Terug naar diensten
Cabrio huren

Cabrio huren

Een cabrio, of eigenlijk een cabriolet, is een auto met een inklapbaar dak. Nu ken je waarschijnlijk wel de bekende zeer exclusieve cabrio’s, maar in feite valt iedere auto met een opvouwbaar dak onder deze carrosserievorm.

In Nederland zou je een groot deel van het jaar weinig aan een cabrio hebben, waardoor het overdreven kan voelen om er een aan te schaffen. Wil je toch van het inklapbare dak genieten, dan kan een cabrio huren ook een optie zijn. Zo kun je een prachtige zomerse tocht maken in een fantastische cabriolet, maar zit je er vervolgens niet ook in de herfst en winter en vast.

Wil jij een cabrio huren? In dat geval kan MyGo je in contact brengen met autoverhuurbedrijven die deze schitterende auto’s aanbieden. Bel daarvoor naar 085 106 1600 om direct te worden doorverbonden of kijk in onze Matchmaker om te zien waar in jouw regio jij voor een cabrio terechtkunt.

Direct een autoverhuurbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Redenen om een cabrio te huren

Als je deze pagina leest, heb je waarschijnlijk al het idee om een cabrio te huren, of in ieder geval een bepaald soort bijzondere auto. Waarom je specifiek voor een cabrio zou kiezen? Daarvoor hebben we hieronder enkele redenen op een rijtje gezet. Huur een cabrio:

  • … om je echt op vakantie te wanen. De cabrio is een ideale vakantieauto. Je kunt heerlijk in de buitenlucht zitten, genieten van een briesje en een zonnetje, en je hebt geen problemen met niet-werkende airco’s en de daarbij horende verstikkende hitte. En gaat het regenen, dan kan de kap gewoon dicht. Een cabrio huren is hierdoor een prettige manier om comfortabel en ontspannen op pad te gaan.
  • … om een kleurtje te krijgen tijdens het rijden. Achter glas kun je wel verbranden, maar bruin word je er niet van. Door een cabrio te huren, pik je ook de voordelen van het zonlicht voor de verandering eens mee, en dat terwijl je in de auto zit.
  • … om de wind in je haren te voelen. Met de wind in je haren voel je hoe snel je nu echt gaat en kun je daar optimaal van genieten. Een cabrio huren stelt je in staat om heerlijk uit te waaien, waar je ook gaat.
  • … om je net een filmster te voelen. Jaren 50 Hollywood-glam gaat nu eenmaal hand in hand met cabrio’s, dus heb je een speciale gelegenheid (bijvoorbeeld een rode-loper-evenement) of wil je je gewoon rijk en beroemd voelen? In dat geval is een cabrio huren zeker wat voor jou!

Kosten cabrio huren

Doordat het woord ‘cabrio’ niet per se voor een bepaalde auto staat, maar voor een carrosseriemodel, kunnen de prijzen voor het huren van cabrio’s ook sterk uiteenlopen. Wil je een eenvoudige cabrio huren, oftewel een auto waarvan het dak open kan, dan kun je rekenen op circa 50 euro per dag.

Wil je liever een zeer exclusieve cabrio huren? Neem dan eens een kijkje op onze pagina Luxe auto huren, waar we alle kosten uitgebreid voor je uiteen hebben gezet.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een autoverhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Cabrio huren: waarmee rekening houden

Overweeg je om een cabrio te huren? Dan is het slim om rekening te houden met het volgende:

  • Check of je oud genoeg bent om de cabrio te huren. Veel autoverhuurbedrijven verhuren geen auto’s aan personen onder de 23 of 25, of aan personen die nog niet lang genoeg in het bezit zijn van een rijbewijs. Hoewel de specifieke regels per verhuurder verschillen, moet je dus niet vreemd opkijken als je op je 20ste geen cabrio kunt huren. Controleer dit dus goed om teleurstellingen te voorkomen.
  • Ga alleen een cabrio huren als het weer daar ook geschikt voor is. Een cabrio huur je nu eenmaal om het dak open te kunnen klappen, zeker als het maar voor een paar dagen is. Wordt het echt geen mooi weer en kun je al zien dat het gaat regenen, dan is een andere auto huren (of toch met je eigen auto gaan rijden) de verstandigere keuze.
  • Besef je dat je er na een cabrioritje aardig verwaaid uit kunt zien. Als je op weg bent naar een evenement waarvoor je er tiptop uit moet zien, is een cabrio huren misschien iets minder verstandig. Je kunt namelijk niet garanderen dat ieder haartje na zo’n rit op zijn plek zal zitten, hoeveel haarlak je ook hebt gebruikt. Hierdoor moet je goed afwegen of een cabrio huren voor bijvoorbeeld je bruiloft wel het beste idee kies. Voor een elegant gevoel kun je anders ook een oldtimer huren, of voor een modernere look, een sportwagen.
  • Wees je bewust van potentieel hoge bijkomende verzekeringskosten. Ga je een cabrio huren, dan moet je verplicht een cascoverzekering afsluiten. Soms zit deze verzekering al bij de huurprijs inbegrepen, andere keren zul je deze daar nog bovenop moeten betalen. Hierdoor kan de prijs van je cabrio iets hoger uitvallen dan verwacht. Controleer dus goed wat de norm is bij de autoverhuurder die jij op het oog hebt.
  • Huur je cabrio op een bereikbare locatie. Misschien klinkt dit heel voor de hand liggend, maar wanneer je een cabrio huurt, moet je die ook ophalen. Om gedoe met verschillende auto’s te voorkomen, kun je daarom het beste kiezen voor een verhuurder in jouw regio. Onze MyGo Matchmaker toont je waar bij jou in de buurt jij een cabrio zou kunnen huren.
Snel een autoverhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Cabrio huren? MyGo helpt!

Wil jij nu een cabrio huren? Laat MyGo je dan matchen met een autoverhuurbedrijf in jouw regio. Als je belt naar 085 106 1600 matchen wij je direct met een cabrioverhuurder. Via onze online Matchmaker kun je ook zien welke autogarages er bij jou in de buurt zitten, én kun je direct offertes vergelijken!