Verhuisbedrijf

Lees je hier gemakkelijk in over verhuizen en dan voornamelijk het vervoeren van je bezittingen en waar je op moet letten.

Met uitgebreide informatie en links naar relevante pagina's is dit hèt startpunt om je te oriënteren. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn en hoe jij je kunt voorbereiden. Je vind hier overigens niet alleen alles wat je moet weten, maar ook de beste verhuizers uit jouw regio.

Iedereen heeft weer een andere reden om te verhuizen. Een veelgenoemde reden om te gaan verhuizen is om groter te gaan wonen of bijvoorbeeld een tuin te hebben. Anderen willen juist goedkoper of kleiner gaan wonen, bijvoorbeeld omdat de kinderen uit huis gaan of omdat ze de woning eigenlijk niet meer kunnen betalen. Een andere belangrijke reden is de omgeving. Veel mensen verhuizen om dichter bij hun werk of geliefde te wonen. Kortom, wat jouw reden ook is om te verhuizen, op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij een verhuizing naar een nieuwe woning:

De verhuizing

Spullen inpakken

Wanneer je gaat verhuizen, heb je een heleboel inpakdozen nodig om al je spullen mee te krijgen. Om tijd en moeite te besparen, is het verstandig om allereerst te bepalen welke spullen er mee moeten naar je nieuwe woning. Misschien kun je bepaalde spullen wel weg doen, omdat je er geen ruimte meer voor hebt in je nieuwe huis. Alles wat je niet meeneemt, scheelt weer tijdens het verhuizen. De spullen die je wel mee wilt nemen, moeten uiteraard ingepakt worden. Dit kun je laten doen door een professioneel verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf beschikt namelijk over handige verhuisdozen en beschermende materialen, zodat je zeker weet dat jouw spullen op geen enkele manier beschadigd kunnen raken tijdens het verhuizen. Bovendien kun je, als je al je spullen zelf gaat inpakken, vervelende nek- en rugklachten krijgen door het zware fysieke werk.

Tips bij het inpakken

Als je geld wilt besparen op de kosten van het verhuisbedrijf, kun je ook zelf je spullen inpakken en de verhuizers alleen het transport laten regelen. Dan is het handig om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Schrijf op iedere doos welke spullen erin zitten. Dit zal je veel tijd besparen tijdens het uitpakken.
  • Combineer zware spullen met minder zware spullen. Zo zullen de dozen gemakkelijker te tillen en te verschuiven zijn wanneer dit nodig is.
  • Pak de spullen die je vaak nodig hebt als laatste in. Op die manier kan je hier snel weer bij in je nieuwe woning.
  • Verpak breekbare spullen in papier, bubbeltjesplastic of handdoeken en dekens.

Vervoer bij verhuizing

Als je liever geen verhuisbedrijf inhuurt, dan kun je ook zelf de boel verhuizen. Helaas passen veel meubelstukken niet in een gewone auto. Daarom is het dan vaak nodig om een vrachtwagen in te huren. De meeste particulieren hebben geen vrachtwagenrijbewijs, in welk geval je uiteraard ook voor de chauffeur moet betalen. Je betaalt meestal vanaf het moment dat de chauffeur wegrijdt, dus niet alleen voor de afstand tussen je oude en je nieuwe huis. Het nadeel van een vrachtwagen huren is dat je zelf alle spullen in de vrachtauto moet slepen. Meestal is een vrachtwagen ook te groot om handig in de voortuin te plaatsen, zodat je meestal nog een eindje moet lopen met alle verhuisdozen. Als je snel last krijgt van je rug of nek, dan is het zeker niet aan te raden om zelf te gaan verhuizen. Er komt namelijk veel fysieke kracht en uithoudingsvermogen bij kijken en dat is niet voor iedereen geschikt.

Kosten verhuisbedrijf

De prijzen voor het inhuren van een vrachtwagen inclusief chauffeur beginnen meestal rond de 25 euro per uur. Wanneer je een hele dag een vrachtwagen met ervaren chauffeur wilt inhuren, dan kost dat gemiddeld tussen de 200 en de 300 euro per dag. Je kunt vrijwel altijd al je spullen in één keer in deze vrachtwagen kwijt, zodat de chauffeur maar één keer hoeft te rijden. De transportkosten van een verhuisbedrijf zijn ongeveer 40% van de totale kosten. Als je dus alleen voor het transport betaalt, kun je 60% van de kosten besparen. Verder zijn 30% van de kosten het inladen van de spullen en 30% van de kosten het lossen van de spullen. Een efficiënt en erkend verhuisbedrijf rekent meestal zo’n 800 euro voor een verhuizing. Wanneer je daarnaast ook hulp wilt met het inpakken van de spullen, zal dit meestal nog zo’n 100 tot 200 euro extra kosten, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die nog ingepakt moeten worden. Voor een complete verhuizing ben je meestal zo’n 1.000 euro kwijt voor een erkend verhuisbedrijf.

