Terug naar diensten
Fotostudio of filmstudio huren

Fotostudio of filmstudio huren

Wie een film- of fotostudio wil huren, kan daarvoor over het algemeen terecht bij een fotograaf. Ook zijn er een aantal fantastische vrijstaande locaties te huur die als fotostudio dienst kunnen doen. In ieder geval ben je bij MyGo aan het juiste adres als je een foto- of filmstudio wilt boeken.

Om een fotostudio te huren in een regio naar keuze, bel je naar 085 106 1600 of vul je je gewenste regio in in onze online MyGo Matchmaker. Doordat je direct in contact wordt gebracht met het juiste bedrijf voor jouw klus, wordt het boeken van een foto- of filmstudio extra eenvoudig.

Direct een fotograaf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Film-/fotostudio huren kosten

Een foto- of filmstudio huur je meestal voor een dagdeel of een dag, hoewel een langere periode in overleg ook vaak mogelijk is. Omdat de kosten voor het huren van een dergelijke studio uiteenlopen, hebben we een gemiddeld prijsbereik voor je samengevat in onderstaande tabel.

Fotostudio/filmstudio huren

Prijs

Halve dag studio huren

€ 75 - € 250

Hele dag studio huren

€ 125 - € 600

Lichtapparatuur huren

€ 50 per dagdeel

Fotograaf huren

€ 75 - € 100 per uur

Haarstylist/visagist huren

€ 60 - € 80

Nu zijn er wel duurdere fotostudio’s te huur, als je echt op zoek bent naar geavanceerde technologie in een hypermoderne ruimte. De prijzen in de tabel zijn echter een realistische schatting.

Niet bij elke fotostudio die je huurt hoef je overigens bij te betalen voor de lichtapparatuur; soms zit die al inbegrepen. Wil je bijvoorbeeld een fotograaf of visagist, dan zul je die wel bij moeten boeken, aangezien de standaardaanname is dat je de foto-/filmstudio zelfstandig gaat gebruiken.

Wil je weten hoeveel een film- of fotostudio huren jou exact zou kosten? Dan kun je het beste gebruikmaken van onze MyGo Matchmaker of bellen naar 085 106 1600 zodat je je plannen direct met de eigenaar van de studio kunt bespreken.

Film- of fotostudio huren

Waarom foto-/filmstudio huren

Als je deze pagina leest, wil je de film-/fotostudio waarschijnlijk huren met een specifiek doel op het oog. Je kunt zo’n studio echter voor veel verschillende doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld:

 • … om heldere, professionele productfoto’s te maken. Veel fotostudio’s worden specifiek voor productfotografie verhuurd. Op deze manier kunnen (kleinere) bedrijven zonder eigen studio hun producten op professionele wijze vastleggen en hun merk betrouwbaarder en aanlokkelijker maken. Productfotografie is daarmee een van de voornaamste redenen voor het huren van een studio.
 • … om mooie reclamefoto’s of –video’s voor je bedrijf te creëren. Het schieten van reclamebeelden is een andere reden om een foto- of filmstudio te huren, nogmaals omdat zo’n studio je nu eenmaal de perfecte belichting biedt en je bedrijfsfotografie hierdoor mooier en professioneler oogt. Natuurlijk kan een bedrijfsfotograaf ook op locatie komen, maar heb je eerder een conceptueel reclame-idee dat je wilt laten vastleggen, dan kan een film- of fotostudio huren een uitkomst bieden.
 • … om een videoclip op te nemen als beginnende band. Is jouw band klaar om door de wereld gezien te worden, dan heb je natuurlijk videoclips nodig. Nu zul je in de beginfase nog niet bij een officiële producer zijn aangesloten, die je anders toegang zou verlenen tot een filmstudio. In dat geval kun je ook zelf een filmstudio huren om een professioneel ogende videoclip op te nemen!
 • … om te oefenen als fotograaf en aan je portfolio te werken. Veel professionele fotografen hebben al hun eigen bedrijfsstudio, maar ook zonder eigen fotostudio kun je prima oefenen als portret-, boudoir- of modefotograaf. Door een fotostudio te huren krijg je de kans om in de ideale setting aan je portfolio te werken en jezelf op de kaart te zetten.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste fotograaf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen film-/fotostudio huren

Een foto- of filmstudio huren heeft veel voordelen ten opzichte van buiten aan de slag gaan. Mocht je dus nog twijfelen of je toch niet beter buiten kunt fotograferen, dan vind je hier enkele redenen die je misschien op andere ideeën zouden kunnen brengen.

