Terug naar diensten
Vrachtwagen huren

Vrachtwagen huren

Ook wie niet als baan vrachtwagenchauffeur is kan soms een vrachtwagen nodig hebben voor een specifieke klus, zoals een verhuizing. In dat geval kan een vrachtwagen huren een uitkomst bieden.

Wil jij een vrachtwagen huren? Met de MyGo Matchmaker vraag je eenvoudig een of meerdere offertes op bij een auto verhuurbedrijf in jouw regio. Of bel naar 085 106 1600 om je te laten matchen!

Direct een vrachtwagen nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten vrachtwagen huren

Vrachtwagens huur je meestal per dag, per weekend of per week. Zie de tabel hieronder om een beeld te krijgen van de kosten.

Vrachtwagen huren

Prijs

Vrachtwagen huren per doordeweekse dag

€ 170 - € 300

Vrachtwagen huren per weekenddag

€ 190 - € 320

Vrachtwagen huren voor een weekend

€ 280 - € 400

Vrachtwagen huren voor een week

€ 800 - € 1500

Prijs per kilometer

€ 0,25

Eigen risico

€ 550 - € 1600

Voordelen vrachtwagen huren

Als je een vrachtwagen wilt huren, betekent dat dat je waarschijnlijk veel goederen te transporteren hebt – en mogelijk ook zo ver dat heen en weer rijden niet rendabel is. Daarom heeft het een aantal voordelen, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

  • In een vrachtwagen heb je zeer veel ruimte. Op een cargoschip na is een vrachtwagen het grootste voertuig voor het vervoeren van goederen. Vrijwel alles kun je wel in een vrachtwagen kwijt, zodat je het efficiënt en moeiteloos kunt transporteren. Daarom is een vrachtwagen huren dé optie wanneer je bijvoorbeeld je complete uitzet, inclusief antieke kasten en andere massieve meubels, naar de andere kant van het land wilt verhuizen – al helemaal in tegenstelling tot de meeste aanhangers.
  • Met een vrachtwagen kun je goederen zelfstandig verplaatsen. Nu is een vrachtwagen huren niet altijd mogelijk als je niet over de juiste licenties beschikt, maar doe je dat wel, dan is het een zeer geschikte manier om je transport of verhuizing zelfstandig uit te voeren. Zo ben je niet gebonden aan anderen en kun je zelf bepalen wat je wilt doen. Maar ook als je een vrachtwagen mét chauffeur huurt ben je nog altijd een stuk zelfstandiger dan wanneer je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf aanneemt; tenslotte betaal je een chauffeur meestal per uur en zal die dus geen haast hebben.
  • In sommige vrachtwagens kun je gewoon overnachten. Voor de echt verre transportreizen is overnachten een must, en door een vrachtwagen met slaapcabine te huren kan dat gewoon ter plekke. Zo bespaar je op hotelkosten en ben je zo weer op weg richting je bestemming.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een vrachtwagen verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Vrachtwagen huren: waarmee rekening houden

Niet iedereen kan zomaar een vrachtwagen huren, zeker niet één zonder chauffeur. Daarom hebben we een aantal punten verzameld waar je rekening mee zult moeten houden.

  • Heb je wel het juiste rijbewijs? Om zelf een vrachtwagen te mogen besturen, heb je in ieder geval een rijbewijs C nodig. Daarmee mag je een vrachtwagen van zwaarder dan 3500 kilo huren. Dit moet wel een vrachtwagen zijn zonder aanhanger. Wil je een vrachtwagen huren mét aanhanger, dan is rijbewijs CE verplicht.
  • Huur je de vrachtwagen met of zonder chauffeur? Zonder vrachtwagenrijbewijs kun je geen vrachtwagen huren zonder chauffeur. In veel gevallen kan dat ook niet als je geen bestuurderskaart hebt, zelfs al heb je je rijbewijs wel. Mocht je een van die twee voorwaarden met nee moeten beantwoorden, dan zul je een chauffeur moeten nemen.
  • Voor hoelang wil je de vrachtwagen huren? Vaak kun je een vrachtwagen voor een dag of een weekend huren; een week of zelfs een maand kan ook een optie zijn, maar dit moet worden afgestemd met de verhuurder. Dan betaal je meestal een aangepast tarief.
  • Huur je de vrachtwagen zakelijk of particulier? Zakelijk of particulier een vrachtwagen huren heeft voornamelijk invloed op de vraag of je wel of geen btw hoeft te betalen. Ook als particulier moet je namelijk aan veel standaardvoorwaarden voldoen, zoals de bestuurderskaart en het rijden met tachograaf.

Vrachtwagen huren? MyGo geeft bespaartips

Huur misschien geen vrachtwagen, maar een bakwagen. Niet alleen heb je voor het huren van een bakwagen vaak maar een rijbewijs B nodig, deze transportvoertuigen zijn ook een tikkeltje goedkoper dan vrachtwagens. Als je dus geen complete vrachtwagen nodig hebt om je goederen te vervoeren, ben je met een bakwagen voordeliger uit.

Zorg ervoor dat je verzekerd bent. Wanneer je een vrachtwagen huurt, kun je vaak veel verschillende verzekeringen (moeten) afsluiten. Ook kun je ervoor kiezen om een bepaalde mate van eigen risico op je te nemen. Om hoge bijkomende kosten te besparen, is het wel verstandig om verzekerd te zijn. Mocht je namelijk schade oplopen, dan zullen die kosten op jou verhaald worden.

Besef dat prijzen vaak exclusief btw worden weergegeven. De prijzen die vrachtwagenverhuurders verstrekken zijn meestal exclusief btw, omdat het voornamelijk zakelijke gebruikers zijn die vrachtwagens huren. Zij betalen geen btw. Wil je als particulier een vrachtwagen huren, dan betaal je dus nog 21% extra. Controleer dit daarom goed.

Huur je vrachtwagen bij een regionaal verhuurbedrijf. Hoe minder kilometers je met de vrachtwagen hoeft af te leggen, des te goedkoper je uit zult zijn. Al helemaal als je binnen de vastgestelde vrije kilometers blijft! Daarom is het verstandig om de vrachtwagen te huren in de regio waar je hem nodig hebt, zeker als je hem na de rit meteen weer kunt inleveren.

Vraag offertes op voor je een vrachtwagen huurt. Zo voordelig mogelijk een vrachtwagen huren kan alleen als je weet welke opties je hebt. Vraag daarom offertes op voor verschillende vrachtwagens en kies er een die past bij jouw behoeften.

Snel een vrachtwagen in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Vrachtwagen huren? MyGo helpt

MyGo is het platform dat het jou makkelijk maakt om offertes op te vragen bij verhuurders van vrachtwagens. Bel naar 085 106 1600 of maak gebruik van de MyGo Matchmaker om te zien waar jij de ideale vrachtwagen voor jouw klus kunt huren.