Oude huis verkopen

Het belang van een makelaar

Als je gaat verhuizen, dan wil je waarschijnlijk ook zo snel mogelijk je oude huis verkopen. Het is verstandig om daarvoor een makelaar in te huren om een voorspoedige verkoop te garanderen. Er zijn een paar belangrijke redenen om een makelaar in te huren:

  1. Makelaars hebben een enorm netwerk van woningzoekenden, zodat de kans erg groot is dat er een geschikte koper voor jouw woning bij zit.
  2. Een makelaar neemt veel zorgen van je af, omdat je de verkoop niet zelf hoeft te regelen. Dit bespaart veel stress en tijd die je beter in je eigen verhuizing kunt steken.
  3. Een makelaar heeft veel ervaring en deskundigheid in het onderhandelen. Ze weten precies hoeveel geld jouw woning waard is en hoe hij of zij daar nog nét een beetje bovenop kan krijgen. Bij het inhuren van een makelaar ben je dus gegarandeerd van de beste deal.

Prijzen inhuren makelaar

De prijzen van het inhuren van een makelaar kunnen nogal uiteenlopen, omdat sommige woningen nu eenmaal makkelijker te verkopen zijn dan andere. Een makelaar rekent ongeveer 80 tot 100 euro per uur voor zijn of haar diensten. Hoe sneller je woning verkocht wordt, hoe minder je dus hoeft te betalen. Gemiddeld kost het zo’n 2.000 euro om een makelaar jouw huis te laten verkopen. Bij huizen die snel verkocht worden, kan dit al vanaf 800 euro, maar bij wat lastiger te verkopen huizen kan de prijs wel oplopen tot 4.000 euro. Veel mensen vinden dit klinken als veel geld en willen daarom liever zelf hun woning verkopen, maar uiteindelijk kost het veel meer geld als je je woning voor een te lage prijs verkoopt. Een makelaar zorgt voor een uitstekende deal, waardoor je zeker weet dat je niet te weinig geld krijgt voor je woning.

De nieuwe woning inrichten

Wat moet er allemaal gebeuren?

Als je je oude woning goed verkocht hebt en al je spullen veilig zijn verhuisd, dan wordt het tijd voor het leuke deel van verhuizen: de nieuwe woning inrichten. Denk hierbij aan: een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, andere betegeling, een bijzondere vloer, of een handige elektrische installatie. Verder kun je de woning bijvoorbeeld uitbouwen en opnieuw schilderen of stucen. Daarnaast is het belangrijk dat het huis een mooie, unieke inrichting krijgt waarbij jij je thuis voelt. Hierbij kun je kiezen uit allerlei stijlen, zoals modern, klassiek, rustiek, en nog veel meer. Vaak is het lastig om al deze klussen zelf uit te voeren, waardoor het handig is om specialisten in te huren. Zo weet je zeker dat alle werkzaamheden veilig en zorgvuldig worden uitgevoerd. Je kunt op de MyGo Matchmaker een geschikte vakman vinden in jouw omgeving voor alle klussen in jouw nieuwe woning. Het is ook mogelijk om te bellen voor meer informatie, 085 106 1600.

Een nieuwe keuken

Bij het aanschaffen en plaatsen van een nieuwe keuken komen veel dingen kijken. Ten eerste moet de ruimte waar je de keuken wilt plaatsen goed worden opgemeten. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een professional. Hij of zij kan dan een keuken op maat voor je maken. Je kunt dan zelf bepalen wat voor kastjes je wilt, hoe het aanrecht eruit moet komen te zien, en welke apparaten je in de keuken wilt. Deze kunnen vervolgens worden ingebouwd, zodat de keuken er netjes uitziet. Een specialist kan je onder andere helpen met het aansluiten van de vaatwasser, het vervangen van een kraan, en het ontstoppen van de gootsteen. Je kunt ook handige apparaten aanschaffen, zoals een combi oven en magnetron, een stoompan, een staafmixer, en een  quooker. Wanneer een apparaat kapot is, dan kun je via de MyGo Matchmaker een geschikte specialist vinden om deze te repareren

