Terug naar diensten
Touringcar huren

Touringcar huren

Een touringcar is eigenlijk hetzelfde als een bus, behalve dan dat deze wordt gebruikt om vaste groepen mensen van de ene naar de andere plek te vervoeren. Daarom kan een touringcar huren een uitkomst bieden als jij jouw familie, vrienden, collega’s of verenigingsgenoten van A naar B wilt verplaatsen.

Een touringcar huren kun je eenvoudig doen door te bellen naar 085 106 1600 of door via de MyGo Matchmaker te kijken welke bedrijven er in jouw regio zitten.

Direct een touringcar nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Touringcar huren kosten

De kosten voor het huren van een touringcar zijn meestal afhankelijk van een aantal factoren: de huurprijs van de bus, de arbeidskosten van de chauffeur, de prijs per persoon en de kilometerprijs. Dit zijn daarbij geen vaste prijzen: elk verhuurbedrijf hanteert andere kosten voor de verhuur van touringcars. Daarom zijn de prijzen in onderstaande tabel slechts een schatting.

Touringcar huren

Prijs

Huurprijs touringcar

€ 250 - € 500

Arbeidskosten chauffeur

€ 12,50 - € 20 per uur

Prijs per persoon

€ 10 - € 60

Kilometerprijs

€ 0,75 - € 1,25

Goed om te weten: niet alle verhuurders splitsen de huurprijs op deze manier op. Sommigen hanteren bijvoorbeeld ook vaste prijzen voor een bepaalde afstand bij een touringcar van een bepaalde grootte.

Om echt een beeld te krijgen van wat een touringcar huren jou zou kosten, is het belangrijk om van tevoren een offerte op te vragen. Hiervoor is de MyGo Matchmaker een handige tool.

Touringcar huren: waarmee rekening houden

Bij een touringcar huren komt veel kijken, meer dan je misschien zelf gedacht had. Om die reden hebben we geprobeerd te hieronder een zo uitgebreid mogelijk overzicht te geven van vragen die je mogelijk zou kunnen hebben over het huren van een touringcar.

  • Voor hoeveel mensen is plek in de touringcar? In een gemiddelde touringcar is plek voor 50 à 55 personen, maar ze kunnen in grootte oplopen tot 90 personen (vaak krijg je dan een dubbeldekker). Niet alle touringcarverhuurders hebben echter zulke grote touringcars, dus bij een echt grote groep kan het zijn dat je een tweede touringcar moet huren. Met een groep van onder de 50 personen zit je dus eigenlijk altijd goed wanneer je een touringcar gaat huren, daarna moet je dit zeker navragen.
  • Hoe zit het met rust- en rijtijden van de chauffeur? Net als vrachtwagenchauffeurs zijn touringcarchauffeurs gebonden aan bepaalde rust- en rijtijden. Bovendien rijden ze met een tachograaf, die controleert of ze de regels niet overtreden. Dit betekent dat niet ieder reisschema haalbaar is wanneer je een touringcar wilt huren. Houd hier dus rekening mee bij je planning.
  • Welke afstand moet er met de touringcar afgelegd worden? Ga je een touringcar huren, dan betaal je vaak per kilometer. Dit geldt voor de heen- en terugreis, maar soms ook voor de rit van en naar het depot. Wil je naar de andere kant van het land of zelfs het buitenland reizen, dan kunnen de prijzen hoog oplopen. Ook kan het zijn dat bepaalde afstanden simpelweg niet binnen een bepaalde termijn haalbaar zijn door de beperkingen waaraan een chauffeur zich moet houden.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een touringcar in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 • Welke regels hanteert de touringcar omtrent toiletgebruik? Wil je een touringcar huren, weet dan dat daar wel standaard een toilet in zit, maar dat niet alle verhuurders onbeperkt gebruik van dat toilet toestaan. Voor je gasten kan dit heel vervelend zijn, vooral voor diegenen met aandoeningen aan de blaas of darmen. In dat geval is het verstandig om naar de reglementen omtrent toiletgebruik te vragen, want anders bestaat de kans dat de touringcar om het halfuur een openbaar toilet moet opzoeken.
 • Wil je catering aan boord van de touringcar? Wanneer je een touringcar huurt is het soms mogelijk om bijvoorbeeld drankjes aan boord te laten serveren, zoals frisdrank of bier. Hier betaal je wel extra voor, maar voor je gasten is dit natuurlijk erg prettig! Terugkomend op het vorige punt moet hierbij wel vermeld worden dat dit af te raden is als de touringcar strenge regels hanteert omtrent toiletgebruik.
 • Is er plek voor rolstoelen in de touringcar? Niet alle touringcars die te huur zijn hebben plek of de juiste voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Wil je dus een touringcar huren en zijn er rolstoelgebruikers onder je gasten, kies dan specifiek voor een model waarin ook daadwerkelijk ruimte is voor rolstoelen.
 • Ben je anders misschien op zoek naar een partybus? Een partybus is feitelijk een soort touringcar, behalve dan dat deze gebouwd is op een feestje en er vaak iets minder mensen in passen (30 à 50). Wil je dus een feestje bouwen onderweg, dan kan een partybus huren ook!

