Terug naar diensten
Oldtimer huren

Oldtimer huren

Oldtimers: wagens uit vervlogen tijden, in stijlen zoals je die nu niet meer maken. Ze vallen op in de massa’s grauwe auto’s op de snelweg en stralen klasse en uniciteit uit. Wil jij ook eens meemaken hoe het is om er in een te rijden? Dan kun je ook een oldtimer huren!

Ben je op zoek naar een autoverhuurder die ook oldtimers aanbiedt? MyGo helpt je daar graag mee. Bel naar 085 106 1600 om je te laten matchen met een garage in jouw regio of gebruik onze online Matchmaker om een gedetailleerde offerte op te vragen bij een verhuurbedrijf naar keuze.

Direct een autoverhuurbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat voor oldtimer huren?

Het begrip ‘oldtimer’ is zeer breed, maar in principe wordt hiermee elke auto bedoeld die ouder is dan 30 jaar. Een Renault uit 1930 is dus net zozeer een oldtimer als een Chevrolet uit 1960 of een Mercedes Benz uit 1980.

Als je deze pagina leest, heb je echter waarschijnlijk wel een idee van het soort oldtimer dat je wilt huren. Meer weten? Lees dan verder om meer te weten te komen over de kosten en mogelijkheden van de verschillende oldtimers die er te huur zijn.

Kosten oldtimer huren

Hoeveel een oldtimer huren je gaat kosten, hangt eigenlijk sterk af van het soort oldtimer en het doel dat je daarvoor hebt.

Wil je een oldtimer als trouwvervoer huren, dan huur je meestal tegelijkertijd een chauffeur en kun je uitgaan van gemiddeld 400 euro voor een halve dag.

Wil je daarentegen bijvoorbeeld een Kever, een Mercedes Benz of een oude Citroën huren om ermee te gaan toeren? Dan liggen de prijzen eerder rond de 100 euro per dag.

Of wil je overnachten in een Volkswagenbusje? Reken dan op een prijs rond de 200 à 250 euro per dag.

Redenen om een oldtimer te huren

Hoewel oldtimers toch meestal voor speciale gelegenheden worden gehuurd, hoef je je daardoor niet te laten beperken. Soms is “omdat ik het graag wil” namelijk ook een uitstekende reden. Volstaat deze reden voor jou niet? Dan kun je ook een oldtimer huren:

  • ... als vervoer voor je bruiloft of jubileum. Oldtimers zijn zeer geliefde vervoersmiddelen voor bijzondere feesten als bruiloften, omdat ze een elegante of juist unieke uitstraling hebben. Afhankelijk van de stijl van jouw bruiloft kan een gehuurde oldtimer perfect in dat plaatje passen. Ga je voor een busje, een jaren ’20-koets of juist voor de klassieke cabrio?
  • … als photobooth op een evenement. Zoek je nog een bijzondere photobooth voor je bruiloft of andere partij? Veel sites bieden oldtimers speciaal voor dit doel aan. Door een oldtimer als photobooth te huren, kunnen je gasten in stijl op foto en heb je later een prachtig aandenken. Mogelijk kun je dit zelfs combineren met het vorige punt: kom aanrijden in je gehuurde oldtimer en laat je gasten er daarna fantastische foto’s in maken (uiteraard onder toezicht)!
  • … om mee te doen aan een oldtimertocht. Veel gemeentes en dorpsvermaakorganisaties organiseren periodieke puzzeltochten, vaak in stijl en met oldtimerkolonnes. Door zelf een oldtimer te huren, kun je zo’n rit ook eens in stijl meemaken.
  • … om in stijl te gaan kamperen. Oldtimers kunnen meer zijn dan alleen bijzondere oude auto’s. Ook een oldtimer huren om erin te gaan kamperen is zeker een optie, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een Volkswagenbusje of –camper. Er zijn ook andere prachtige retro caravans te huur, waarin je je vakantie kunt doorbrengen als in de jaren ’60 of ’70.