Prijzen nieuwe keuken

Meestal variëren de prijzen van keukens tussen de 1.500 euro en de 20.000 euro. Het salaris van een keukenmonteur ligt tussen de 30 en de 50 euro per uur. Omdat je geheel zelf kunt bepalen wat voor keuken je wilt door verschillende onderdelen samen te stellen, kun je ook veel invloed hebben op de prijs van een nieuwe keuken. Daarom is het verstandig om een duidelijk budget in gedachten te hebben voordat je begint met zoeken. Zo kun je je keuzes aanpassen aan je budget. Uiteraard kun je ook een offerte aanvragen bij een erkend keukenbedrijf, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten.

Nieuwe badkamer

Gemiddeld kost het verbouwen of vervangen van een standaard badkamer zo’n 6.000 euro, inclusief de montagekosten. Een erkende badkamermonteur kost meestal ongeveer 40 euro per uur. Het is mogelijk voor 2.000 euro klaar te zijn. Je bepaalt immers grotendeels zelf het budget voor je nieuwe badkamer, omdat je kunt kiezen welke materialen en apparaten je wilt hebben. Als je verhuist naar een nieuwe woning dan is het fijn om de badkamer direct helemaal in orde te hebben. Wanneer je verhuist, zie je altijd wel dingen die je wilt veranderen, zoals de kraan vervangen of de badkamer opnieuw laten betegelen. Als je je nieuwe badkamer wilt laten aanpassen, dan kun je op MyGo snel en gemakkelijk een geschikte specialist vinden voor deze klus. Er moeten altijd wel dingen gebeuren aan de badkamer, zoals het oplossen van een lekkage of het renoveren van het toilet. Ook kun je een badkamermonteur inhuren om al je sanitair op een handige manier te installeren, zoals een douche, een toilet, of een quooker.

Nieuwe woning laten uitbouwen

Als je gaat verhuizen, maar niet helemaal tevreden bent met de ruimte in je nieuwe woning, dan kun je deze ruimte laten uitbouwen. Zo creëer je toch de ideale ruimte die je graag zou willen hebben én kun je genieten van de rest van het huis. Je kunt je woning laten uitbouwen door een erkend bouwbedrijf. Bij een uitbouw van ongeveer 3 meter diep en 5 meter breed liggen de kosten meestal tussen de 16.000 en de 20.000 euro. Als je de uitbouw ook nog op maat gebouwd wilt hebben, dan kan daar wel een paar duizend euro bij komen. Ook is een klassieke bouw meestal iets duurder dan een standaard bouw. Een moderne bouw is het meest prijzig en moet je rekenen op een gemiddelde prijs van 20.000 euro. Hoe meer eisen je hebt en hoe lastiger de aanbouw is, hoe duurder de totaalprijs zal zijn. Bovendien moet je er rekening mee houden dat een aanbouw erg lang kan duren, en dat je tijdens deze periode dus bouwvakkers over de vloer hebt. Dit kan geluidsoverlast, troep, en chaos veroorzaken, waardoor het meestal verstandiger is om je woning te laten uitbouwen voordat je gaat verhuizen. Dan kun je meteen in een complete woning gaan wonen waar niets meer aan hoeft te gebeuren.

                                                  

Nieuwe vloer

Een belangrijk onderdeel in je nieuwe woning is de vloer. Er zijn veel verschillende soorten vloer, die je kunt laten leggen door een professionele vloer- of tegelzetter. Een nieuwe vloer van redelijke kwaliteit kost gemiddeld zo’n 80 euro per vierkante meter, maar je kan ook kiezen voor een voordelige vloer van mindere kwaliteit. De minimale kosten van het laten aanleggen van een nieuwe vloer zijn ongeveer 15 euro per vierkante meter. Dit is dan een laminaat vloer. Tapijt kun je meestal vanaf 35 euro per vierkante meter krijgen, terwijl een parketvloer al minimaal 50 euro per vierkante meter kost. De prijzen van vloeren verschillen dus sterk per vloer. Ook kan een vloer duurder zijn wanneer het lastig is om je oude vloer eruit te krijgen. Het is belangrijk om regelmatig vloer onderhoud te laten doen in je nieuwe woning, zodat je vloer lang mee kan gaan.