Touringcar huren zonder chauffeur?

In principe is het niet mogelijk om een touringcar zonder chauffeur te huren. Je hebt namelijk een speciaal chauffeursrijbewijs (rijbewijs D) nodig om een bus te mogen besturen en verhuurders willen hier niet aansprakelijk voor worden gehouden.

Personenbus huren

Er bestaan wel zeer kleine touringcars waar je 7 of 9 personen (inclusief bestuurder) in kwijt kunt. Dan spreek je echter eerder van een personenbus. Een gehuurde personenbus mag je wél zelf besturen, ook met een rijbewijs B. Let wel op: een personenbus mag maximaal 8 zitplaatsen hebben, waarbij de bestuurder niet wordt meegerekend. Anders heb je alsnog een busrijbewijs nodig.

Snel een touringcar in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Touringcar huren? MyGo geeft tips

Nu is de vraag: hoe weet je waar je het beste een touringcar kunt huren? Om dat te bepalen, kun je onderstaande tips opvolgen.

 • Kijk of het verhuurbedrijf goed staat aangeschreven. Reviews zijn zeer veelzeggend (zolang ze authentiek zijn). Ga je dus een touringcar huren, kijk dan even op de website van de verhuurder of op een site als Trustpilot om een beeld te krijg van de services van het bedrijf.
 • Huur liever één grote touringcar dan twee kleine. Eén grote touringcar huren is over het algemeen goedkoper dan twee kleine, aangezien je ook voor de arbeidsuren van de chauffeur(s), de bus zelf én de gereden kilometers betaalt. Heb je dus een grote groep, dan kan het slim zijn om voor een verhuurder te kiezen die 90-persoons touringcars heeft.
 • Huur je touringcar bij een regionaal verhuurbedrijf. Hoe verder de touringcar moet rijden om op bestemming aan te komen, hoe meer je moet betalen aan kilometers. Door je touringcar te huren bij een regionaal bedrijf, bespaar je in ieder geval op de potentiële voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes van verschillende touringcars met elkaar. Zo voordelig mogelijk een touringcar huren kan alleen als je weet welke opties er zijn. Laat je daarom matchen met de voordeligste verhuurder in jouw regio of vergelijk offertes met behulp van de MyGo Matchmaker.

Touringcar huren? MyGo helpt!

Heb jij nu besloten dat een touringcar huren de juiste zet is voor jouw groep? Bel dan naar 085 106 1600 om een touringcar te huren die bij jou in de buurt gevestigd is. Ook kun je de online Matchmaker gebruiken om 24/7 vrijblijvend te zien hoeveel een touringcar huren jou zou kosten.