Oldtimer huren: waarmee rekening houden?

Wanneer je een oldtimer wilt huren, is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken die je huurprijs en comfort kunnen beïnvloeden. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je gaat huren:

  • Huur je de oldtimer met of zonder chauffeur? Zeer exclusieve oldtimers of oldtimers die dienst moeten doen als trouwvervoer worden meestal met chauffeur gehuurd. Ten eerste is dit een luxe, ten tweede wordt zo de veiligheid van de oldtimer gewaarborgd. Toch zou je er ook voor kunnen kiezen om zelf je trouwauto te besturen om eens te voelen hoe dat is en niet gebonden te zijn aan een chauffeur. Wel kan het zijn dat je een hogere verzekering dient af te sluiten als je de oldtimer zonder chauffeur wilt huren om de risico’s op schade voor de verhuurder te beperken.
  • Welke brandstof heeft de oldtimer nodig? De onderdelen van oldtimers kunnen worden aangetast als je de verkeerde brandstof met een te hoog ethanolgehalte tankt. Hierdoor is E10-benzine, met een ethanolgehalte van 10%, uit den boze voor veel oldtimers. Als het goed is zal de verhuurder je hiervan op de hoogte stellen, maar mocht je twijfels hebben, dan is Super 98 (met een zeer gering ethanolgehalte) de veiligste keuze.
  • Hoe hoog vallen de eventuele verzekeringskosten uit? Omdat oldtimers zo waardevol zijn, zal de verzekering die je moet afsluiten ietwat duurder zijn dan je gewend bent. Wel kan het zo zijn dat deze al bij de huurprijs van je oldtimer zit inbegrepen. Ook als je ervoor kiest je oldtimer zonder chauffeur te huren, zal de verzekering wat hoger uitvallen. Houd rekening met deze eventuele bijkomende kosten om niet voor nare verrassingen te komen staan.
  • Is de oldtimer voorzien van enige gemakken die je mogelijk nodig mocht hebben? Een oldtimer huren om er bijvoorbeeld in te gaan kamperen kan erg bijzonder zijn, maar wees je er wel van bewust dat deze campers vaak geen douche of toilet bevatten en ook niet altijd een koelkast of andere gemakken. Erg luxe is het dus niet, en mocht je dat wel verwachten van een camper(busje), dan zul je de oldtimer toch echt moeten heroverwegen – of kiezen voor het avontuur!
  • Zijn huisdieren welkom? Misschien heb je hier niet bij stilgestaan, maar veel oldtimerverhuurders staan geen huisdieren toe in hun wagens (of vragen extra schoonmaakkosten om achteraf de hondenharen weer op te zuigen). Wil je dus wel echt graag je huisdier meenemen op pad, huur je oldtimer dan bij een verhuurder die dit ook toestaat.
  • Biedt de oldtimerverhuurder een breng- en haalservice? Afhankelijk van waarom je de oldtimer huurt bieden veel verhuurders wel een breng- en haalservice (als het om slechts enkele uren gaat, bijvoorbeeld omdat je de oldtimer als photobooth wilt gebruiken). In alle andere gevallen zul je je gehuurde oldtimer zelf moeten ophalen, dus kies dan bij voorkeur voor een regionale verhuurder om problemen met heen en weer reizen te voorkomen. Autoverhuurbedrijven bij jou in de buurt vind je eenvoudig via de MyGo Matchmaker.
Snel een autoverhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Oldtimer huren? MyGo helpt!

Wil jij nu een oldtimer huren, voor morgen of voor over enkele maanden? Wie haast heeft, kan het beste even bellen naar 085 106 1600 om gematcht te worden met een autoverhuurder die oldtimers tot zijn beschikking heeft. Anders kun je ook een offerte opvragen via onze online Matchmaker om te zien waar jij jouw oldtimer naar keuze kunt huren.