Terug naar diensten

Boudoir fotografie

Boudoir fotografie: misschien heb je de foto’s weleens gezien op internet, misschien ken je wel iemand die het ook heeft laten doen. Vraag je je nu af waar jij een boudoir shoot zou kunnen laten maken? Bel dan naar 085 106 1600 om gematcht te worden met een studio of gebruik de MyGo Matchmaker om een boudoir fotograaf te zoeken.

Wat is boudoir fotografie?

Misschien heb je een bepaald beeld van boudoir fotografie, maar in principe is het een kunstvorm waarbij het menselijk lichaam op intieme, sensuele en tegelijkertijd artistieke wijze in beeld wordt gebracht. Hierbij kan het onderwerp (gedeeltelijk) gekleed, in lingerie of naakt worden gefotografeerd, hoewel het doel altijd blijft om dat op een smaakvolle, respectvolle manier te doen. Boudoir fotografie is dus niet bedoeld als pornografisch materiaal.

Waarom kiezen voor boudoir fotografie?

Boudoir fotografie is een zeer intieme vorm van fotografie, waardoor je jezelf zult terugzien op een manier die je mogelijk nooit voor ogen had gehouden. Dit is echter slechts één reden om te kiezen voor boudoir fotografie. Andere redenen zijn:

  • Om je zelfvertrouwen een boost te geven. Een goede boudoir fotograaf weet exact hoe hij of zij klanten op hun gemak moet stellen, zodat ze zich comfortabel en vrij voelen. Alleen dat gevoel van vrijheid al zal je zelfvertrouwen een flinke boost geven, en achteraf komen daar nog eens prachtige foto’s bovenop. Zo leer je jezelf door boudoir fotografie van een volledig andere kant kennen.
  • Om de schoonheid van een bepaald moment van je leven vast te leggen. Dit is iets waar veel boudoir fotografen erg stellig over zijn: ieder moment van het leven is prachtig en verdiend het om gevierd te worden. Dus of je nu 21 of 60 bent, boudoir fotografie is een manier om de schoonheid van dat moment van je leven te documenteren en je iets te geven om later met nostalgie op terug te kijken.
  • Om de foto’s als cadeau te geven voor bijvoorbeeld je bruiloft of een jubileum. Natuurlijk is dit een reden waarom mensen aan boudoir fotografie doen, maar deze hebben wij ook met een reden onderaan gezet. Boudoir fotografie kan inderdaad een fantastisch cadeau zijn als je partner hier ook voor openstaat, maar doe het toch liever vooral voor jezelf!

Kosten boudoir fotografie

De kosten van boudoir fotografie kunnen over het algemeen worden opgesplitst in de prijs van de shoot en de prijs van de foto’s. Omdat het wisselt of boudoir fotografen een pakket aanbieden of deze uitsplitsing hanteren, hebben we het overzichtelijk voor je gemaakt in onderstaande tabel.

Tabel 1. Boudoir fotografie kosten

Boudoir fotografie pakket

Kosten

Totaalpakket

€ 500 - € 900

Boudoir fotografie: shoot en foto’s los

Kosten

Losse boudoir fotografie shoot

€ 200 - € 500

5 digitale hoge-resolutiebestanden

€ 150 - € 200

10 digitale hoge-resolutiebestanden

€ 175 - € 250

15 of meer digitale hoge-resolutiebestanden

> € 300

Boudoir fotografie: tips

Heb je besloten om over te gaan tot boudoir fotografie, dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste fotograaf en jezelf enkele vragen te stellen. Die tips vind je hieronder.

