Terug naar diensten
Led scherm huren

Led scherm huren

Ga jij een evenement organiseren en heb je een optreden of andere presentatie voorbereid, dan wil je wel dat je gasten alles goed kunnen zien. Of misschien worden er op het feest wel prachtige foto’s gemaakt en wil je dat je gasten daar meteen van kunnen genieten. In dat geval kan een led scherm huren een uitkomst bieden!

Een led scherm is een scherm dat standaard wel enkele meters hoog en breed is en waarop beelden gestreamd kunnen worden. Zo missen jouw gasten niets van het concert, de presentatie of de foto’s die je hen wilt laten zien.

Wil jij nu ook een led scherm huren? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om op ieder moment van de dag offertes van feestverhuurders met elkaar te vergelijken. Ook telefonisch kun je contact met ons opnemen, door te bellen naar 085 106 1600. Dan zoeken wij voor je uit waar een led scherm huren voor jou het voordeligst is.

Direct een led scherm nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom zou je een led scherm huren?

Een led scherm huren wordt meestal gedaan om bepaalde beelden extra zichtbaar te maken op bijvoorbeeld beurzen, tijdens concerten of sportevenementen, om presentaties kracht bij te zetten of om feesten net iets extra’s te geven.

De huur van led schermen is veelal zakelijk, maar ook particulier kun je een led scherm huren. Bijvoorbeeld om romantische foto’s te tonen op je bruiloft of om gasten een plek te geven waar ze hun selfies kunnen streamen. Dan hoef je er alleen maar voor te zorgen dat het led scherm is gekoppeld aan een laptop of smartphone met presentatiesoftware.

Led scherm huren: wat kost dat?

Een led scherm huren gaat meestal niet om een klein televisieschermpje, maar om een enorm scherm van enkele meters bij enkele meters. Daarom, en omdat led schermen erg kwetsbaar zijn, lopen de prijzen al snel op. In de tabel hieronder zie je hoeveel een led scherm huren je gaat kosten als je op zoek bent naar een bepaald formaat.

Grootte led scherm in cm

Led scherm huren kosten

150 x 200

€ 400

200 x 250

€ 500

200 x 350

€ 450 - € 800

500 x 300

€ 900 - 1700

700 x 400

€ 3500

800 x 500

€ 4500

Bij deze prijzen moet worden opgemerkt dat lang niet alle verhuurbedrijven daadwerkelijk led schermen in al deze formaten verhuren. Bovendien is de prijs sterk afhankelijk van het type led scherm, plus van hoeveel het verhuurbedrijf de schermen waard acht. Om deze reden lopen de prijzen van led schermen huren sterk uiteen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een led scherm verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen van een led scherm schuren

Je boodschap komt duidelijk over. Wat je ook wilt zeggen, met een led scherm spat je boodschap van het scherm af. Led schermen zijn dan ook zeer geschikt voor reclames, maar ook als platform om presentaties uit te zenden. Omdat je gasten goed kunnen zien wat er op het scherm getoond wordt, krijgen ze meer mee. Ook worden ze daardoor geprikkeld om te blijven kijken.

Je gasten hoeven zelfs de kleinste details niet te missen. Het is heel vervelend als je de prachtigste beelden hebt voorbereid, maar eigenlijk niemand al het werk ziet dat je erin hebt gestoken. Huur je een led scherm met een hoge pixelresolutie, dan kun je ervan uitgaan dat alle details haarscherp zullen zijn.

Een led scherm geeft een zeer indrukwekkende uitstraling. Meestal worden led schermen gehuurd voor professionele evenementen, en dat is ook wat ze uitstralen. Wil je dus indruk maken op je gasten, zelfs al is het maar voor een persoonlijk feest, dan kun je een led scherm huren om ze helemaal omver te blazen.

In combinatie met een photobooth kun je je gasten zelf het vermaak laten creëren. Geef je een groot feest, dan kan het erg leuk zijn om een photobooth te huren zodat je gasten hun ervaringen in beeld kunnen vastleggen. Nog leuker wordt het dan alleen als je die beelden vervolgens op een enorm scherm kunt tonen, zodat iedereen kan zien hoe erg je gasten het naar hun zin hebben. Hiermee krijg je modellen in spe zeker zover om te gaan poseren met alle grappige rekwisieten en andere achtergronden die je had voorbereid.