 • Je hebt de volledige controle over de belichting. De belichting is eigenlijk wel de hoofdreden voor het huren van een fotostudio; doordat je het licht perfect kunt instellen, vallen er geen ongewenste schaduwen op je onderwerp en zien mensen én producten er aantrekkelijker uit. Ook kun je hierdoor juist spelen met belichting en spannende schaduwen creëren die je in een alledaagse setting niet snel zou tegenkomen.
 • Ook als het weer niet meezit kun je in een fotostudio blijven fotograferen of filmen. Wil je buiten een zonnige shoot doen, maar gaat het opeens regenen, dat is dat einde verhaal voor die shoot. Door een foto- of filmstudio te huren, weet je daarentegen zeker dat het “zonnig” gaat blijven. Zo kun je ook in de winter zomerse foto’s maken. Of is het juist hartje zomer, maar wil je echt je winterlijn fotograferen, dan kan dat ook! Zet de airco aan en fotograaf met een gerust hart modellen in winterkleding. Zo kun je door een fotostudio te huren altijd de ideale weersomstandigheden creëren.
 • Een fotostudio beschikt meestal over decors of speciale effecten. Achtergronden, meubilair, rookmachines of sprinklers: dit zijn allemaal extra’s die je kunt bijboeken als je de juiste foto- of filmstudio huurt. Vaak betaal je hier wel wat extra voor, maar dan heb je het ook allemaal binnen handbereik.
 • Vaak kun je gebruikmaken van een green screen als je een filmstudio huurt. Iedereen kent de grote actiefilms wel, waarin de dappere helden wel weg lijken te rennen voor een explosie, terwijl ze in werkelijkheid op hun plaats joggen voor een green screen. Door een filmstudio met green screen te huren, kun jij dit ook! Heb je dus een fantastische achtergrond, maar wil je je acteurs daar niet voor moeten Photoshoppen (wat sowieso niet aan te raden is), huur dan een filmstudio met green screen.
 • Door een fotostudio te huren loop je niet het risico dat er mensen door je shot lopen. Als kleinere fotograaf of filmmaker zul je je het niet kunnen veroorloven om zomaar een straat af te zetten om te voorkomen dat er mensen door je shot lopen, maar gelukkig kun je dat voorkomen door een foto- of filmstudio te huren. Zo heb je de ruimte helemaal voor jezelf en kun je je shot inrichten zoals jij dat wilt, zonder pottenkijkers of onoplettende voorbijgangers om je meesterwerk te ruïneren.

Film- of fotostudio huren

Foto-/filmstudio huren: waarmee rekening houden

Wanneer je een film- of fotostudio gaat huren, moet je rekening houden met een aantal punten die kunnen bepalen waar jij terechtkunt en of je potentieel extra moet betalen. Die tips hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Wil je bijvoorbeeld achtergronden huren voor je beeldmateriaal? De meeste fotostudio’s hebben een eenvoudige witte muur of een doek waar jij je beeldmateriaal voor kunt schieten, maar dat betekent niet dat andere achtergronden of rekwisieten geen optie zijn. Vraag vooral naar de mogelijkheden! Houd er daarbij wel rekening mee dat je voor dergelijke extra’s vaak ook wat extra betaalt.
 • Rekent de fotostudio schoonmaakkosten voor de huur van het pand? Als de kans bestaat dat de gehuurde studio vies gaat worden, zal de verhuurder over het algemeen wel willen dat je naderhand schoonmaakt óf dat je schoonmaakkosten betaalt. Deze kosten zullen niet hoog liggen, maar check wel wat de verhuurder van je verwacht wanneer je zijn fotostudio gaat huren.
 • Welke openingstijden hanteert de foto- of filmstudio die jij op het oog hebt? De meeste studio’s zijn open tijdens werktijden, dus tussen 9:00 en 17:00 uur. Of ze ook in het weekend open zijn, wisselt. Voor avonden en weekenden betaal je in veel gevallen in ieder geval wel extra en deze tijden zul je van tevoren met de verhuurder moeten afspreken.
 • Naar welke sfeer ben je exact op zoek? Een kale fotostudio zul je in de meeste regio’s eenvoudig kunnen huren, maar ben je naar iets bijzonderders op zoek, dan kan het zijn dat je beter in de grote steden kunt kijken – en dat je ook iets meer geld zult moeten neertellen. Het grote voordeel is dan wel dat je een studio hebt die jouw merk of stijl perfect belichaamt, wat je beeldmateriaal zeker ten goede zal komen.
 • Ben je bereid om een aantal studio’s met elkaar te vergelijken om kosten te besparen? Fotostudio’s met elkaar vergelijken is eigenlijk alleen mogelijk als je een zeer eenvoudige studio wilt huren, maar in dat geval is het zeker verstandig om te doen. Tenslotte is meerdere offertes opvragen (bijvoorbeeld via de MyGo Matchmaker) dé manier om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Vind je de stijl toch echt belangrijker? Ook dat is een zeer goede reden om een bepaalde foto- of filmstudio te huren!
Snel een fotograaf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Fotostudio of filmstudio huren? MyGo helpt

Wil jij nu de hulp van MyGo bij het huren van een foto- of filmstudio in een regio naar keuze? Bel dan naar 085 106 1600 om direct met een beschikbare studio in contact te worden gebracht of kijk in onze MyGo Matchmaker om te zien welke opties er zijn in verschillende regio’s.