Terug naar prijzen
Deur afhangen kosten

Deur afhangen kosten

Zijn de deuren in je woning toe aan vervanging? De gemiddelde kosten voor het afhangen van een deur hangen af van een aantal zaken. Of je nou een nieuwe voordeur, achterdeur, schuurdeur of binnendeur wilt, een deur moet altijd netjes worden afgehangen. Op deze pagina vind je de prijzen voor het afhangen van een deur.

Ben je op zoek naar een deurspecialist voor het afhangen van jouw deuren? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurspecialist bij jou in de buurt.

Gemiddelde kosten deur afhangen

Het afhangen van een deur is een klus die netjes en secuur gedaan moet worden zodat de deur goed open en dicht kan. Omdat een deur netjes in het kozijn wordt geplaatst door een vakman kan het een tijdrovende klus zijn. Bij het plaatsen van een deur wordt onderscheid gemaakt tussen een opdekdeur afhangen en een stompe deur afhangen. Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt precies in het kozijn. Hieronder zie je een overzichten van de gemiddelde prijzen van het afhangen van binnendeuren. Deze prijzen zijn inclusief de montage plus het hang- en sluitwerk. De prijs van de deur en eventuele sloten zit hierbij niet inbegrepen.

Werkzaamheid

Prijs per binnendeur afhangen

Binnendeur afhangen

€ 120 - € 140

Twee binnendeuren afhangen

€ 80 - € 120

Vier binnendeuren afhangen

€ 60 - € 90

Deur afhangen kosten

Binnendeur afhangen

Zoals je in bovenstaande tabel ziet kan het dus voordelig zijn om meerdere binnendeuren tegelijk te laten afhangen. Tevens zal je dan besparen op de voorrijkosten omdat de vakman slechts één keer hoeft te rijden. Houd er ook rekening mee dat sommige deuren meer tijd kosten om af te hangen dan anderen. Een stompe deur afhangen zal bijvoorbeeld meer tijd kosten dan een opdek deur, en een stalen deur of glazen deur zal lastiger te plaatsen zijn dan bijvoorbeeld een houten deur of aluminium deur.

Buitendeur afhangen

Een buitendeur afhangen is een lastigere klus dan een binnendeur afhangen. Dit komt omdat een buitendeur, zoals een voordeur, zwaarder is dan een binnendeur. Daarbij komt dat een voordeur vaak een driepuntsslot en een brievenbus nodig heeft. Als je een voordeur of achterdeur laat plaatsen kun je tevens denken aan het plaatsen van een hor deur. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen voor buitendeuren afhangen. Deze prijzen zijn inclusief de prijzen voor de deuren.

Werkzaamheid

Prijs per buitendeur afhangen

Voordeur afhangen

€ 400 - € 500

Schuurdeur afhangen

€ 600 - € 750

Achterdeur afhangen

€ 600 - € 750

Driepuntsslot plaatsen

€ 150 - € 200

Deur afhangen kosten

Prijsopbouw deuren afhangen

Het afhangen van een deur hangt dus af van veel verschillende factoren; wat voor soort deur kies je en hoe wil je deze laten afhangen? Ook is het zaak om te controleren of je kozijnen aan vervanging toe zijn. Als je een nieuwe deur laat hangen in een oud kozijn die niet stevig genoeg is kan de deur namelijk scheef komen te hangen. De gemiddelde kosten voor het afhangen van een stompe deur of opdekdeur zie je hieronder. Deze prijzen zijn exclusief de deur en eventueel deurbeslag en sloten.

Werkzaamheid

Gemiddelde prijs per deur afhangen

Kozijnen plaatsen (of  vervangen)

€ 75 - € 250

Stompe deur afhangen

€ 70 - € 120

Opdekdeur afhangen

€ 60 - € 90

Stompe deur afhangen

Een stompe deur afhangen is het afhangen van een deur die geheel in het kozijn valt. De vakman zal daarom hiermee wat langer bezig zijn dan met een opdekdeur bijvoorbeeld. Voor meer informatie over hoe het afhangen van een stompe deur zie mygo.nl/stompe-deur-afhangen.

Opdekdeur afhangen

In tegenstelling tot een stompe deur valt een opdekdeur slechts gedeeltelijk op het kozijn. Voordeel is dat dit gemakkelijker te plaatsen is en daardoor voordeliger. Daarnaast laat een opdekdeur ook minder tocht door dan een stompe deur. Je kunt meer informatie vinden over het afhangen van een opdekdeur op mygo.nl/opdekdeur-afhangen.

Soort deur

De gemiddelde prijs voor een deur hangt af van veel verschillende factoren. Kies je voor een eenvoudige deur dan kun je rekenen op een gemiddelde prijs van ongeveer 350 euro. Een dure deur die een leven lang meegaat kan al gauw een paar duizend euro kosten. De prijzen verschillen lopen dus nogal uiteen. Het materiaal is een belangrijke factor; je kunt bijvoorbeeld een houten of aluminium deur kiezen of een glazen of zelfs stalen deur. Daarnaast is er ook een verschil in prijs tussen binnendeuren en buitendeuren. Buitendeuren zijn namelijk zwaarder en moeilijker af te hangen dan een eenvoudige binnendeur. Ook kun je kiezen voor deuren met extra opties zoals inbraakwerendheid of brandvertragende deuren of extra geluiddempende deuren. Je kunt bijvoorbeeld een veiligheidscilinder op je deur laten plaatsen.

Deur afhangen kosten

Bespaartips van MyGo

Je kunt een aantal dingen doen om te besparen op de totaalprijs van deuren afhangen:

  • Kies een lokale deurspecialist. Als je een vakman uit de buurt kiest dan hoeft hij minder voorrijkosten te rekenen. Sommige rekenen onder een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.
  • Verwijder oude deuren zelf. Laat je je oude deuren vervangen? Je kunt de vakman dan tijd (en daardoor jezelf geld) besparen door de oude deuren alvast te verwijderen.
  • Laat meerdere deuren tegelijk doen. Als je meerdere deuren tegelijk laat plaatsen kan dat behoorlijk schelen in de uiteindelijke prijs.
  • Vergelijk meerdere offertes. Vraag offertes op bij verschillende specialisten zodat je de meest geschikte specialist kunt vinden binnen jouw budget.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.