Auto huren

Auto huren bij jou in de buurt | 2023

Vind eenvoudig de beste autoverhuurder

Zoek je een autoverhuurder die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte autoverhuurder bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600

Auto huren voor vakantie

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij een autoverhuurder terecht?

Zoals de naam al suggereert, kun je bij autoverhuurders onder andere terecht voor verschillende soorten huurauto’s. Varianten die bij vrijwel elk autoverhuurbedrijf in het assortiment zitten, zijn personenauto’s (met of zonder trekhaak), bestelbussen, kleine personenbussen (voor 6 of 9 personen), verhuisbussen en aangepaste voertuigen zoals rolstoelbussen/-auto’s.

Bij veel auto verhuur bedrijven blijft het echter niet bij de ‘kleinere’ varianten en is het tevens mogelijk om bakwagens, partybussen, touringcars of vrachtwagens te huren. Ook zijn elektrische auto’s steeds vaker een optie.

Binnen autoverhuur is er bovendien een niche van bedrijven die exclusieve auto’s aanbieden. Daarbij kan worden gedacht aan trouwauto’s, limousines, oldtimers, buggy’s, supercars en cabrio’s. Ook zijn er autoverhuurbedrijven waar je sportauto’s van onder andere Lamborghini, Ferrari en Porsche kunt huren.

Autoverhuurbedrijven bieden doorgaans zowel benzine- als dieselmodellen aan en kunnen voor particuliere en zakelijke auto huur worden ingeschakeld. Wie een luxe voertuig wil huren, kan kiezen voor extra opties als climate control, bluetooth en stoelverwarming.

Wat kost autoverhuur?

Voor autoverhuur betaal je in de meeste gevallen een vaste prijs per dag. Ook wordt er vaak enkele honderden euro’s borg gerekend, betaal je zelf voor de diesel of benzine en heb je een eigen risico dat uiteen kan lopen van 500 tot duizenden euro’s. Het eigen risico kun je echter verlagen door een eigenrisicoverzekering af te sluiten.

Een reguliere huurauto kost gemiddeld tussen de 20 en 55 euro per dag. Voor de elektrische variant ben je iets meer kwijt: gemiddeld tussen de 35 en 90 euro per dag. Wil je een bestelbus huren, dan betaal je voor een dag tussen de 45 en 155 euro. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw. Wil je meer weten over kosten auto huren? Raadpleeg dan onze MyGo Matchmaker.

Man in een auto met een rode stoel

Welke factoren bepalen de kosten van autoverhuur?

Zowel de dagprijs als de borg en het eigen risico voor een huurauto zijn afhankelijk van de duur van de huurperiode, het model, de afmetingen en de dagwaarde. Ook speelt het aantal te rijden kilometers een rol bij de prijs.

In veel gevallen wordt er bij een huurauto uitgegaan van een bepaald aantal kilometers en moet je per extra gereden kilometer bijbetalen. Bij lange afstand (voor bijvoorbeeld een reis naar het buitenland) kun je echter ook kiezen voor kilometervrij rijden met een vast bedrag. Weet je zeker dat je voor langere tijd een auto wilt huren, dan kun je tevens kiezen voor het leasen van een auto.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van autoverhuurders?

Wil je tarieven van verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere autoverhuurders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurprijs van verschillende auto’s kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een autoverhuurbedrijf en vervolgens ons nummer 085 106 1600 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt autoverhuur?

Het huren van een auto kent verschillende pluspunten. Wat doorgaans als grootste voordeel wordt ervaren, is dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook is er door de ruime keuze altijd wel een huurauto die perfect bij jouw situatie past en is het reserveren van een huurauto heel eenvoudig. Bovendien kun je een huurauto ook buiten openingstijden van het verhuurbedrijf inleveren.

Een ander voordeel is dat autoverhuurbedrijven al hun voertuigen regelmatig controleren, waardoor ze altijd aan alle veiligheidseisen voldoen. Krijg je toch pech gedurende de huurperiode, dan zijn ze verplicht om meteen een vervangend model voor je te regelen. Tot slot heb je zelf alleen de voordelen van de auto, omdat je niet te maken krijgt met (kosten voor) onder andere wegenbelasting en onderhoud.

Mevrouw in een auto

Waarop letten bij het kiezen van een autoverhuurder?

Als je besluit om een auto te huren, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een autoverhuurbedrijf in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het autoverhuurbedrijf op een manier die je bevalt? Is het bedrijf te allen tijde bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het autoverhuurbedrijf zich online op een manier die je aanspreekt? Worden er positieve reviews over het bedrijf achtergelaten?
 • Beschikt het autoverhuurbedrijf over de benodigde certificaten (bijvoorbeeld dat van BOVAG)?
 • Zijn de voertuigen die het autoverhuurbedrijf verhuurt goed onderhouden? Heeft het bedrijf vastgelegd hoe vaak en wanneer er onderhoud aan de voertuigen heeft plaatsgevonden?
 • Hanteert het autoverhuurbedrijf heldere voorwaarden en verhuurperiodes en wordt er met een overzichtelijk reserveringssysteem gewerkt?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat er van de samenwerking wordt verwacht en wie waarvoor aansprakelijk is bij pech of schade?
 • Hanteert het autoverhuurbedrijf heldere tarieven en is duidelijk wat er bij de prijs inbegrepen is (btw, borg, verzekeringskosten)?
 • Werkt het autoverhuurbedrijf met een minimum- of maximumleeftijd voor het huren van voertuigen?

Hoe vind je direct de meest geschikte autoverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende autoverhuurder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een autoverhuurder bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!