Terug naar diensten
Photobooth huren

Photobooth huren

Misschien ga je binnenkort een evenement organiseren en zoek je een manier om grappige of bijzondere foto’s van je gasten te laten maken. Dan ligt een fotograaf natuurlijk het meest voor de hand, maar een photobooth of fotohokje kan een leuke extra mogelijkheid zijn. Waar een fotograaf voornamelijk groepsfoto’s of juist spontane feestfoto’s zal maken, geeft een photobooth je gasten de gelegenheid om te spelen met poses en rekwisieten.

Wil jij een photobooth huren, dan kun je daarvoor terecht bij de feestverhuurders van MyGo. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met feestverhuurders in jouw regio en kun je offertes vergelijken. Zo zie je direct waar een photobooth huren voor jou het voordeligst is.

Direct een photobooth nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom een photobooth huren?

Photobooths worden meestal gehuurd voor bruiloften, gala’s of andere grote feesten. Dit zijn dagen die je je zeker wilt herinneren. Een fotograaf inhuren is daarom sowieso aan te bevelen, maar een photobooth huren geeft je net een ander kijkje in de ervaring van je gasten.

Vaak worden photobooths geleverd met allerlei leuke rekwisieten, waardoor je gasten de neiging zullen krijgen om op grappige manieren te poseren. Misschien heb je zelf niet de tijd om al je gasten één voor één te spreken, maar dankzij een photobooth heb je wel het onmiskenbare bewijs dat ze op je evenement zijn geweest!

Een photobooth huren: wat kost dat?

Hoeveel een photobooth huren je gaat kosten, hangt deels af van het soort photobooth dat je kiest. Nu is het wel zo dat de prijzen standaard tussen de 400 en 600 euro liggen, met enkele uitschieters naar boven en beneden. In de tabel hieronder zetten we de verschillende opties uiteen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een photobooth in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Soort photobooth

Kosten photobooth huren

Fotozuil

€ 150 - € 350

Traditioneel fotohokje

€ 450 - € 600

Volkswagenbusje

€ 600 - € 700

Camper

€ 650 - € 750

Nu is het wel zo dat de prijs voor een photobooth huren voor een deel bestaat uit de kosten voor het laten printen van je foto’s. Mocht je besluiten dit niet te doen en al je foto’s digitaal te houden, dan kun je soms een flink bedrag aftrekken van de prijs.

Bovendien rekenen veel feestverhuurders een uurtarief voor hun photobooths. Standaard ligt dat op de 150 euro. Wil je dus vijf uur lang een photobooth huren, dan kom je bij hen uit op een prijs van 750 euro.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een photobooth in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen photobooth huren

Een photobooth is een leuke activiteit. Natuurlijk wil je op een feest dat je gasten losgaan op de dansvloer, maar soms moeten ze ook even tot rust komen. Het is dan leuk als er bepaalde activiteiten voor ze zijn geregeld, zoals een photobooth. Zolang je gasten altijd wel iets te doen hebben, vliegt de avond voorbij.

Je gasten leggen mooie herinneringen vast – voor zichzelf of voor jou. Ga je een photobooth huren, dan moet je goed bedenken wat je wilt dat er met de afgedrukte foto’s gebeurt. Mogen je gasten die meenemen of wil jij ze liever zelf houden? In dat laatste geval is het slim om een kist neer te zetten waar je gasten de foto’s in kunnen stoppen. Zo creëer je mooie herinneringen van het feest die je nog lang zult koesteren.

De foto’s kunnen dienstdoen als decoratie. Wat ook leuk is, is om je gasten de afgedrukte foto’s aan een waslijn in de feestzaal te laten ophangen. Zo kan iedereen die foto’s bekijken en geef je je feestzaal een gezellige sfeer. Óf, stel nou dat je ook een led scherm huurt, dan kun je de foto's daarop streamen om iedereen er in alle glorie van te laten genieten.

