Terug naar diensten
Luxe auto huren

Luxe auto huren

Een luxe auto of supercar huren is een mooie manier om bepaalde gelegenheden te vieren: een bruiloft, een vrijgezellenfeest, een belangrijke verjaardag… Met een exclusieve auto wordt zo’n speciale dag nog nét iets specialer. Maar misschien wil je gewoon graag eens in een luxe auto rijden. Ook dat is een prima reden voor het huren van een luxewagen!

Wil jij nu een luxe auto huren? MyGo helpt je daar graag bij. Via de MyGo Matchmaker kom je snel in contact met een verhuurder van luxe auto’s bij jou in de buurt.

Een luxe auto huren: wat kost dat?

Als je een luxe auto wilt huren, is het belangrijk om te weten dat de kosten sterk uiteenlopen. Dit is deels afhankelijk van het merk en –model van je supercar, maar ook van de aanbieder. Door het grote verschil in prijs van de verschillende luxe auto’s die er zijn is het vrijwel onmogelijk om een exact prijsbereik aan te geven.

Kosten luxe auto huren: het lagere segment

De prijzen in de tabel hieronder zijn een samenvatting van luxe auto’s uit het iets lagere segment. Dit zijn daardoor de prijzen waar de meeste mensen mee te maken krijgen wanneer zij een luxe auto huren.

Tabel 1. Kosten luxe auto huren

Waar betaal je voor?

Prijs

Minimumprijs voor 24 uur

€ 400

Maximumprijs voor 24 uur

€ 1200

Minimumprijs per week

€ 3000

Maximumprijs per week

€ 6000

Breng- en haalservice

€ 100 - € 200

Verzekering afsluiten

€ 100 - € 200

Prijs per kilometer

€ 0,50 - € 2,50

Minimumprijs chauffeur

€ 250

Borgsom zelfstandig rijden

€ 500 - € 1000

De meeste aanbieders van luxe auto’s bieden verschillende termijnopties aan. Zo kun je bij sommigen een auto goedkoper huren wanneer je die dezelfde dag nog inlevert dan wanneer je hem 24 uur lang huurt. Ook is het vaak relatief goedkoper om een luxe auto voor een week te huren dan voor een dag.

Veel aanbieders van supercars zijn bereid om de auto tegen extra kosten bij jou thuis af te leveren. Daar betaal je standaard tussen de 100 en 200 euro voor. Dat zijn dus bijkomende kosten die je niet per se hoeft te betalen.

Hoe hoog de kosten zijn van de verzekering die je moet afsluiten bij de huur van een luxe auto is veelal afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder. Sommige autoverhuurders verhuren sowieso geen auto’s aan personen jonger dan 25 jaar, terwijl anderen werken met verschillende verzekeringen voor personen vanaf 18, 21 of 23 jaar.

Wat ook van invloed is op de prijs, is of je besluit zelfstandig te rijden of een chauffeur in te huren voor je supercar. Vaak mag je zelf kiezen wat je wilt. Als je een chauffeur neemt om extra van je luxe auto te genieten, hoef je over het algemeen geen borg te betalen. Voor één werkdag betaal je een chauffeur standaard 250 euro. Echter, als je zelf in je luxe auto wilt rijden, moet je meestal een borgsom betalen voor het geval je schade veroorzaakt. Die borgsom bedraagt standaard tussen de 500 en 1000 euro.

Tot slot wordt de prijs per kilometer bij het totaalbedrag van de huur van je luxe auto opgeteld. Ook die is afhankelijk van het merk en model van je supercar, evenals van de aanbieder. Meestal komt de prijs per kilometer uit tussen de 0,50 en 2,50 euro.

Kosten luxe auto huren: de uitschieters

Mocht je nu benieuwd zijn hoeveel je zou betalen voor een ware supercar, een luxe auto uit het hogere segment, dan kunnen we je daar ook een voorproefje van geven. Zo is het in de hogere klasse niet overdreven om te stellen dat je voor een zeer exclusieve auto vaak wel 1800 euro per uur betaalt, en 9000 euro voor een dag. In het ergste geval komt daar een prijs van 18 euro per kilometer bij op. Betaal je voor een dergelijke luxe auto standaard 9000 euro per dag, dan kun je daar een borgsom van eveneens 9000 euro bij optellen.