Mogelijkheden vloer laten leggen

Voor het aanleggen van je vloer kun je het beste een deskundige vloerlegger inschakelen. Een vloerlegger kan werken met vele verschillende materialen, zodat jij in je nieuwe woning precies de vloer krijgt die je wilt. Een vloerlegger kan onder andere werken met laminaat, met linoleum, en met natuursteen. Ook kan een specialist allerlei onderhoud uitvoeren bij jouw vloer, zoals parket schuren, een houten vloer schuren, en het egaliseren van je vloer. Daarnaast is het verstandig om je vloer regelmatig te laten reinigen en een vloer coating te laten aanleggen om een beschermende laag aan te brengen tegen beschadigingen. Als je op zoek bent naar een geschikte vloerlegger of tegelzetter die jouw nieuwe woning kan opknappen, dan kun je bellen naar 085 106 1600 of gebruik maken van de MyGo Matchmaker.       

Elektra in de nieuwe woning

Aanleg elektra nieuwe woning

In je nieuwe woning is het essentieel dat je de elektra op een handige manier aanlegt. Het makkelijkste is om dit meteen te doen, voordat alle meubels er staan, zodat de elektricien overal goed bij kan. Het is belangrijk om in iedere woning voldoende stopcontacten en stekkerdozen te hebben. Een elektricien kan ervoor zorgen dat deze kabels goed weggewerkt worden, zodat je er geen last van hebt en er niet over kunt struikelen. Dit staat ook veel mooier in de woning. Vaak is het bij een verhuizing nodig om in de nieuwe woning stopcontacten en elektriciteit aan te leggen. Elektriciens kunnen je helpen met alle werkzaamheden rondom de elektriciteit, zoals het aanleggen van een aardlekschakelaar, de perilex en de buiten elektriciteit. Hierbij werkt een gecertificeerde elektricien zo veilig en zorgvuldig mogelijk, zodat er geen risico is op kortsluiting. Voor extra veiligheid in je woning kun je een bliksemafleider en andere bliksembeveiliging laten installeren. Zo kun je ’s nachts veilig gaan slapen, zelfs wanneer het hard onweert. 

Kosten moderne elektra aansluiting

In veel huizen wordt nog gebruik gemaakt van een verouderde elektriciteitsaansluiting. Het kan zijn dat deze aansluiting niet goed werkt of niet overal in de woning te vinden is. Dan kan het tijd zijn om nieuwe, moderne elektra aan te schaffen. De gemiddelde kosten van het laten aanleggen van elektriciteit liggen op ongeveer 1.750 euro. Bij kleine woningen en gemakkelijke klussen kun je al vanaf 450 euro elektriciteit laten aanleggen. Bij grotere woningen en lastigere klussen kan de prijs wel oplopen tot ongeveer 5.000 euro. Als je bijvoorbeeld alleen in je woonkamer nieuwe elektriciteit wilt, kost dat gemiddeld 600 euro. Op een veranda ben je meestal zo’n 1.000 euro kwijt voor de aanleg van elektriciteit. De gemiddelde prijs per uur voor een elektricien ligt op ongeveer 40 euro. Zeker met elektriciteit is het essentieel dat je een gecertificeerde vakman inschakelt, omdat er anders veel mis kan gaan. Je kunt een geschikte vakman bij jou in de buurt vinden op de MyGo Matchmaker, of telefonisch via 085 106 1600.

Wat is een smart home?

Het verhuizen naar een nieuwe woning is een ideale gelegenheid om jouw woning om te toveren in een smart home. Een smart home is een woning met meerdere slimme apparaten. Met slimme apparaten kun je je energieverbruik handig controleren en veel besparen. Slimme lampen kunnen bijvoorbeeld automatisch uitgaan wanneer het ’s ochtends licht wordt en wanneer er niemand thuis is. Je kunt ze zelfs van afstand bedienen en met een timer beslissen hoe laat ze aan en uit moeten gaan. Een slim deurslot kan alleen worden geopend door bezoekers die het wachtwoord kennen. In combinatie met een slimme beveiligingscamera kun je met deze smart apparaten je woning uitermate goed beveiligen tegen inbrekers. Je kunt altijd zien wie er voor je deur staat en je kunt een melding krijgen wanneer er beweging is rondom je woning. Erg handig wanneer je op vakantie bent. Doordat slimme apparaten zelf aan- en uitgaan op basis van wanneer ze wel of niet gebruikt worden, kun je veel energie besparen. Ook kun je de apparaten op afstand en zelfs via je stem bedienen, zodat je nooit meer in een donker huis thuis hoeft te komen en lekker op de bank kan blijven zitten wanneer je de lampen aan wilt doen.

