Terug naar diensten
Vastgoed fotograaf

Vastgoed fotograaf

Vastgoed fotografen bij jou in de regio

Ga jij jouw woning of bedrijfspand te koop zetten en wil je garanderen dat potentiële kopers wel een kijkje moeten nemen wanneer ze jouw foto’s zien? Dan ben je op zoek een vastgoed fotograaf die jou daarbij kan helpen!

Via de online MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met vastgoed fotografen bij jou in de regio en kun je offertes bij hen opvragen. Of laat je matchen door te bellen naar 085 106 1600, zodat wij voor je kunnen uitzoeken welke professional jou van dienst kan zijn.

Direct een fotograaf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat doet een vastgoed fotograaf?

Een vastgoed fotograaf zet woningen en andere panden zo op de foto dat deze aantrekkelijk worden gemaakt voor potentiële kopers. Hierbij let de vastgoed fotograaf op het creëren van de juiste sfeer op de foto’s, waartoe hij of zij de verkopers tips geeft voor de aankleding van de woning. Vaak werken vastgoed fotografen zelfstandig, maar ze kunnen ook in dienst zijn bij een makelaar.

Waarom vastgoed fotograaf inschakelen

Dat je een vastgoed fotograaf inschakelt wanneer je een pand gaat verkopen is bekend, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het inhuren van zo’n professional? Die voordelen hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Neem een vastgoed fotograaf in de arm om:

… een fantastische eerste indruk te maken op kopers. Wanneer kopers een huis zoeken, zullen ze als een van de eerste punten afgaan op de foto’s. Zijn de foto’s donker, korrelig, rommelig of simpelweg niet mooi, dan is dat toch een afknapper. Een vastgoed fotograaf weet precies hoe je scherpe, lichte, net ogende en aanlokkelijke foto’s maakt die juist kopers trekken.

… een hogere verkoopprijs te kunnen vragen voor je woning. Een woning die als aantrekkelijker wordt gepercipieerd dankzij de genomen foto’s is nu eenmaal meer geld waard, zelfs als een andere woning met minder mooie foto’s in werkelijkheid meer te bieden heeft. Door een vastgoed fotograaf in te schakelen, kun je dus meer aan je woning verdienen.

… als makelaar je merk goed op de kaart te zetten. Ook makelaars kunnen een vastgoed fotograaf aannemen om alle vastgoed foto’s in hun eigen huisstijl te laten schieten. Dit is goed voor de branding van het bedrijf, want hoe aantrekkelijker de woningen lijken, hoe eerder men geneigd is een huis te kopen via dat makelaarskantoor.

Kosten vastgoed fotograaf

Je woning laten fotograferen door een vastgoed fotograaf is relatief goedkoop en het zeker waard gezien de vele voordelen die professionele woningfoto’s je opleveren. In de tabel hieronder zie je een schatting van de kosten. Vergeet hierbij niet dat de verschillende prijzen bij elkaar worden opgeteld en dat het vaak ook mogelijk is om tegen een meerprijs meer foto’s te laten maken.

Tabel 1. Vastgoed fotograaf kosten

Diensten vastgoed fotograaf

Kosten

Basispakket (circa 25 foto’s)

€ 100 - € 200 (excl. btw)

Dronefotografie

€ 50 - € 150 (excl. btw)

360-gradenfoto’s

€ 25 - € 75 (excl. btw)

Woningvideo

€ 100 - € 200 (excl. btw)

Stylingadvies op maat

€ 100

Reiskosten

€ 0,25 - € 0,75 per km

De reden dat deze prijzen exclusief btw zijn, is dat vastgoed fotografen over het algemeen werken met makelaars die recht hebben op belastingaftrek. Als particulier kun je ook een vastgoed fotograaf inschakelen, maar dan betaal je dus 21% extra btw.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste fotograaf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Vastgoed fotografie laten maken: tips

Wanneer je een vastgoed fotograaf inschakelt, wil je natuurlijk het meeste waar voor je geld krijgen. Zorg daarom dat je onderstaande tips opvolgt en natuurlijk dat je het advies van de vastgoed fotograaf opvolgt.

  • Zorg ervoor dat de woning keurig is opgeruimd. De beste vastgoed fotografie toont nog net enige aankleding, maar geen te persoonlijke spullen en niets waaruit is af te leiden wie er nu eigenlijk in de woning wonen. Planten en kussentjes kunnen dus bijvoorbeeld blijven, familieportretten of shampoo en andere verzorgingsproducten niet. Daarnaast mogen er geen handdoeken rondslingeren en is kleding zeker uit den boze.
  • Luister naar tips van de vastgoed fotograaf over de aankleding van je interieur. Buiten bovenstaande tips om zal de vastgoed fotograaf zeker meer te zeggen hebben over wat goed werkt voor jouw specifieke interieur en wat niet. Soms betaal je extra voor deze dienst, soms hebben vastgoed fotografen algemenere tips die voor iedere woning zouden moeten werken. Negeer deze tips in ieder geval niet.
  • Vraag je af of je bijvoorbeeld 360-graden- of dronebeelden wilt laten maken. Met hoogtebeelden van een drone of 360-gradenshoots krijgen potentiële kopers net iets meer een idee van hoe de woning er in het echt uitziet en bijvoorbeeld van hoe groot het perceel eigenlijk is. Door deze beelden eveneens op makelaarssites te plaatsen wordt je woning extra aanlokkelijk.
  • Kies bij voorkeur voor een regionale vastgoed fotograaf. Zoals je in de kostentabel kunt zien, rekenen vastgoed fotografen (net als de meeste professionals) reiskosten. Omdat die reiskosten hoog kunnen oplopen als de vastgoed fotograaf naar de andere kant van het land moet reizen, kun je het beste iemand kiezen die specifiek actief is in jouw regio.
  • Vergelijk offertes van vastgoed fotografen met elkaar. Zo voordelig mogelijk een vastgoed fotograaf inschakelen kan alleen als je weet welke opties er zijn bij jou in de buurt. Om dit te checken kun je gebruikmaken van de MyGo Matchmaker, waarmee je eenvoudig één of meerdere offertes kunt opvragen.
Snel een fotograaf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Zoek je een vastgoed fotograaf? MyGo helpt

Als jij nu een fotograaf zoekt die is gespecialiseerd in vastgoed, ben je bij MyGo aan het juiste adres. Als je naar 085 106 1600  belt, kunnen wij je direct doorverbinden met een professional in jouw regio. Daarnaast kun je de online Matchmaker gebruiken om snel tarieven van fotografen in te zien en mogelijk ook direct een afspraak te maken.