Terug naar diensten
Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografen bij jou in de buurt

Zoekt jouw bedrijf iemand voor zakelijke fotografie of een mooie bedrijfsshoot? Kies dan voor een professioneel bedrijfsfotograaf voor het beste resultaat! Deze fotografen zijn gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, waardoor ze jouw bedrijf, medewerkers en producten op hun krachtigst kunnen vastleggen.

Weet je al dat je een bedrijfsfotograaf wilt inhuren, maar heb je er nog geen gevonden? Bel dan naar 085 106 1600 om je te laten matchen met een professional die jouw bedrijfsfotografie op zich kan nemen, of gebruik onze online MyGo Matchmaker om de tarieven van bedrijfsfotografen in jouw regio te zien.

Direct een fotograaf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom bedrijfsfotografie

Bij bedrijfsfotografie kun je denken aan zakelijke portretten, product fotografie of sfeerimpressies van je bedrijf. Maar wat kun je nu echt bereiken met het werk van een bedrijfsfotograaf? Hieronder hebben wij de voordelen van bedrijfsfotografie voor je op een rijtje gezet.

 • Gebruik bedrijfsfotografie om je merk herkenbaar te maken. Je producten, je diensten, je missie en je visie: dit zijn allemaal onderdelen van een sterk merk. Deze draag je uit in je dagelijkse gang van zaken en waarschijnlijk ook op je website. Om echt duidelijk te maken wie jullie als bedrijf of merk zijn, heb je aan alleen woorden of zelfs daden nog niet genoeg. Tenslotte visualiseren die je merk niet voor nieuwe klanten. Met bedrijfsfotografie kun je je merk op krachtige wijze in beeld brengen, zodat potentiële klanten exact kunnen zien wie jullie zijn en waar jullie voor staan.
 • Laat je product op professionele wijze vastleggen met zakelijke product fotografie. De meeste grotere bedrijven zullen al hun eigen bedrijfsfotograaf in huis hebben, maar ben je een kleiner bedrijf dat net zijn product in de markt wil zetten, dan zul je indrukwekkende productfoto’s nodig hebben. In dat geval is het verstandig om een externe bedrijfsfotograaf in te schakelen. Die weet precies hoe jouw product krachtig en opvallend in beeld kan worden gebracht om het aanlokkelijk te maken voor klanten.
 • Laat je bedrijf een betrouwbare, transparante indruk maken op klanten. Een bedrijf dat achter slot en grendel zit, waarbij klanten geen inkijkje kunnen krijgen in wat er nu eigenlijk speelt en hoe correct dat allemaal verloopt, maakt een minder betrouwbare indruk. Met bedrijfsfotografie open je als het ware de deuren en laat je je klanten zien waar jullie mee bezig zijn. Zo helpt een bedrijfsfotograaf je ervoor te zorgen dat klanten met een goed gevoel zaken met jullie willen doen.
 • Trek het juiste personeel met mooie, duidelijke sfeerimpressies. Niet alleen klanten kunnen openheid en transparantie zeer waarderen; bedrijfsfotografie kan je ook helpen om het juiste personeel te trekken en het sollicitatieproces te stroomlijnen. Zijn jullie een jong, hip bedrijf vol creatievelingen of juist een bouwbedrijf dat met beide benen op de grond staat en personeel met eenzelfde persoonlijkheid zoekt? De juiste bedrijfsfoto’s bij jullie vacatures zullen jullie helpen dat personeel te vinden.

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie kosten

De kosten van bedrijfsfotografie kunnen op verschillende manieren worden bepaald: per foto, per persoon (bij zakelijke portretten), per uur of volgens een vast tarief. De prijzen die bedrijfsfotografen gemiddeld gezien hanteren, vind je in de tabel hieronder.

Tabel 1. Kosten bedrijfsfotografie door professionele bedrijfsfotograaf

Kostenbepaling

Prijs bedrijfsfotografie

Starttarief

€ 100 - € 250

Kosten bedrijfsfotografie per foto

€ 5 - € 50

Kosten bedrijfsfotografie per persoon

€ 20 - € 75

Uurtarief beginnend bedrijfsfotograaf

€ 0 - € 50

Uurtarief professioneel bedrijfsfotograaf

€ 60 - € 120

Vast tarief bedrijfsfotograaf

Op afspraak

Als je bedrijfsfotograaf een starttarief rekent, komt dat bedrag nog bij de andere kosten op. Over het algemeen loopt het starttarief op bij kleinere bedrijfsfotografie klussen, omdat de fotograaf wel de tijd moet hebben om op locatie te komen, de apparatuur neer te zetten en alles achteraf weer in te pakken.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste fotograaf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Bedrijfsfotograaf kiezen: waarmee rekening houden

Wanneer je een bedrijfsfotograaf zoekt voor je zakelijke foto’s, is het verstandig om met een aantal punten rekening te houden. Je wilt namelijk wel dat de foto’s passen bij jouw bedrijf en het beeld dat jij voor ogen hebt, dus heb je een bedrijfsfotograaf nodig die zich in dat beeld kan vinden.

