Terug naar diensten
Binnendeur afhangen

Binnendeur afhangen

Wil je nieuwe binnendeuren in je woning laten afhangen? Vandaag de dag heb je keuze uit allerlei soorten en verschillende stijlen deuren. Wil je een exclusieve glazen deur, een pull up bar deur of een zware industriële deur of ga je voor de meer standaard klassieke houten of kunststof deur?

Ben je op zoek naar een deurenspecialist voor het afhangen van jouw binnendeuren? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurenspecialist bij jou in de buurt.

Afhangen binnendeur

Binnendeuren afhangen kan op twee verschillende manieren gedaan worden. Een opdekdeur is een deur die gedeeltelijk valt op het kozijn. Kijk voor meer informatie over een opdekdeur afhangen op mygo.nl/opdekdeur-afhangen. Een stompe deur daarentegen is een deur die in zijn geheel in het kozijn valt. Hierover kun je meer lezen op de pagina mygo.nl/stompe-deur-afhangen. Een stompe deur afhangen is een secuur klusje; de deurspecialist moet er immers voor zorgen dat de deur netjes in het kozijn valt. Wanneer je dus nieuwe deuren in je oude, bestaande kozijnen wilt laten afhangen is het belangrijk om te kijken voor welke deurtypes jouw kozijnen geschikt zijn. Voor binnendeuren worden doorgaans opdekdeuren gebruikt. Voor een buitendeur, zoals een achterdeur of een voordeur wordt altijd een stompe deur gekozen.

Binnendeur afhangen

Type deur

Welke soort binnendeur je kiest bepaalt ook meteen de moeilijkheidsgraad van jouw project.  Als jij kiest voor extra deurbeslag, extra isolatie of een zware deur dan zal een vakman vaak langer bezig zijn met het afhangen van de binnendeur. Naast de manier van afhangen (stompe deur of opdekdeur) zijn er ook veel verschillende soorten deuren. Kies je voor mooie klassieke houten deuren of voordelige kunststof deuren? Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor bijzondere glazen of stalen binnendeuren. De keuze is aan jou.

Kosten binnendeur afhangen

Een binnendeur afhangen kost gemiddeld rond de 130 euro per deur. Dit is wel exclusief de prijs van een deur. Het kan daarnaast erg voordelig zijn om alle binnendeuren tegelijk te laten afhangen door een deurspecialist, ze geven dan vaak een aantrekkelijke korting op de totaalprijs. Daarnaast hoeft de specialist slechts eenmaal jouw kant op te komen, dus dat scheelt je ook in de voorrijkosten. Laat je bijvoorbeeld vier of meer deuren tegelijk afhangen? Dan kan de prijs per deur afhangen al wel onder de 100 euro komen per deur. Kijk voor alle informatie over de kosten van binnendeuren afhangen op de pagina mygo.nl/deur-afhangen-kosten.

Waarmee rekening houden?

Wanneer je nieuwe deuren in je bestaande kozijn wilt laten afhangen, let er dan op dat de deuren passen in het kozijn (heb je een stompe deur of een opdekdeur nodig?), en dat de kozijnen nog van goede kwaliteit zijn.

Binnendeur afhangen

Bespaartips van MyGo

Er zijn veel manieren om te besparen op de kosten van binnendeuren afhangen:

  • Verwijder zelf je oude deuren. Indien mogelijk, kun je zelf alvast de oude deuren verwijderen en ander voorbereidend werk doen zoals meubels aan de kant zetten. Zo kan de vakman snel de binnendeuren afhangen en zul je geld besparen op de totaalprijs.
  • Kies een lokale specialist. Om te besparen op voorrijkosten kun je een vakman kiezen bij jou in de buurt. Soms rekenen vakmannen helemaal geen voorrijkosten als de klus dichtbij is.
  • Laat meerdere binnendeuren tegelijk afhangen. Een deurspecialist zal vaak een korting kunnen geven als je meerdere deuren tegelijk laat plaatsen.
  • Vergelijk offertes van deurspecialisten. Je kunt meerdere offertes opvragen en vergelijken. Zo vind je gemakkelijke de beste specialist binnen jouw budget.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.