Wat kost een smart home?

Je kunt zelf bepalen hoeveel slimme apparaten je in je woning wilt. Als je veiligheid belangrijk vindt, dan zijn een slimme beveiligingscamera van rond de 160 euro en een slim deurslot van ongeveer 200 euro voldoende. Als je wilt besparen op de energiekosten, dan kun je een pakket slimme verlichting kopen rond de 150 euro. Ook een slimme thermostaat van 200 euro en slimme radiatorknoppen van ongeveer 70 euro per stuk kunnen zelf meten hoeveel energie ze verbruiken en bezuinigen waar dat kan. Als je deze apparaten graag met je stem wilt bedienen, dan is een smart speaker de ideale keuze. Deze kun je voor ongeveer 70 euro kopen en je kunt er meerdere apparaten op aansluiten.

Woning beveiligen

Er zijn veel smart apparaten waarmee jij je nieuwe woning optimaal kunt beveiligen. Naast de beveiligingscamera’s en de slimme deurbel kan je bijvoorbeeld ook rookmelders aanschaffen. Op die manier hoef je nooit meer bang te zijn voor een eventuele brand. Rookmelders kun je meestal vanaf 25 euro kopen. Verder kun je speciale inbraakbeveiliging aanschaffen die ervoor zorgt dat het vrijwel onmogelijk is voor inbrekers om de deuren en ramen open te breken. Wanneer je je volledige woning wilt beveiligen tegen inbraak, kost dat gemiddeld tussen de 1.000 en de 2.500 euro. Het ligt er maar net aan wat je precies wilt kopen en hoe groot je woning is. Een slotenmaker kan je helpen met het kiezen van een slot en hang- en sluitwerk en het vervangen van oude sloten. Bovendien kan een slotenmaker je helpen wanneer je je sleutel kwijt bent, de sleutel niet meer werkt, of wanneer deze is afgebroken. Alle klussen rondom sloten kunnen snel en zorgvuldig opgelost worden door de slotenmakers op MyGo. Deze kun je vinden wanneer je belt naar 085 106 1600 of via de MyGo Matchmaker.  

Verwarming in nieuwe woning

Hoe kies je jouw verwarming?

Wanneer je gaat verhuizen, is het verstandig om eens te kijken naar het verwarmingssysteem dat zich in de nieuwe woning bevindt. Het kan namelijk zijn dat dit verouderd is en daardoor minder goed werkt. Ook is het mogelijk dat jij andere behoeftes hebt dan de vorige eigenaar van de woning. Verreweg de meest gebruikte vorm van verwarming is de cv ketel, maar ook boilers en geisers dienen als een goede verwarmingsbron. In combinatie met radiatoren zorgen deze ervoor dat je woning snel warm wordt. Het nadeel van radiatoren is dat ze ruimte in beslag nemen en er meestal niet mooi uitzien. Als dit voor jou een probleem vormt, dan kun je ervoor kiezen om je woning te verwarmen met vloerverwarming. Vloerverwarming is niet te zien en zorgt voor een evenredige verspreiding van de warmte door de gehele kamer.

                                                  

Onderhoud verwarming

Als je gaat verhuizen, is het verstandig om een specialist even te laten controleren of de verwarming in deze woning nog wel goed werkt. Deze specialist zorgt dan meteen voor een onderhoudsbeurt, zodat de verwarming langer mee kan gaan. Het is belangrijk om je verwarming eens in de zoveel tijd te laten onderhouden. Daarvoor kun je een onderhoudscontract afsluiten met een verwarmingsdeskundige. Zo weet je zeker dat je verwarming niet onnodig beschadigd zal raken en vroegtijdig kapot zal gaan. Een verwarmingsspecialist kan onderhoud uitvoeren voor je cv ketel, boiler, of geiser, maar een specialist is ook ervaren met het vervangen van radiatoren, het oplossen van eventuele lekkages, en het installeren van een boiler, een centrale verwarming, of een geiser. Als je een onderhoudscontract afsluit met een professionele verwarmingsmonteur, dan weet je zeker dat je meteen geholpen wordt wanneer er een storing of ander probleem aan je verwarmingssysteem is. Bij MyGo kun je snel een geschikte cv monteur vinden bij jou in de buurt. Dit doe je via de Matchmaker op de website of telefonisch via 085 106 1600 