 • Kies bij voorkeur een bedrijfsfotograaf met ervaring. Gemiddeld genomen zijn professioneel bedrijfsfotografen duurder dan beginners, maar de reden hiervoor is ook dat zij zichzelf op waarde kunnen schatten en weten dat zij goed werk leveren. Een beginner kan nog foutjes maken of bedrijfsfoto’s aanleveren die jij eigenlijk maar niets vindt; daarom is het tarief ook veel lager. Bij een professionele bedrijfsfotograaf daarentegen weet je dat je waar voor je geld krijgt.
 • Bekijk van tevoren het portfolio van de bedrijfsfotograaf. Alle goede bedrijfsfotografen houden online een portfolio bij waarin ze hun kunsten met de bedrijfsfotografie tonen. Eveneens hebben alle bedrijfsfotografen een eigen stijl waarin ze bij voorkeur werken. Staat het portfolio van een bepaalde bedrijfsfotograaf je niet aan, dan is dat niet de professional die jij zoekt voor jouw bedrijfsfotografie.
 • Denk na over wat je wilt uitstralen met je bedrijfsfotografie. Nu heeft elke bedrijfsfotograaf wel zijn of haar eigen stijl, maar jij hebt ook je eigen missie, visie en persoonlijkheid die je in je foto’s wilt uitdragen. Hier kunnen veel bedrijfsfotografen je prima mee helpen zolang je duidelijk maakt wat de bedrijfsfotografie moet uitstralen. Zet dit helder op papier en zoek desnoods enkele voorbeelden die je aan de bedrijfsfotograaf voorlegt voor je aan de slag gaat.
 • Vraag je af hoeveel eigen inbreng je van de bedrijfsfotograaf wilt. Verdergaand op het vorige punt zal een goede bedrijfsfotograaf zijn of haar eigen mening hebben over hoe je een bepaald standpunt het beste kunt uitdragen. Stel dat jij een heel specifiek idee hebt van hoe de bedrijfsfoto’s eruit moeten komen te zien, en de fotograaf is het daar niet mee eens: wat vind je daar dan van? Ga je dan mee met de bedrijfsfotograaf, sta je erop dat hij of zij toch jouw idee fotografeert of zoek je liever een ander? Bespreek dit van tevoren om niet onnodig meerdere zakelijke shoots te hoeven doen.

Bedrijfsfotografie

Bespaartips voor je bedrijfsfotografie

Omdat bedrijfsfotografie prijzig is en niet ieder bedrijf hier evenveel budget voor heeft, is het goed te begrijpen dat je op deze kostenpost zou willen besparen. Om je bij deze kwestie te helpen, hebben we enkele bespaartips voor je verzameld.

 • Overweeg de voor- en nadelen van een beginnend of amateur bedrijfsfotograaf goed. Bij veel beginnend bedrijfsfotografen is het lastig om te bepalen hoe goed zij zijn in hun werk, maar door naar hun portfolio te kijken, zou je moeten kunnen zien of hun stijl past bij jouw bedrijf (en of de foto’s van hoge kwaliteit zijn). Zo ja, dan zou je om te besparen een minder ervaren bedrijfsfotograaf kunnen inschakelen. Soms is dit niet direct van websites af te leiden; in dat geval kan een opvallend lage prijs hierop duiden.
 • Organiseer de dag goed om uitloop zoveel mogelijk te beperken. Als je bedrijfsfotograaf per uur komt fotograferen, wil je dat die uren zo goed mogelijk benut worden. Vaak zal de fotograaf wel helpen bij de organisatie, maar zorg er in ieder geval voor dat je personeel (dagen van tevoren) op de hoogte is van de shoots en dat producten klaarstaan.
 • Kies een lokale fotograaf voor je bedrijfsfotografie. Sommige bedrijfsfotografen rekenen nog voorrijkosten bovenop hun prijs als zij van ver moeten komen. Om dus te voorkomen dat je voorrijkosten moet betalen en op dat vlak te besparen, laat je je bedrijfsfotografie het liefst vastleggen door een fotograaf uit de buurt.
 • Vergelijk offertes van bedrijfsfotografen met elkaar. Nu zijn stijl en smaak erg belangrijk bij bedrijfsfotografie, maar wil je echt besparen, dan zul je offertes van bedrijfsfotografen met elkaar moeten vergelijken om te zien bij wie jij het voordeligst uit zou zijn. Dit kun je eenvoudig doen via onze online Matchmaker.
Snel een fotograaf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Bedrijfsfotograaf inschakelen? MyGo helpt

MyGo helpt je graag met het vinden van de beste fotograaf voor het in beeld brengen van jouw bedrijf. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker om direct een lijst met de meest geschikte fotografen voor jou te krijgen. De MyGo Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Wil je liever bellen? Dat kan! Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen je dan meteen doorverbinden met de desbetreffende fotograaf, een terugbelverzoek voor je indienen of een afspraak voor je inplannen.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!