Terug naar diensten
Geboortefotografie

Geboortefotografie

Wil je graag een professionele geboortefotograaf inschakelen voor een fotoreportage van je bevalling? MyGo helpt je graag! Gebruik onze 24/7 online Matchmaker om direct gematcht te worden met een geboortefotograaf die het beste bij jou past. Liever bellen? Bel ons dan op 085 106 1600.

Geboortefotograaf

Een professionele geboortefotograaf zal de geboorte van jullie baby heel mooi en respectvol vastleggen. De fotograaf maakt een fotoreportage van de hele bevalling, van de beginnende weeën tot de geboorte van jullie kind. Ook na de geboorte zal de fotograaf nog een tijd blijven om alle mooie eerste moment van jullie gezin vast te leggen. De fotograaf zal letten op alle details en mooi alle emoties, de liefde en de gehele sfeer in beeld brengen tijdens de geboortereportage.

Voordelen geboortefotografie

Het inschakelen van een ervaren en betrouwbare geboortefotograaf voor de geboortereportage brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Geen zorgen. De geboorte van je kind is één van de mooiste momenten van je leven. Jullie hoeven je geen zorgen te maken over de foto’s en kunnen beiden volledig genieten van deze bijzonder dag. Je partner kan zich tevens volledig richten op de bevalling.
 • Tastbare herinnering. De geboortefotograaf zorgt ervoor dat jullie een mooie tastbare herinnering hebben.
 • Creatieve en professionele blik. De geboortefotograaf weet precies de intiemen momenten en mooie details vast te leggen waardoor je foto’s van hoge kwaliteit krijgt.

Geboortefotografie

Kosten geboortefotografie

De kosten voor een geboortefotograaf liggen gemiddeld tussen de 800 en 1.700 euro. De kosten van een geboortereportage zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het aantal foto’s
 • Het aantal uren dat de geboortefotograaf blijft na de geboorte
 • Een geboorte fotoalbum of niet
 • Reiskosten
 • Eventuele parkeerkosten (thuis of ziekenhuis)

Een geboortefotograaf inschakelen is niet goedkoop. Dit heeft ermee te maken dat de fotograaf 24/7 oproepbaar moet zijn en omdat je niet van tevoren weet hoelang de bevalling zal duren. Je kunt een geboortefotograaf inschakelen voor zowel een thuisbevalling als voor een ziekenhuisbevalling.

Waarmee rekening houden?

Wanneer je eraan zit te denken om een geboortefotograaf in te schakelen kun je rekening houden met de volgende zaken:

 • Bekijk van tevoren het portfolio van de fotograaf. Bekijk het portfolio van de geboortefotograaf om te kijken of zijn of haar stijl overeenkomt met jouw specifieke wensen. Tevens krijg je dan een goede indruk van hoe jouw geboortereportage eruit zal zien.
 • Leer de fotograaf kennen. Het is belangrijk dat jullie je allebei op je gemak voelen bij de geboortefotograaf. Daarom is het belangrijk van tevoren kennis te maken met de fotograaf zodat je weet of er een klik is of niet. Een kennismakingsgesprek is vaak een vast onderdeel bij het inschakelen van een geboortefotograaf.
 • Kies een ervaren en professionele geboortefotograaf. Een professionele geboortefotograaf weet wat hij of zij doet en zal niet in de weg lopen tijdens de bevalling.

Geboortefotografie

Budget tips van MyGo

Je kunt op een aantal manier de kosten drukken bij het inhuren van een geboortefotograaf:

 • Vergelijk meerdere offertes. Vraag bij verschillende geboortefotografen offertes of prijsopgaven op. Vervolgens kunnen jullie deze in alle rust met elkaar vergelijken en kijken welke fotograaf het beste past bij jullie, en binnen jullie specifieke budget.
 • Kies een lokale geboortefotograaf. Kies voor een geboortefotograaf uit de buurt om geld te besparen op de voorrijkosten. Sommige fotografen rekenen binnen een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van de juiste geboortefotograaf voor het vastleggen van jullie bevalling. Je kunt gebruikmaken van de online Matchmaker om direct een lijst met meest geschikte geboortefotografen voor jullie te krijgen. De Matchmaker van MyGo is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact? Dat kan ook! Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen je dan meteen doorverbinden met een geboortefotograaf of een terugbelverzoek voor je indienen.