Waarom zou je een luxe auto huren?

De voornaamste reden om een luxe auto te huren, is eigenlijk wel omdat je jezelf of iemand anders wilt verwennen. Dergelijke luxewagens zijn voor de meeste mensen onbetaalbaar, dus door een luxe auto te huren, kun je je een dagje rijk voelen.

Nu zal niet iedereen “zich een dagje rijk voelen” voldoende reden vinden om een supercar te huren. Velen zijn namelijk van mening dat daarvoor een speciale gelegenheid vereist is. Een dergelijke speciale gelegenheid is wel een mooi moment om te vieren met het huren van een luxe auto. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Je trouwdag
 • Een vrijgezellenfeest
 • Een bijzondere verjaardag
 • De begrafenis van een autoliefhebber

Voordelen luxe auto huren

Een luxe auto huren is betaalbaarder dan er een kopen. Zoals aangegeven zijn luxe auto’s nu eenmaal onbetaalbaar voor de gemiddelde Nederlander. Toch lijkt het velen fantastisch om een keertje in een supercar te rijden. In dat geval biedt huren een uitkomst. Als je een luxe auto huurt, maak je even mee hoe het is om ermee te rijden, maar kom je daarna niet in de schulden te zitten zoals bij een aankoop mogelijk wel het geval zou zijn.

Luxe auto’s zijn vaak zeer comfortabel. Soms als je een auto wilt huren, heb je de keuze tussen een standaard- en een luxe auto. Afhankelijk van de aanbieder hoeft het prijsverschil niet eens heel groot te zijn. Toch zijn luxe auto’s over het algemeen veel comfortabeler dan “gewone” auto’s, dus wil je van dat comfort genieten, dan kan het zijn dat je voorkeur uitgaat naar de supercar.

Als je van gadgets en extra’s houdt, heeft een luxe auto die vaak te bieden. Hedendaagse auto’s zijn steeds vaker uitgerust met allerlei moderne gadgets en extra’s, maar als je echt iets bijzonders wilt zien, kun je een luxe auto huren. Natuurlijk verschillen die gadgets per automerk en –model, maar over het algemeen staat op de website van autoverhuurders wel aangegeven wat je kunt verwachten van de supercar.

Rijden in een luxe auto is een ware beleving. Tot slot is het rijden in een luxe auto een ware beleving die je niet vaak in je leven zult meemaken. Als je dus de kans krijgt om een supercar te huren en je kunt het je veroorloven, dan zou het bijna zonde zijn om het níet te doen.

Een luxe auto huren: de opties

Wie aan een luxe auto denkt, denkt waarschijnlijk automatisch aan een bepaald merk of type supercar. Hierbij staat het merk niet automatisch gelijk aan een bepaalde soort luxe auto. Je kunt dus prima in een SUV van Ferrari of in een cabrio van Audi rijden.

Luxe automerken om te huren

Populaire luxe automerken die vaak worden aangeboden zijn:

 • Mercedes
 • Lamborghini
 • Porsche
 • BMW
 • Ferrari
 • Audi
 • Maserati
 • Tesla

Welk soort luxe auto huren?

Luxe auto’s komen in allerlei vormen en maten, maar als je aan een bepaalde carrosseriestijl denkt, komen de cabrio, de sportwagen en de SUV waarschijnlijk als eerste in je op.

 • Cabrio huren. Misschien is het Nederlandse weer hier niet altijd even geschikt voor, maar een cabrio huren is dé manier om de wind in je haren te voelen en de zon op je gezicht. Een cabrio, de korte vorm van cabriolet, is een auto met een open bovenkant. Vaak beschikken deze luxe auto’s over een uitschuifbaar of uitvouwbaar dak, zodat je ook wanneer het regent droog blijft.
 • Sportauto huren. Met de term sportauto wordt over het algemeen gedoeld op gestroomlijnde supercars die zijn gebouwd op snelheid en een strak uiterlijk. Sommige sportwagens zijn ook cabrio’s, maar niet alle cabrio’s zijn sportwagens. Wil je het gevoel hebben een ware racecoureur te zijn, dan is een sportauto huren iets voor jou.
 • SUV huren. De afkorting SUV staat voor het Engelse sport utility vehicle. In principe zijn SUV’s sportwagens met een verhoogde bodem, een krachtige carrosserie en vierwielaandrijving. Dit zijn ware krachtpatsers die het zowel op de weg als buiten de gebaande paden goed doen. Voor een stoere luxewagen is de SUV daarom een uitstekende keuze.

