Terug naar blog
Beroep van de week: VERHUIZER

Beroep van de week: VERHUIZER

22 jun. '22 Door MyGo redactie

Iedere week zetten we op woensdag een beroep in de schijnwerper op het blog van MyGo. Wat houdt dit beroep exact in? Wat zijn de werkzaamheden? Welke opleiding heb je ervoor nodig? En wat weet je nog niet over dit beroep? Wij zetten het op een rij.

OMSCHRIJVING

Verhuizers voeren alle werkzaamheden uit rond een verhuizing. Concreet komt het erop neer dat een verhuizer spullen verplaatst van de oude locatie naar de nieuwe. Medewerkers van een verhuisbedrijf zorgen ervoor dat de verplaatsing van de goederen soepel verloopt. Dit kan gaan om verhuizingen van de inboedel van een gezin naar een nieuwe woning tot de verplaatsing van gehele kantoorinrichtingen naar een ander bedrijfspand. Er zijn ook gespecialiseerde verhuisbedrijven voor (r)emigraties, en het speciale vervoer van waardevolle voorwerpen.

Verhuizers hebben de kennis en beschikken over het juiste materiaal om ervoor te zorgen dat alle spullen op een veilige en snelle manier op de nieuwe locatie komen. De medewerkers kunnen helpen vanaf het inpakken van de goederen tot en met het uitpakken ervan. Verhuizen is een zware klus; door een professioneel bedrijf in te huren besparen mensen en organisaties veel tijd en moeite, en kunnen zij zich concentreren op hun dagelijkse bezigheden. Bijkomend voordeel is dat de goederen zijn verzekerd wanneer ze worden vervoerd door een verhuisbedrijf.

WERKZAAMHEDEN

Verhuizers kunnen alle werkzaamheden rondom een verhuizing uitvoeren. De medewerkers kunnen de inboedel op een slimme en veilige manier inpakken. Verhuizers beschikken over een verhuislift waarmee grote en zware voorwerpen gemakkelijk naar beneden en naar boven kunnen worden vervoerd. Wanneer het nodig is, kunnen de medewerkers ook grote meubelen demonteren, zodat die eenvoudiger vervoerd kunnen worden. De ingepakte inboedel wordt vervolgens praktisch en veilig in de verhuiswagen geplaatst, en naar de nieuwe locatie vervoerd. Hier wordt de inboedel naar binnengebracht en alle spullen op de juiste kamers gezet. Indien dit in het contract is opgenomen, pakken de medewerkers de goederen ook weer uit. Gedemonteerde meubels worden weer in elkaar gemonteerd.

De gehele inboedel is tijdens de verhuizing verzekerd. Met die garantie worden risico’s op schade voorkomen wanneer men zelf de spullen verhuist. Voor internationale verhuizingen beschikken verhuisbedrijven over de juist kennis voor de benodigde papieren. Het is tevens mogelijk een verhuizer in te huren voor een deel van de verhuizing, voor bijvoorbeeld enkel voor het vervoer. Voor wie liever zelf de verhuizing doet, kan bij een gespecialiseerd bedrijf ook terecht voor tips en advies op maat. De benodigde verhuismaterialen kunnen dan bij de verhuisbedrijven worden gehuurd. Zo hoeft de klant het materiaal niet te kopen, waardoor die achteraf met bijvoorbeeld de dozen blijft zitten.

OPLEIDING

Om verhuizer te worden hoef je geen speciale cursus of opleiding te volgen. Veel verhuisbedrijven vragen echter wel om een afgeronde opleiding van hun personeel. Omdat je als verhuizer veel moet rijden is een rijbewijs CE eveneens meestal een vereiste. Verhuizers kunnen, om te starten, of wanneer zij zich verder willen ontwikkelen, via Verhuiscollege een opleiding of cursus volgen. Verhuiscollege is een praktijkopleider die cursisten middels praktijkgericht lesmateriaal in staat stelt het werk beter en efficiënter uit te voeren.

WIST JE DAT?

… mensen gemiddeld zeven keer in hun leven verhuizen?
Uit onderzoek het CBS blijkt dat Nederlandse burgers gemiddeld 7 keer in hun leven verhuizen. De meeste verhuizingen zijn binnen de eigen gemeentegrenzen. Een klein percentage van de bevolking (r)emigreert naar het buitenland; dit betreft ongeveer 9%.

… het gemiddelde salaris 2.205 euro bedraagt?
Het salaris van een verhuizer verschilt per bedrijf, regio, ervaring en opleidingsniveau. Het startsalaris ligt gemiddeld rond de 1.800 euro en kan oplopen tot 2.800 euro, afhankelijk van bovengenoemde factoren en het product waarmee gewerkt wordt.

... veel koppels stress hebben van een verhuizing?
Ongeveer de helft van de stellen ondervindt veel stress van een verhuizing. Er moet veel geregeld worden en vaak zijn de juiste materialen niet voorhanden. Bovendien kost verhuizen veel tijd. Bij sommige koppels komt de relatie hierdoor zelfs onder druk te staan. Het kan dus lonen om de werkzaamheden uit handen te geven en een erkend verhuisbedrijf in te schakelen.

… er ook speciale projectverhuizers bestaan?
Dit zijn verhuisbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in complexe en uitdagende projectverhuizingen, zoals bedrijven, ziekenhuizen, scholen, instellingen, musea, magazijnen, kantoren en fabriekshallen.

… er verschillende keurmerken zijn voor verhuizers?
Om zeker te zijn dat de medewerkers netjes met je inboedel omgaan, en je spulletjes goed zijn verzekerd, kies je het beste voor een eerlijk en kwalitatief verhuisbedrijf: een bedrijf dat is uitgerust met een keurmerk. Er zijn verschillende keurmerken voor verhuizers. Het grootste keurmerk is Erkende Verhuizers. Daarnaast bestaan er het Nederlands Keurmerk Ervaren Verhuizers (NKEV), FIDI Netherlands en Erkende Projectverhuizers (EPV).

MYGO MATCHMAKER

Wil jij de zorgen en stress van het verhuizen weg laten nemen? Schakel dan een verhuizer in. Via de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een geschikte en beschikbare verhuizer in jouw regio. Heb je liever telefonisch contact? Dan staan de medewerkers van het servicecenter van MyGo je graag te woord.