Prijzen verwarming

De prijzen van een verwarmingssysteem kunnen verschillen per woning. Dat komt omdat het bij grote woningen meer energie kost om de hele woning te verwarmen. Er is dan een ketel nodig met een hoger rendement. Ook moeten er meer radiatoren geplaatst worden in grotere woningen. Bij oudere woningen kan het ook zijn dat je meer moeten betalen dan bij een moderne woning, omdat deze niet beschikken over moderne isolatiemethodes. Daardoor is er een duurdere ketel nodig met een hoger rendement. Een hr-ketel kost meestal tussen de 1.000 en de 3.000 euro en heeft een rendement van 100%. Je kunt een verwarmingsketel het beste laten installeren door een professionele cv monteur. Dit kost meestal tussen de 500 en de 900 euro per klus. Een cv monteur wordt per uur uitbetaald, dus hoe sneller hij of zij klaar is met de klus, hoe minder je betaalt. Daarom is het verstandig om van tevoren de ruimte waarin de ketel moet komen te staan goed leeg te halen en eventueel schoon te maken. Zo kan de cv monteur er meteen bij.

De wanden

Stukadoor of schilder?

Voordat je in je nieuwe woning gaat, is het fijn als de muren er netjes en mooi afgewerkt uitzien. Vrijwel niemand die gaat verhuizen is meteen helemaal tevreden met de muren in de nieuwe woning. Mensen willen altijd nog wel een paar beschadigingen wegwerken, een ander soort stucwerk laten aanbrengen of een nieuw kleurtje aanbrengen. Daarvoor kun je bij MyGo een professionele stukadoor en schilder inhuren. Een stukadoor  is gespecialiseerd in allerlei soorten stucwerk, zoals spuitpleister, schuurwerk, cement, sierpleister, en beton. Een behanger of schilder kan ervoor zorgen dat jouw muren er precies zo uit komen te zien als jij dat wilt, bijvoorbeeld met het juiste behang of de ideale kleur om de uitstraling van de woning af te maken. Het is verstandig om goed over de kleuren van je muren na te denken. Als alle muren wit zijn, kan dat erg leeg overkomen, maar teveel kleur is vaak te druk. Daarnaast is het belangrijk dat de muren goed bij het interieur van de woning passen.

Soorten stucwerk

Er zijn veel verschillende soorten stucwerk. Al deze soorten hebben weer andere eigenschappen, waardoor ze veel invloed hebben op het uiterlijk dat jouw wandafwerking aan de woning geeft. Wanneer je jouw muren op een unieke en decoratieve manier wilt afwerken, dan kan je het beste gebruik maken van een sierpleister. Goedkope varianten van sierpleister kun je meestal al vanaf 15 euro per vierkante meter krijgen, maar meestal lopen deze kosten wel op tot zo’n 60 of 80 euro per vierkante meter. De prijzen van stucwerk die op deze pagina worden genoemd zijn inclusief de materialen, btw, en de arbeidskosten van de stukadoor. Als je op zoek bent naar de meest voordelige manier om je muren af te werken, dan is spuitpleister een geschikte keuze. Dit is verreweg de goedkoopste soort stucwerk, met een prijs tussen de 5 en de 15 euro per vierkante meter.

Schilderwerk

Als je op je muren slechts een dunne laag verf wilt aanbrengen zonder grondverf, dan is het verstandig om je muren sausklaar te laten stucen. Sausklaar stucwerk is erg geschikt wanneer je de muur wilt sausen, oftewel een hele dunne laag verf wilt aanbrengen. Deze laag verf heeft alleen decoratieve doeleinden en is dus niet bedoeld om de muur effen te maken, zoals met gewone verf vaak wel mogelijk is. Sausklaar stucen is meestal niet duur: je bent hier meestal tussen de 8 en de 25 euro per vierkante meter voor kwijt. Daarna kun je een dunne laag verf aanbrengen in een kleur naar keuze. Een schilder kan je muren niet alleen schilderen, maar kan de verf ook op de muren spuiten. Dit gaat meestal sneller dan schilderen, maar is wel minder milieuvriendelijk. Bovendien moet je dan zorgen dat je je kamer goed ontruimt, omdat de spuitverf nevel afgeeft. Ook moet de vloer meestal worden afgeplakt, zodat de spuitverf niet in de vloer kan trekken. Een schilder kan allerlei binnenschilderwerk voor je uitvoeren, zoals het schilderen van deuren, van hout, en van plafonds. Voor de buitenwerken kun je een buitenschilder inschakelen, die onder andere op het dakkapel en de dakgoot een mooi likje verf kan aanbrengen. Als je niet kunt kiezen welk soort stucwerk je nodig hebt voor jouw klus, dan kun je het beste even contact zoeken met een deskundige stukadoor. Hij of zij zal je goed kunnen adviseren over de mogelijkheden en welke optie het beste bij jouw wensen past.