Je hoeft het led scherm niet zelf te kopen. Led schermen zijn nu eenmaal heel erg duur. Aan de aankoop kun je verwachten enkele duizenden, zo niet tienduizenden euro’s kwijt te zijn. Dat is exact waarom een led scherm huren een zeer populaire optie is. Je kunt zo nog steeds genieten van alle opties die een led scherm te bieden heeft, maar je hoeft het niet zelf op te bergen én je betaalt waarschijnlijk maar 10% van de kosten.

Led scherm huren: waarmee rekening houden?

Wil je een mobiel of een modulair led scherm huren? Mobiele led schermen zijn meestal bevestigd op een aanhangwagen, zodat je ze eenvoudig zelf kunt komen ophalen en op locatie naar de juiste plek kunt slepen. Modulaire led schermen daarentegen moet ergens bevestigd worden. Dit houdt in dat je een mobiel led scherm óf zelf kunt vervoeren óf dat je dit door de verhuurder kunt laten doen, terwijl een modulair led scherm over het algemeen wel door de verhuurder zelf moet worden neergezet. Bovendien kun je het niet verplaatsen.

Voor welke pixelresolutie kies je? De meeste led schermen hebben een pixelresolutie die tussen de P2 (relatief wazig) en P10 (haarscherp) ligt. Met een led scherm met een pixelresolutie van P3 zul je daardoor misschien iets minder krachtig overkomen, maar is dat echt een groot probleem op een persoonlijk evenement waar je gewoon foto’s of filmpjes wilt tonen? Aan de andere kant: des te professioneler het evenement is, des te hoger je zult willen dat de pixelresolutie van het led scherm dat je gaat huren is. Qua prijs hoeft hier weinig verschil in te zitten, dus je kunt zeker meerdere opties overwegen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een led scherm verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Controleer of er garantie op het led scherm dat je wilt huren zit. Gezien de prijs van een led scherm huren wil je niet voor de kosten moeten opdraaien als het beschadigd raakt. Daarom is garantie eigenlijk wel een must. Kies dus altijd voor een led scherm waarbij wordt vermeld dat je garantie krijgt en waardoor je niet diep in de schulden zou kunnen raken als het omvalt en barst.

Wat gebeurt er met je gehuurde led scherm als het evenement last-minute geannuleerd wordt? Ga je een led scherm huren en wordt je evenement opeens geannuleerd, dan wil je niet al je geld kwijt zijn. Controleer daarom hoe last-minute je de huur nog kunt afzeggen. Vaak is dat 48 uur, maar deze termijn kan per verhuurder verschillen. Geef het dus ook zeker op tijd door als je het led scherm niet langer wilt huren.

Led scherm huren? MyGo geeft bespaartips

Vraag je af hoe groot je led scherm nu echt moet zijn. Hoe groter het led scherm dat je huurt is, hoe hoger de prijs. Daarbij kan die grootte variëren van 150 bij 200 centimeter tot 800 bij 1000 centimeter. Nu zijn er zeer weinig evenementen waarbij je echt een scherm met een diameter van 1280 centimeter, oftewel bijna 13 meter (!), nodig hebt. Daarnaast is het maar de vraag of je feestlocatie daar daadwerkelijk plek voor heeft. Ga je dus een led scherm huren, kijk dan goed op je locatie welke grootte goed zou staan én of je de prijs het waard vindt.

Doe onderzoek naar de verschillende types led scherm. Een hogere pixelresolutie hoeft niet gelijk te staan aan veel hogere kosten. Misschien denk je wel dat je veel bespaart als je een led scherm met een lage pixelresolutie huurt, maar dat is dus niet per se waar. Daarom is het slim om goed naar de verschillende pixelresoluties en prijzen te kiezen en op basis daarvan je beslissing te maken.

Vergelijk verschillende feestverhuurders met elkaar. Een led scherm huren kun je alleen zo goedkoop mogelijk doen als je weet welke verhuurders er zijn. Maak daarvoor gebruik van de MyGo Matchmaker, aangezien dit dé tool is die je in staat stelt vrijblijvend offertes van feestverhuurders bij jou in de buurt op te vragen en te vergelijken.

Snel een led scherm nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een led scherm huren doe je bij de feestverhuurders van MyGo

Wil jij nu een led scherm huren? Dan kun je daarvoor of de online Matchmaker gebruiken, óf met ons bellen op 085 106 1600. Welke optie je ook kiest, MyGo helpt je de feestverhuurder in jouw regio te vinden die deze klus voor je kan klaren.