Fotograaf

Fotografen bij jou in de buurt

Wil je graag een fotograaf inhuren voor bijvoorbeeld fotografie op locatie of voor een trouwreportage? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een professionele fotograaf bij jou in de buurt.

Vind eenvoudig de fotograaf die het beste bij jouw wensen past

Via MyGo kom je eenvoudig in contact met een ervaren fotograaf die het beste past bij jou. Je kunt een fotograaf gemakkelijk en snel vinden door online reviews te lezen. Tevens kun je vrienden of familie vragen of zij een goede en ervaren fotograaf vinden. Je kunt online 24/7 gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om zo gematcht te worden met de beste fotograaf voor jou.

Zwarte camera in de hand

Veel gestelde vragen over fotografen

Wat doet een fotograaf?

Een fotograaf wordt veelal ingehuurd voor bijvoorbeeld het fotograferen van een huwelijk of voor een geboorte of uitvaart. Een professionele fotograaf huur je in om je desbetreffende evenement zo goed mogelijk vast te leggen. Ook kan een fotograaf professionele belichting meebrengen en foto’s achteraf mooi bewerken. Je kunt een fotograaf inhuren voor onder andere de volgende diensten:

Camera op een driepod in de natuur

Wat kost een fotograaf?

Het uurtarief van een fotograaf ligt gemiddeld tussen de 70 en 100 euro. Ook hangt het af waarvoor je een fotograaf wilt inhuren. Voor bruiloft fotografie betaal je meer dan voor portretfotografie Een professionele fotograaf voor bijvoorbeeld een trouwreportage van een hele dag kost gemiddeld tussen de 700 en 1.200 euro. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijs van een fotograaf per opdracht:

Type fotografie opdracht

Gemiddelde prijs

Bruiloft fotografie

€ 700 - € 1.200

Product fotografie

€ 150 - € 350

Woning fotografie

€ 250 - € 500

Fotoshoot

€ 200 - € 450

Portret fotografie

€ 150 - € 300

Fotoreportage

€ 220 - € 550

Uitvaart fotografie

€ 400 - € 800

Doorgaans rekent een fotograaf een prijs per opdracht. Echter kan een fotograaf ook een uurtarief hanteren.

Natuurfoto van bruiloft koppel

Welke factoren bepalen de kosten van een fotograaf?

De prijs van een fotograaf bestaat voornamelijk arbeidskosten, maar ook voorrijkosten en materiaalkosten. Daarnaast worden de kosten van een fotograaf bepaald door de volgende factoren:

 • Tijd. Hoelang heb je een fotograaf nodig? Heb je een fotograaf nodig voor een kort evenement? Of zoek je een professionele fotograaf voor een trouwreportage?
 • Ervaring fotograaf. Een fotograaf met vele jaren ervaring rekent doorgaans een hoger tarief dan een beginnend fotograaf. Met een ervaren fotograaf weet je wel zeker dat je bruiloft of evenement perfect in beeld wordt gebracht.
 • Jouw specifieke wensen. Kies je voor een standaard fotoreportage of wil je graag dat de fotograaf later nog bepaalde effecten in de foto’s verwerkt? Een fotograaf zal hier dan langer mee bezig zijn, bijvoorbeeld met contrast instellen of foto’s kleurrijker maken, en zal daarom ook meer in rekening brengen.
 • Het soort fotoreportage. Wil je een fotograaf inhuren voor een eenvoudig evenement of wil je een uitgebreide huwelijksfotoreportage met bijvoorbeeld een photobooth en foto’s met speciale belichting?

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van een fotograaf?

Je kunt eenvoudig prijzen van fotografen vergelijken door prijsopgaven of offertes op te vragen bij meerdere fotografen. Vervolgens kun je deze offertes met elkaar vergelijken om zo de beste fotograaf bij jou in de buurt te vinden. Als je alsnog vragen wilt stellen of graag de fotograaf wilt spreken dan kunnen we je eenvoudig in direct contact brengen met de fotograaf die jij wilt.

In de studio een fotoshoot houden

Welke voordelen biedt een fotograaf?

Een fotograaf kan je trouwerij of zakelijk evenement heel mooi en professioneel in beeld brengen. Het inhuren van een professionele fotograaf brengt daarnaast veel voordelen met zich mee:

 • Creatieve blik. Een fotograaf heeft een getraind oog en zal de spontane momenten herkennen en mooi in beeld brengen.
 • Regie. Een getrainde fotograaf is tevens iemand die de mensen op de foto goed kan regisseren. Een fotograaf kan je bijvoorbeeld vertellen hoe je moet staan en op welke plek. Ook zal hij mooie plekken op je evenement herkennen en gebruiken.
 • Ervaring. Een professionele fotograaf beschikt over de juiste kennis en ervaring. Een bruiloft of zakelijk evenement hebben veelal een vaste routine. Een ervaren fotograaf weet wanneer deze vaste momenten gebeuren en zal deze goed vast kunnen leggen.
 • Juist apparatuur. Een fotograaf heeft alle apparatuur ter beschikking die nodig is voor een fotoreportage van hoge kwaliteit. Denk hierbij aan belichting, objectieven, verwisselbare lenzen, fotocamera.
 • Nabewerking. Een fotograaf zal, indien gewenst, ook foto’s na bewerken. Denk bijvoorbeeld aan werken met Photoshop of bijvoorbeeld kleurcorrect of oneffenheden weg photoshoppen.
 • Fotoselectie. Een fotograaf maakt vaak heel veel foto’s tijdens een evenement. Het is een kunst om daar de mooiste foto’s uit te vinden. Fotoselectie is daarom tevens een onderdeel dat de fotograaf voor je uit handen neemt.
 • Geen zorgen. Een fotograaf neemt alle zorgen omtrent het vastleggen van bijvoorbeeld jouw trouwerij uit je handen. Hij zorgt dat alles mooi en soepel wordt vastgelegd zonder dat jij je er druk om hoeft te maken. Een professionele fotograaf zorgt ervoor dat alles goed geregeld is.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een fotograaf?

Bij het kiezen van de juiste fotograaf voor jou kun je letten op de volgende zaken:

 • Ervaring van de fotograaf. Kies voor een ervaren fotograaf, zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt.
 • Vergelijk offertes van fotografen. Vergelijk offertes van meerdere fotografen om zo de meest geschikte fotograaf binnen jouw budget te vinden.
 • Kies een lokale fotograaf. Om voorrijkosten te besparen kun je een fotograaf uit jouw regio kiezen. Sommige fotografen rekenen binnen een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.
 • Reviews. Lees online reviews om zo ervaringen van vorige klanten met de fotograaf te vinden.

Hoe vind je direct een fotograaf die bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken een professionele fotograaf die het beste past bij jouw wensen. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 432 00 32.