Een luxe auto huren: waarmee moet je rekening houden?

Je eigen rijvaardigheid. Als je overweegt een luxe auto te huren en je twijfelt nog of je zelf wilt rijden of niet, neem dan zeker je eigen rijvaardigheid mee in die overweging. De borgkosten die je voor een supercar betaalt zijn hoog en als je zo'n luxe auto beschadigt kunnen die kosten nog verder oplopen. Ben je dus niet helemaal zeker van je eigen kunnen en wil je vooral graag een luxe auto ervaren, dan kan het slimmer zijn om je supercar door een chauffeur te laten besturen.

Je leeftijd. Sommige verhuurders van luxe auto’s staan personen jonger dan 25 of 23 jaar niet toe om hun supercars te huren. Andere verhuurders staan dat wel toe, maar staan erop dat je dan instemt met een duurdere verzekering. Ben je dus jonger dan 25 jaar en wil je toch een luxe auto huren, onderzoek dan goed waar dit mogelijk is en of je potentieel een dure verzekering moet afsluiten.

Een luxe auto huren? Check deze bespaartips van MyGo

Chauffeur of niet? Als je wilt besparen op de huur van een luxe auto, moet je goed overwegen of je wel of geen chauffeur wilt inhuren. Hoewel een chauffeur extra kost, liggen die kosten vaak lager dan de borg die je moet betalen als je besluit om zelf te rijden. Ben je bang voor schade, dan kan het voordeliger zijn om toch voor een chauffeur te kiezen voor je supercar.

Welke afstand? Let bij het huren van een luxe auto goed op de prijs die je per kilometer betaalt. Bij de wat duurdere supercars kan die prijs hoog oplopen. Als je vooral van het gevoel van een luxe auto wilt genieten, kan het daarom verstandig zijn om wat dichter bij huis te blijven.

Betalen: per dag of per 24 uur? Sommige verhuurbedrijven verhuren hun luxe auto’s per kalenderdag of per 24 uur. De prijs per dag is bij hen beduidend lager dan de prijs per 24 uur, waarbij voor een dag vaak met kantoortijden wordt gerekend. Wil je de luxe auto dus maar voor één kalenderdag huren, onderzoek dan of dat ook een optie is.

Breng- en haalservice? Een breng- en haalservice hoort bij de huur van een luxe auto, maar deze loopt al snel op tot 200 euro. Als je in staat bent om je supercar zelf op te halen en weer af te leveren, kun je op die kosten besparen.

Auto’s vergelijken. De meeste verhuurders hebben veel verschillende luxe auto’s in hun assortiment, in veel verschillende prijsklassen. Tenzij je je zinnen echt op één bepaalde supercar hebt gezet, is de kans groter dat je voordeliger uit bent als je de beschikbare luxewagens goed met elkaar vergelijkt.

Aanbieders vergelijken. Naast het vergelijken van de luxe auto’s is het ook verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat de ene aanbieder een veel hoger bedrag vraagt voor een bepaalde auto of voor bepaalde bijkomende diensten, zoals de breng- en haalservice.

Wil jij een luxe auto huren? MyGo helpt je graag

Met de MyGo Matchmaker kun jij eenvoudig offertes opvragen bij verhuurders van luxe auto’s bij jou in de buurt. Zo zie je meteen welke prijzen de verschillende verhuurders hanteren voor hun luxewagens. De online Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Ook telefonisch kun je bij MyGo terecht als je een supercar wilt huren. Bel ons daarvoor tijdens openingstijden op 085 106 1600