  • Vraag je af of je de boudoir foto’s wilt laten maken als cadeau of voor jezelf. Wij zeggen: als je boudoir foto’s gaat maken, doe dit dan vooral voor jezelf! Anders zul je je ongetwijfeld onprettig of onzeker voelen, waardoor de boudoir fotografie al snel in een negatieve ervaring verandert. Nu is het natuurlijk een mooie bonus als je de boudoir foto’s daarbovenop aan een dankbaar persoon cadeau wil doen, maar laat dat niet de voornaamste insteek zijn. Daarbij, eerlijk is eerlijk: niet iedereen staat erom te springen boudoir foto’s cadeau te krijgen, dus dit is sowieso iets wat je van tevoren zeker moet weten om de ervaring niet te laten bederven.
  • Controleer of de boudoir fotograaf ook samenwerkt met bijvoorbeeld haar-, make-up- en kledingstylisten. Vaak zitten haar en make-up wel bij een pakket inbegrepen; kleding is een ander verhaal. Aangezien iedereen een andere maat en smaak heeft, hebben boudoir studio’s niet altijd voldoende ruimte om kleding in alle stijlen en maten aan te bieden. In dat geval zul je dus zelf je kleding moeten regelen. De meeste boudoir fotografen zullen dit duidelijk aangeven, maar doe geen aannames.
  • Bekijk het portfolio van de boudoir fotograaf om een beeld te krijgen van zijn of haar stijl. Net als alle fotografen zal een boudoir fotograaf een portfolio hebben met daarin eerder werk – natuurlijk met goedkeuring van de gefotografeerde onderwerpen! Dat portfolio geeft namelijk aan hoe jouw foto’s er ongeveer uit komen te zien nadat ze zijn bewerkt. Vind je de foto’s mooi, dan weet je dat je een geschikte boudoir fotograaf hebt gevonden. Vind je ze niet mooi, dan kun je misschien toch beter verder zoeken.
  • Lees reviews over de boudoir fotograaf om te weten of anderen een goede ervaring hadden met hem of haar. Online reviews zijn altijd een goede manier om te zien hoe betrouwbaar een boudoir fotograaf is, vooral als ze vrijelijk worden geschreven. Wil je dus extra zeker zijn van je zaak, Google de boudoir studio die je op het oog hebt dan eens.
  • Kies een fotograaf bij wie jij je prettig voelt. Boudoir fotografie is zeer intiem en iedereen heeft de verhalen over louche fotografen uit de modellenwereld weleens gehoord. Om de allermooiste boudoir foto’s te krijgen en niet het gevoel te hebben dat er over je grenzen heen wordt gegaan, maar om juist in je kracht te worden gezet, is het daarom belangrijk om te kiezen voor een boudoir fotograaf die jou je op je gemak laat voelen. Ga dus altijd van tevoren het gesprek aan met de fotograaf, bij voorkeur telefonisch of in persoon, om te zien of er een klik is.
  • Ga na of je iemand mag (of wil) meenemen naar je boudoir fotografie sessie. Sommige boudoir fotografen fotograferen alleen enkele personen. Soms staan ze het toe dat je iemand meeneemt, soms niet – de reden daarvoor is dat mensen zich vaak juist ongemakkelijk gaan voelen in het bijzijn van een bekende, vooral als die persoon hen nooit op een dergelijke manier ziet. Wil je wel echt iemand meenemen als support, dan kan dat vaak in overleg. Met zijn tweeën op de foto kan soms ook, hoewel je daarvoor meestal extra betaalt. Ook dit moet vooraf met de boudoir fotograaf worden gecommuniceerd.
  • Zorg ervoor dat is vastgelegd wat er na de boudoir shoot met je foto’s gebeurt. Een boudoir shoot is heel privé, en als je niet wilt dat je foto’s op social media of in het portfolio van de boudoir fotograaf belanden, zal dit ook niet gebeuren. Maar misschien wil je dat juist heel graag, dat kan ook! In dat geval heb je wel toestemming nodig van de fotograaf, maar de kans dat die nee zal zeggen, is heel klein. Tenslotte is het een geweldige vorm van reclame als zijn of haar boudoir fotografie jouw socials siert.

Zoek je een boudoir fotograaf? MyGo helpt

Heb je na het lezen van dit artikel besloten dat boudoir fotografie echt iets voor jou is en ben je op zoek naar een boudoir fotograaf, bij voorkeur bij jou in de buurt? Bel naar 085 106 1600 om gematcht te worden met een boudoir fotograaf in Nederland of gebruik onze MyGo Matchmaker om er zelf een te vinden in een plaats naar keuze.