Photobooth huren? MyGo geeft besparingstips

Een photobooth huren kan snel duur worden als je je niet goed inleest bij verschillende verhuurders. Daarom hebben we hieronder enkele tips voor je op een rijtje gezet waarvan het slim is om ze te overwegen als jij een photobooth wilt huren.

  • Per uur of per 24 uur je photobooth huren? Bij sommige feestverhuurders huur je je photobooth per uur, bij andere per 24 uur. Ook kun je soms kiezen tussen beide opties. Kijk hier goed naar, want als je evenement wat langer duurt en je betaalt per uur, dan kunnen de kosten van je photobooth schrikbarend hoog worden: vanaf 900 euro voor 6 uur! Zeker in dat geval kan het verstandig zijn om een feestverhuurder te kiezen die een vast 24-uurstarief hanteert.
  • Huur je photobooth niet langer dan nodig is. Ook is het handig om je te bedenken hoelang je je photobooth nu eigenlijk nodig hebt. Als je hem maar voor drie uurtjes wilt huren, zit je snel rond de 450 euro. Dat is toch een stuk dager dan het 24-uurstarief dat de meeste feestverhuurders vragen.
  • Zet een limiet op het aantal te printen foto’s. Vaak houdt een photobooth huren een onbeperkt aantal te printen foto’s in. Dat betekent echter eerder dat de materiaal- en printkosten al bij de prijs zitten inbegrepen. Wil je echt besparen, dan kun je overwegen om een limiet te plaatsen op het aantal foto’s dat geprint kan worden. Soms daalt de huurprijs van je photobooth daar namelijk door. Vraag je alleen wel af of dit echt is wat je wilt, want het zou natuurlijk zonde zijn als gasten net een leuke foto willen maken als ze erachter komen dat die niet meer geprint kan worden.
  • Blijf weg van de polaroids. Bij een photobooth huren heb je vaak de keuze tussen polaroids, prints en digitaal. Hierbij zijn polaroids het duurst en digitale afbeeldingen het goedkoopst. Polaroids mogen dan wel een bijzondere sfeer geven, je betaalt toch al snel 0,70 euro tot 1 euro per foto. Als je gasten graag meerdere foto’s maken, stijgt dat bedrag erg hard. Dit geldt ook als je zelf een polaroidcamera huurt.
  • Kijk of je je photobooth zelf kunt ophalen en wegbrengen. Veel feestverhuurders hebben een breng- en haalservice, maar als je een photobooth huurt, heb je soms ook de optie om het halen en weer wegbrengen zelf te doen (al heb je daar wel een aanhangwagen voor nodig). Op die manier kun je besparen op de voorrijkosten, die kunnen oplopen van 0,25 euro tot wel 1 euro per kilometer.
  • Kies een regionale feestverhuurder. Wil je dat je gehuurde photobooth wel op locatie wordt geleverd, kies dan zeker een regionale feestverhuurder. Zoals je in het punt hierboven al hebt kunnen zien, kunnen de voorrijkosten anders zeer snel oplopen.
  • Vergelijk offertes met elkaar. De beste manier om te bepalen waar een photobooth huren het voordeligst is, is door offertes van feestverhuurders met elkaar te vergelijken. Dit kun je eenvoudig doen met de MyGo Matchmaker, waarmee je ook nog eens kunt filteren op leveranciers in jouw omgeving. Zo bespaar je dubbel op de kosten.
Snel een photobooth in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Photobooth huren? MyGo helpt!

Ga jij nu een photobooth huren voor je evenement? Maak dan zeker gebruik van de MyGo Matchmaker om feestverhuurders bij jou in de buurt kosteloos en vrijblijvend met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van je opties en zie je meteen waar een photobooth huren het goedkoopst is.

Neem je liever telefonisch contact met ons op? Bel daarvoor naar 085 106 1600, dan matchen wij jou met een regionale feestverhuurder waar jij je photobooth kunt huren.