rond de 225 cm. Nu zullen de meeste meubels hier wel in passen, maar mocht je bijvoorbeeld een zeer indrukwekkende kast hebben, dan kan het zijn dat een bakwagen huren geen goed idee is en dat je meer aan een vrachtwagen hebt.
 • Wat is het laadvermogen van de bakwagen? De meeste bakwagens die je kunt huren hebben een laadvermogen van maximaal 1500 kg. Op zich is dat een heel gewicht, maar dit mag zeker niet overschreden worden. Voor voertuigen met een laadvermogen zwaarder dan dat, of met een totaalgewicht van meer dan 3500 kg, heb je namelijk een C-rijbewijs nodig.
 • Heb je het juiste rijbewijs om de volgeladen bakwagen te mogen besturen? Een bakwagen is geen aanhanger. Dat betekent dat je geen BE-rijbewijs nodig hebt, maar een B- óf C-rijbewijs. Daarbij bepaalt het totaalgewicht van het voertuig welk rijbewijs vereist is. Onder de 3500 kg volstaat een B-rijbewijs, anders heb je een C-rijbewijs nodig om je bakwagen te mogen huren.
 • Voor welke periode huur je de bakwagen? Het verstandigst is om de bakwagen alleen voor die periode te huren waarin je hem nodig hebt. Zorg er dus voor dat je je verhuisdozen hebt ingepakt en dat je meubels gedemonteerd zijn en klaarstaan, zodat je zo snel mogelijk kunt gaan verhuizen. Tenslotte is het zo dat des te korter je de bakwagen huurt, des te minder geld je eraan kwijt bent.
 • Beschikt de bakwagen over een laadlift of een laadklep? Een groot voordeel van een bakwagen huren is dat deze beschikt over een laadlift of –klep. Ben je echter bijvoorbeeld iets minder goed te been of ben je niet in staat veel gewicht te versjouwen, dan kun je het beste een bakwagen huren met laadlift. Bij een bakwagen met laadklep zul je je meubels anders namelijk nog altijd moeten tillen (of een onderwagen moeten huren om ze naar binnen te rijden).
 • Ben je oud genoeg om een bakwagen te mogen huren? Om een bakwagen te mogen huren moet je bij veel verhuurders minimaal 21 jaar oud zijn. Dit is ook de minimumleeftijd waarop je je C-rijbewijs kunt halen, hoewel je dat lang niet altijd nodig hebt om een bakwagen te mogen besturen. Let wel op: er zijn ook veel verhuurders die sowieso geen auto’s verhuren aan personen jonger dan 23 of zelfs 25 jaar. Controleer dit dus goed voor je een bakwagen gaat huren.
 • Heb je een verzekering nodig om de bakwagen te mogen huren? Voor het huren van een auto ben je meestal verplicht om een verzekering af te sluiten, of in ieder geval om borg te betalen. De prijs van een dergelijke verzekering kan hoog oplopen en dit geld krijg je niet terug, ongeacht of je de bakwagen ongeschonden weer op locatie aflevert. Hierdoor kan een bakwagen huren mogelijk iets duurder uitvallen dan je begroot had.

Bakwagen huren? MyGo geeft bespaartips

Een bakwagen huren is relatief goedkoop, zeker in vergelijking met het inschakelen van een verhuisservice. Wel kun je enkele dingen doen om de kosten verder te drukken:

 • Huur je per 24 uur of per kalenderdag? Wil je je bakwagen alleen voor een avondje huren, dan kan het zijn dan je korting kunt krijgen bij een bedrijf dat je per kalenderdag laat betalen. Dan moet je er alleen voor zorgen dat je de bakwagen voor sluitingstijd weer terugbrengt. Anders kan het juist voordeliger zijn om een bedrijf te kiezen waar je je bakwagen voor 24 uur kunt huren: dan haal je hem om 12 uur op en lever je hem de volgende dag om 12 uur weer in, terwijl je maar voor één dag betaalt (in plaats van voor twee).
 • Let op het aantal vrije kilometers. Ga je een bakwagen huren, dan zit er meestal een vast aantal vrije kilometers bij het bedrag in. Wanneer je dit overschrijdt, kunnen de kosten snel oplopen. Kies dus het liefste een pakket dat past bij het aantal kilometers dat je wilt gaan rijden en beperk je aantal ritten.
 • Kijk of je een verhuurbedrijf kunt vinden waar het betalen van borg volstaat. Verzekeringen kunnen erg duur zijn, maar gelukkig is een bakwagen huren met enkel borg bij sommige verhuurders ook mogelijk. Die borg krijg je achteraf in zijn geheel weer terug, zolang je niet over het aantal vrije kilometers heen bent gegaan en zolang je geen schade hebt veroorzaakt.
 • Huur de bakwagen bij een bedrijf in jouw regio. Wanneer je een bakwagen huurt, moet je hem in de meeste gevallen zelf ophalen. Dat betekent dat je wel eerst bij het verhuurbedrijf moet komen. Om op de reiskosten te besparen en om het jezelf gemakkelijker te maken, is het daarom prettig om je bakwagen te huren bij een verhuurder in je eigen regio.
 • Vergelijk offertes van verschillende verhuurbedrijven met elkaar. Zo voordelig mogelijk een bakwagen huren kun je alleen doen als je weet welke opties er zijn. Gebruik daarom de MyGo Matchmaker om de tarieven van verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken.
Snel een bakwagen nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een bakwagen huren doe je via MyGo

Ben je er nu van overtuigd dat een bakwagen huren de beste optie is voor jouw verhuizing? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om 24/7 te zien waar dat voor jou het goedkoopst is, of bel naar 085 106 1600 om dat door ons te laten uitzoeken. Verhuizen is al duur genoeg, maar met onze hulp hoeft het net iets minder duur te zijn.