Terug naar diensten
Stompe deur afhangen

Stompe deur afhangen

Het afhangen van een binnendeur is een precieze klus. Vooral bij het plaatsen van een stompe deur is het belangrijk dat deze precies in het kozijn valt. Daarom is het verstandig om voor deze klus een vakman in te schakelen. Op deze pagina vind je alle informatie over het afhangen van een stompe deur.

Ben je op zoek naar een deurspecialist om jouw stompe deur af te hangen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurspecialist bij jou in de buurt.

Stappenplan stompe deur afhangen

Ga je een stompe deur afhangen in een bestaand kozijn? Dan is het belangrijk om het kozijn zo precies mogelijk op te meten. Meet de hoogte aan beide kanten en de breedte van de deur in het midden en onder- en bovenaan zodat je de deur precies op maat kan laten maken. Ook is het verstandig om bij het plaatsen van een stompe deur hangnaden (speling) aan te houden. Een deurspecialist houdt doorgaans de volgende marges aan bij het plaatsen van een stompe deur:

 • Kier bovenkant: circa 2 millimeter
 • Kier onderkant: tussen de 3 en 4 millimeter
 • Kier aan de slotkant: tussen de 3 en 4 millimeter
 • Kier aan de scharnierkant: circa 2 millimeter

Draairichting deur

Let ook op de draairichting van je deur; wil je deze rechtsdraaiend of linksdraaiend hebben? Ga voor de deur staan aan de kant waar je de deur naar je toe trekt. Als scharnieren aan de linkerkant komen dan heb je een linksdraaiende deur. Komen de scharnieren aan de rechterkant, dan heb je een rechtsdraaiende deur. Overleg met de deurspecialist wat jouw voorkeuren zijn en wat het handigst is met betrekking tot de ruimte.

Bepaal de deurmaat

Als de sponning 16 millimeter bij 40 millimeter is dan past er een stompe deur in. Is de afmeting van de sponning 16 millimeter bij 25 millimeter? Dan past een stompe deur er niet in en zal er een opdekdeur in geplaatst moeten worden. Kijk voor meer informatie over het plaatsen van een opdekdeur op de pagina mygo.nl/opdekdeur-afhangen.

Stompe deur afhangen

Kosten stompe deur afhangen

De kosten van het laten afhangen van een stompe deur zijn afhankelijk van een aantal factoren. De uiteindelijk prijs voor het afhangen van een deur wordt bepaald door:

 • Het type deur. Kies je een standaard binnendeur of een mooie luxe stijldeur? En gaat het om een binnen of buitendeur? Een voordeur afhangen kost zo rond de 300 euro.
 • Het arbeidsloon. Een binnendeur afhangen kost gemiddeld tussen de 100 en 125 euro. Echter, het afhangen van een stompe deur neemt doorgaans wat extra tijd in beslag, reken daarom op een meerprijs van ongeveer 50 euro per deur.
 • Meerpuntsslot. Het plaatsen van een meerpuntsslot, zoals bijvoorbeeld een driepuntsslot kan verstandig zijn als je een voordeur laat afhangen. Voor een driepuntslot betaal je gemiddeld ongeveer 170 euro.
 • Extra opties. Eventuele extra opties zoals een tochtstrip, ventilatierooster of deurbeslag.

Kijk voor alle informatie over de kosten van een stompe deur afhangen op mygo.nl/deur-afhangen-kosten.

Bespaartips van MyGo

Je kunt besparen op de eindrekening op de volgende manieren:

 • Kies een standaard deur met standaardafmetingen. Een op maat gemaakte deur kun je helemaal maken naar jouw wensen. Houd er wel rekening mee dat hier een prijskaartje aan hangt.
 • Kies een specialist bij jou in de buurt. Je bespaart op de voorrijkosten als de vakman niet ver hoeft te rijden.
 • Vergelijk meerdere offertes. Vraag offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo vind je eenvoudig de meest voordelige deurspecialist voor jouw klus.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.