                                                  

Cement of betonstuc?

Veel soorten stucwerk lijken sterk op elkaar, maar hebben toch hele andere eigenschappen. Neem bijvoorbeeld betonstuc en cement. Betonstuc wordt gemaakt van cement, maar er worden nog andere grondstoffen aan toegevoegd zodat het een soort mengsel wordt. Hierdoor heeft betonstuc een geheel andere werking dan gewoon puur cement. Cement zelf is namelijk snelhardend en heeft een ademende werking, zodat het goed gebruikt kan worden voor buitenmuren. Betonstuc is juist waterdicht en sluit een muur dus volledig af. Daardoor is betonstuc geschikt voor vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers. Ook is betonstuc traaghardend en biedt het meer mogelijkheden dan puur cement. De prijzen van cement en betonstuc liggen tussen de 18 en de 86 euro per vierkante meter, waarbij betonstuc meestal iets duurder is omdat het nog gemengd is met andere materialen.

Reparaties wanden

Tijdens het verhuizen kunnen er veel dingen misgaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je tijdens het sjouwen van de meubels per ongeluk een muur beschadigt. Bovendien worden niet alle muren altijd aangeleverd zonder oneffenheden en beschadigingen wanneer je gaat verhuizen. Dan kan het nodig zijn om raapwerk te laten aanbrengen. Raapwerk is een handige soort stucwerk waarbij de stukadoor een dikke laag van pleister aanbrengt op de muur. Hiermee worden alle oneffenheden en beschadigingen in één keer onzichtbaar. Ook kun je met raapwerk de muur waterpas laten maken. Raapwerk kost gemiddeld tussen de 15 en de 30 euro per vierkante meter. Wel moet je raapwerk nog laten afwerken met verf of behang. Raapwerk ziet er meestal niet uit om als eindproduct te willen gebruiken. Met verf, saus, of behang zorg je ervoor dat je ruimtes precies de uitstraling krijgen die jij graag zou willen zien.

Behangwerk

Als je je muren na het stucen nog wilt afwerken met behang, dan is het belangrijk om bij de stukadoor aan te geven dat de muren behangklaar worden gestuct. Dat zorgt ervoor dat de muren helemaal egaal worden en dat eventuele beschadigingen en oneffenheden worden verwijderd. Je kunt de muren behangklaar laten stucen voor ongeveer 7 tot 18 euro per vierkante meter. De kosten van behangen kunnen uiteraard erg verschillen per soort behang dat je wilt. Het uurtarief van een professionele behanger ligt meestal op ongeveer 40 euro per uur. Per vierkante meter betaal je voor behangwerk meestal tussen de 3 en de 12 euro. Als je een grote ruimte wilt laten behangen, dan is het verstandig om van tevoren alvast een totaalbedrag af te spreken met de vakman. Zo weet je zeker dat het bedrag niet tegen zal vallen.

Riolering

Controle riolering

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, kan het verstandig zijn om de riolering eens te laten inspecteren . Bij MyGo kun je gemakkelijk een geschikte riool specialist inhuren om de riolering in je nieuwe woning een onderhoudsbeurt te geven. De specialist zal dan kijken of er niets beschadigd, verstopt, of versleten is. Een eventuele lekkage of verstopping zal tijdens zo’n onderhoudsbeurt meteen worden opgespoord. Zo kan het probleem niet verergeren en wordt dit zo snel mogelijk verholpen. Als een riolering niet regelmatig wordt onderhouden, dan kunnen eventuele problemen verergeren zodat het riool uiteindelijk gerepareerd moet worden. Dit is een ingrijpende klus die veel geld kan kosten. Bovendien brengen rioolproblemen veel narigheid met zich mee, waardoor het altijd beter is om een probleem te voorkomen dan om deze aan te pakken.

