Terug naar diensten
Newborn fotografie

Newborn fotografie

Is er in jullie gezin een kindje op komst of net geboren, en wil je deze bijzondere tijd graag laten vastleggen? Dan ben je op zoek naar een fotograaf die aan newborn fotografie doet. Met newborn fotografie wordt je schattige pasgeboren baby op zijn of haar kleinst en lieflijkst in beeld gebracht.

Om via MyGo een newborn fotograaf te vinden in jouw regio, bel je naar 085 106 1600  of kijk je in onze online MyGo Matchmaker om te zien waar zich fotografen bevinden. Ook zie je dan direct hoeveel zij vragen voor een dergelijke shoot.

Direct een fotograaf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat is newborn fotografie?

Zoals de naam in het Engels zegt, houdt newborn fotografie het fotograferen van een pasgeboren baby in. In tegenstelling tot bij geboortefotografie wordt bij newborn fotografie alleen niet het complete geboorteproces vastgelegd, maar kom je met je kindje van enkele dagen oud bij de fotograaf langs (of ga je samen naar een bijzondere locatie).

Waarom je newborn fotografie zou willen

Je kindje is eigenlijk maar heel kort een echte baby of newborn. Ze zijn dan nog heel klein en kwetsbaar, een prachtige fase van het nieuwe leven. Juist omdat deze fase zo snel voorbij gaat en je er later waarschijnlijk met veel emotie op zult terugkijken, wil je hier vermoedelijk een paar prachtige foto’s van laten maken. Dat is waarom newborn fotografie in het leven is geroepen en waarom het zo populair is; die lieve babytijd wil je nu eenmaal koesteren.

Newborn fotografie

Kosten newborn fotografie

Nu vraag je je misschien af hoeveel zo’n newborn fotoshoot je zou kosten. Op websites van deze fotografen zul je soms opvallend lage prijzen tegenkomen, maar let op: voor het ontvangen van de digitale foto’s, of zelfs voor het zelf zichtbaar zijn op de foto’s (samen met je baby) betaal je meestal extra. Daarom hebben we de kosten van newborn fotografie in de tabel hieronder uiteengezet.

Tabel 1. Newborn fotografie kosten

Aspect newborn fotografie

Kosten

De newborn shoot zelf (2 à 3 uur)

€ 100 - € 250

Uitloop newborn shoot

€ 75 per uur

Extra personen in de foto’s

€ 20 - € 40 extra per foto

De eerste paar afgedrukte foto’s

Gratis

Bijbestellen van extra afgedrukte foto’s

€ 5

Hoge-resolutiebestanden van je foto’s

€ 50 - € 75 per foto

Reiskosten

€ 0,25 - € 0,75 per km

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste fotograaf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Newborn fotografie: waarmee rekening houden

De geboorte van je kindje is een spannende, drukke tijd. Als je dan ook nog eens een fotograaf moet vinden voor een newborn shoot, kun je weleens iets vergeten. Daarom hebben we een aantal punten verzameld waarmee je rekening moet houden wanneer je newborn fotografie wilt laten vastleggen.

