Terug naar diensten
Bruiloft fotograaf

Bruiloft fotograaf

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele trouwfotograaf, ook wel bruiloft fotograaf of huwelijksfotograaf genoemd, voor jouw trouwerij? MyGo helpt je hiermee graag! Je kunt de online Matchmaker 24/7 gebruiken om direct een trouwfotograaf te vinden die het beste bij jou past. Liever direct bellen? Dat kan ook! Bel ons dan op 085 106 1600.

Trouwfotograaf

Wil je de waardevolle momenten van je bruiloft mooi laten vastleggen? Dan kun je een ervaren trouwfotograaf of bruiloft fotograaf hiervoor inschakelen. Je bruiloft is één van de mooiste dagen van je leven dus je wilt uiteraard graag dat dit perfect wordt vastgelegd. Een mooie bruidsreportage zorgt ervoor dat jullie nog lang na kunnen genieten van je mooie trouwdag.

Voordelen trouwfotograaf

Een professionele bruiloft fotograaf inschakelen voor jouw bruiloft brengt veel voordelen met zich mee:

 • Optimaal genieten van je bruiloft. Je hoeft je geen zorgen te maken of alles mooi wordt vastgelegd. De professionele bruiloft fotograaf neemt alle zorgen uit jouw handen.
 • Juiste ervaring. De trouwfotograaf heeft de juiste ervaring en weet precies hoe de bruiloft ceremonie verloopt. Hij weet wanneer de mooie momenten komen en kan deze goed vastleggen.
 • Creatieve blik. Een trouwfotograaf heeft een getrainde blik en weet de mooie spontane en ongedwongen momenten te herkennen en vast te leggen.
 • Professionele regie. Een goede fotograaf kan de gasten op je bruiloft goed regisseren voor groepsfoto’s. Ook zal de fotograaf de mooiste locaties op je trouwerij herkennen en gebruiken in de trouwreportage.

Bruiloft fotograaf

Kosten trouwfotograaf

Het gemiddelde uurtarief van een trouwfotograaf liggen rond de 200 euro. De gemiddelde prijs voor een bruidsreportage liggen tussen de 800 tot zo’n 2.000 euro. De kosten zijn echter totaal afhankelijk van jouw specifieke wensen, de tijdsduur van de opdracht en de ervaring van de fotograaf. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van een bruiloft fotograaf.

Onderdeel bruiloft

Gemiddelde kosten per onderdeel

Fotoshoot

€ 300

Voorbereiding bruiloft

€ 300

Bruiloft ceremonie

€ 300

Receptie

€ 300

Diner

€ 300

Feest

€ 300

Trouwfotoalbum

€ 300

Totaal

€ 2.100

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts indicaties zijn. De daadwerkelijke kosten op de offerte kunnen verschillen. Ook hangt het af van de tijdsduur van elk onderdeel. Doorgaans kun je van tevoren een vast bedrag afspreken met de trouwfotograaf voor de gehele dag.

Bruiloft fotograaf

Prijsopbouw bruiloft fotograaf

Hieronder hebben we de kostenbepalende factoren voor trouwfotografie voor je op een rijtje gezet:

 • Het aantal uren dat je de trouwfotograaf nodig hebt
 • Ervaring en populariteit van de bruiloft fotograaf
 • Hoeveel tijd is de huwelijksfotograaf kwijt aan eventuele nabewerking?
 • Reiskosten van de fotograaf
 • Fotoalbum of digitaal?

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat de fotograaf vaak ook nog de foto’s moet nabewerken. De nabewerking is vaak een hele klus. Vooral wanneer de fotograaf er de hele dag bij is geweest kan de trouwreportage wel 2.000 foto’s bevatten. Doorgaans zal de fotograaf ongeveer een derde van deze foto’s bewerken. Vaak zit deze nabewerking inbegrepen in de prijs, maar niet altijd! Overleg daarom goed van tevoren met de fotograaf wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen. Kijk tevens van tevoren naar het portfolio van de trouwfotograaf zodat je goed kunt zien of de stijl van de fotograaf overeenkomt met jouw specifieke wensen en behoeften.

Budget tips van MyGo

Je kunt op een aantal manier geld besparen op een trouwfotograaf:

 • Kies een trouwfotograaf uit de buurt. Kies voor een lokale bruiloft fotograaf om te besparen op de voorrijkosten.
 • Huur fotograaf slechts voor een gedeelte van de dag. Je kunt ervoor kiezen om de fotograaf slechts voor de ceremonie en het feest in te schakelen om kosten te besparen.
 • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere fotografen prijsopgaven of offertes op. Vervolgens kunnen jullie deze samen vergelijken om zo de trouwfotograaf te kiezen die het beste past bij jullie, en binnen jullie budget.

MyGo helpt je graag

Maak gebruik van onze online Matchmaker om direct gematcht te worden met de meest geschikte trouwfotografen voor jullie. Je kunt de MyGo Matchmaker online 24 uur per dag, 7 dagen per week, gebruiken. Wil je liever persoonlijk en direct telefonisch contact? Ook dat is zeker mogelijk! Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen je dan direct doorverbinden met de trouwfotograaf of een terugbelverzoek voor je indienen.