Werkzaamheden riolering

Er kunnen een heleboel dingen misgaan in de riolering van de nieuwe woning. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je lekkage krijgt of juist een verstopping. Als je last hebt van een vervelende geur of rioolvliegjes, dan kun je een riool specialist inhuren om te kijken hoe deze lucht kan worden verholpen en de rioolvliegjes kunnen worden bestreden. Ook kan een riool specialist uiteraard nieuwe riolering voor je aanleggen of oude riolering vervangen. Een veelvoorkomend probleem bij de riolering is een verstopping. Een verstopping kan onder andere voorkomen in de dakgoot, in het toilet of in de badkamer. Een verstopping dient zo snel mogelijk verholpen te worden. Bij MyGo kun je ook voor dringende gevallen een riool specialist vinden. Je kunt bellen naar 085 106 1600 of gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Je kunt ook eerst een offerte aanvragen bij een specialist bij jou in de buurt.

Tuin werkzaamheden

Inrichting tuin

Wanneer je gaat verhuizen, is het essentieel om je nieuwe tuin leuk in te richten. Zo ga je veel sneller buiten zitten wanneer het weer daar geschikt voor is. Zelfs in de winter kun je best af en toe eens een half uurtje in de tuin doorbrengen als je een mooie tuin hebt. Zo krijg je gemakkelijk frisse lucht binnen wat goed is voor de gezondheid. Wanneer je jouw tuin wilt inrichten, is het slim om eerst een tuinontwerp te maken. Dit kun je laten doen door een professional voor ongeveer 200 tot 400 euro per ontwerp. Hierbij is het leuk om een bepaald thema aan te houden, zodat alles goed bij elkaar past. Ook kun je zo gemakkelijker een budget opstellen, omdat je goed kan zien hoe je tuin eruit komt te zien en wat je daarvoor nodig hebt. Als je een mooie groene tuin wilt laten aanleggen, dan kun je daarvoor het beste een hovenier inschakelen. Een hovenier kan de tuin van je nieuwe woning op een zorgvuldige manier verbouwen, zodat je de tuin krijgt die je voor ogen hebt. Ook is het verstandig om de tuin regelmatig te laten onderhouden, zodat bijvoorbeeld eventueel onkruid de tegels niet kan beschadigen. Het laten onderhouden van een tuin door een deskundige hovenier kost ongeveer tussen de 25 en de 40 euro per uur.

                                                    

Tuinverlichting aanleggen

Wil je graag verlichting in de tuin laten aanleggen? Dan is het slim om een elektricien in te huren om dit voor je te regelen. Met handige tuinverlichting kun je in jouw tuin sfeer op maat creëren. Tuinverlichting van led lampen kost meestal tussen de 50 en de 100 euro voor een set van 3 lampen. Buitenverlichting kun je ook op zonne-energie laten werken. Dit is erg goed voor het milieu en kost meestal tussen de 5 en 125 euro per lamp. Als je buiten nog helemaal geen elektriciteit hebt, dan moet er een grondkabel en een centrale kabeldoos worden aangelegd. Omdat er veel dingen fout kunnen gaan bij het aanleggen van elektriciteit en er met veel dingen rekening moet worden gehouden, is het verstandig om hiervoor altijd een gecertificeerde elektricien in te huren. Zo weet je zeker er niets fout kan gaan en dat de elektriciteit in jouw tuin lang mee kan gaan.

Ideeën en tips nieuwe tuin 

 

Als je je nieuwe tuin opnieuw wilt inrichten en wilt verbouwen, dan is het slim om eerst even wat inspiratie op te doen. Zo kom je op handige en leuke ideeën die je misschien niet zelf had bedacht. Als je vindt dat je nu teveel gras in je tuin hebt, dan kun je de tuin laten bestraten. Mocht je juist meer gras willen, dan kun je een gazon aanleggen. Uiteraard kun je dit ook laten doen door een deskundige hovenier. Het laten aanleggen van een tuin door een deskundige hovenier kost meestal tussen de 40 en de 80 euro per uur.  Verder vinden steeds meer mensen het leuk om een moestuin aan te leggen, zodat ze zelf groente en fruit kunnen verbouwen. Dit is een leuke bezigheid voor in je vrije tijd, en bovendien is het erg gezond om je eigen groente en fruit te eten.  Verder kan het handig zijn om een tuinhek of een schutting te laten plaatsen zodat je wat meer privacy hebt. Als je last hebt van teveel schaduw en overhangende takken of bosjes, dan kun je bomen laten snoeien of kappen of de coniferen laten snoeien. Ook is het een aanrader om een zwemvijver, een zwembad, of een vijver te laten aanleggen, zodat je wat verkoeling kunt zoeken tijdens warme zomerdagen. Daarnaast geeft een vijver een rustige en fijne sfeer aan een tuin.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!