  • Plan de newborn shoot in vóór je kindje is geboren. Fotografen zijn vaak druk bezet, waardoor ze niet altijd direct tijd hebben. Als je je baby heel graag op zijn of haar allerkleinst wilt laten fotograferen in een newborn shoot, is het daarom belangrijk om nog voor de geboorte een fotograaf te hebben geboekt. Nu komen bevallingen soms natuurlijk wat vroeger of later; bespreek dit vooraf dus vooral met je fotograaf.
  • Controleer of je digitale of afgedrukte foto’s krijgt. Sommige fotografen geven je na afloop van je newborn fotografie alleen een paar afgedrukte foto’s, terwijl anderen volledig digitaal werken (en dus niet zelf aan foto’s afdrukken doen). Zoek uit wat jouw voorkeur heeft en kies een fotograaf die bij die voorkeur past. Bovendien betaal je per afgedrukte foto of per digitaal hoge-resolutiebestand vaak extra, dus is het belangrijk om een pakket te kiezen waarmee je zo min mogelijk foto’s van je newborn shoot hoeft bij te bestellen.
  • Weet dat een newborn fotoshoot toch snel kan uitlopen. Veel fotografen geven er bij newborn fotografie de voorkeur aan dat je kindje slaapt, of in ieder geval rustig is. Mocht je baby echter juist heel wakker zijn of een slecht humeur hebben, dan kan de shoot daardoor uitlopen. Of wil je juist je wakkere baby fotograferen, dan valt ook niet te garanderen dat hij of zij ook daadwerkelijk wakker is. Nu hanteren sommige fotografen een eindtijd voor newborn fotografie, terwijl anderen ook aan uitloop doen. Weet dan alleen wel dat uitloop duur kan zijn!
  • Vergeet niet dat je voor leuke extra’s/sets vaak bijbetaalt. Veel newborn fotografen hebben allerlei leuke ideeën over hoe zij jouw kleintje het mooist of aandoenlijkst kunnen vastleggen. Daarvoor gebruiken zij dan bepaalde sets, die vaak slechts voor eenmalig gebruik zijn (zoals bepaalde voedingswaren of gepersonaliseerde tekstborden). Over het algemeen zijn dit soort sets niet opgenomen in de kosten van je newborn fotografie; hier betaal je dus wel extra voor.
  • Ook bij een newborn shoot van een tweeling betaal je vaak iets meer. Als je newborn fotografie wilt laten maken van een tweeling of meer kindjes, vragen fotografen daar meestal extra voor. Het is namelijk lastiger om twee baby’s perfect te positioneren en vast te leggen, omdat ze er nu eenmaal allebei zo perfect mogelijk uit moeten zien. Dit is ook een extra reden waardoor een newborn shoot kan uitlopen.

Newborn fotografie

Tips voor newborn fotografie/fotograaf

Buiten onze punten om rekening mee te houden om hebben we ook een aantal tips voor wanneer je een fotograaf gaat kiezen voor je newborn shoot.

  • Kies een newborn fotograaf wiens stijl jou aanstaat. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl, waarvoor je het portfolio op hun website kunt raadplegen. Bij een newborn shoot is het eigenlijk wel het belangrijkst om die te laten doen door een fotograaf met een stijl waarin jij je kindje graag vastgelegd zou zien. Bekijk dus vooral verschillende portfolio’s van fotografen voor je je keuze maakt (of vraag een fotograaf in jouw regio om eens wat foto’s te laten zien).
  • Kijk of de fotograaf ook kledingadvies geeft. Tijdens een newborn shoot wordt je kindje alleen of met zijn of haar ouders gefotografeerd. In beide gevallen kan het fijn zijn als de fotograaf je vooraf kan adviseren over welke kleding het beste op de foto’s zou staan, aangezien bepaalde kleuren of patronen storende foto’s kunnen opleveren. Ook is kleding erg bepalend voor de sfeer van je newborn fotografie en hebben fotografen daar over het algemeen veel ervaring mee.
  • Probeer vooral te ontspannen. Als je niet ontspannen bent, bijvoorbeeld omdat je bang bent te maken te krijgen met een huilende baby, zal je kindje dat ook niet zijn. Daarom is het tijdens de newborn shoot erg belangrijk om rustig te blijven en vooral mee te gaan met de flow van de sessie. Dat levert toch de mooiste foto’s van je pasgeborene op.
  • Kies een regionale fotograaf voor je newborn shoot. Als fotografen van ver moeten komen, vragen ze meestal reiskosten, die snel hoog kunnen oplopen. Zoek daarom het liefst een regionale fotograaf die aan newborn fotografie doet, zodat je op de reiskosten kunt besparen.
  • Vergelijk offertes van verschillende newborn fotografen met elkaar. Omdat de prijzen van fotografen sterk kunnen wisselen, kan het voordelig zijn om verschillende offertes op te vragen. Hiervoor kun je gebruikmaken van de online MyGo Matchmaker. Mocht je alleen wel erg gehecht zijn aan de stijl van een bepaalde fotograaf, dan kun je overwegen of een iets hogere prijs voor je newborn fotografie het niet waard is.
Snel een fotograaf in jouw omegving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Zoek jij een newborn fotograaf? MyGo helpt!

Ben jij nu op zoek naar een newborn fotograaf die een reeks prachtige foto’s van jouw kindje kan maken? Bel dan naar 085 106 1600 om gematcht te worden of gebruik onze MyGo Matchmaker om direct één of meerdere offertes op te vragen bij fotografen die aan newborn fotografie doen.